Ferie, biltur, børn, gode råd til bilturen

Børn i bilen: Sådan får I en bedre køretur

Turen på ferie kan godt blive lang for børn, så her får du gode råd til at få det bedste ud af køreturen med børn i bilen.

• TID: Det handler om at have god tid. Jo mere, desto bedre.
• PAUSER: Husk at holde gode pauser. Det er godt for alle – også chaufføren.
• VAND: Hav altid drikkevarer lige ved hånden. Spar på sukkeret - du stiller tørsten bedre med almindeligt vand.
• SUNDE SNACKS: Hav gulerødder, grovboller, nødder og andre mættende, sunde snacks ved hånden. Det holder blodsukkeret stabilt og kan tage den første 'krise', til I kommer frem til spisestedet. 
• UNDERHOLDNING: Lange køreture giver ikke nødvendigvis mening for børn. Tag underholdning med, og prøv at køre, når de alligevel skal sove.

Gode ting til bilen
Spil
Mange børn har i dag en tablet eller en spillekonsol, som de kan have med. Der er mange holdninger til disse, så aftal reglerne før afrejse. Husk også spil, der ikke kræver internetadgang. Gode gammeldags lege som 'jeg ser' 'tælle gule biler' og 'skrive nummerplader' kan stadig bruges – giv det et forsøg.

Bøger og musik
Medbring bøger om f.eks. jeres destination. Alt fra Molbohistorier til Den lille prins åbner øjne. På biblioteket kan du blive du overrasket over, hvad du kan låne i dag. God musik er altid godt, men husk også hovedtelefoner, hvis ikke alle har lyst til at høre musik. I kan også skiftes til at vælge musik og f.eks. spille jeres favoritter.

Solskærme
Solskærme er en god ting at have på sideruderne bag i bilen. De forhindrer, at børnene får for meget generende sollys i øjnene, især på sommerdage. Skærmene kan tit købes på tankstationer eller hos bilforhandlere. Selvom det er sejt at have McQueen og Mickey Mouse på ruderne, kan det anbefales at købe solskærme, der er mørke. De virker bedre.

Vådservietter
Vådservietter er helt uundværlige til mange situationer.

Spildfri drikkekop 
WOW Cup er en spildfri drikkekop, og er 100 % fri for BPA og Phthalater. Koppen er praktisk at have med på tur eller ferie, uden at du skal bekymre dig om klistret juice, eller at kakaoen trækker ned i stoffet i bilsæderne. Derudover sikrer den også, at der ikke kommer hvepse eller andre insekter ned i drikkevarerne, når I er udendørs. 

Organizer
En organizer er god til bilen, og hjælper med at holde styr på børnenes ting. Det kan være malebøger, farveblyanter, spil og snacks. 

Nakkestøtte
Når børnene sidder mange timer i bilen, kan det være anstrengende for hovedet og nakken. Derfor kan det anbefales at bruge en nakkestøtte. Den er også effektiv, når barnet falder i søvn.


Gode Apps til børn
Ordspillet (1 år+)
Dansk App, der hjælper børn til at lære dyr, instrumenter, legetøj og dyr at kende.

Rasmus Klump (3 år+)
Dansk App, hvor du kan tegne, lege og lytte med Rasmus Klump og hans venner.

MiniMo Town (6 år+)
En gratis App for de større børn, der vil begynde at lære engelsk. Spillet går ud på at bygge sin egen verden op ved hjælp af engelske ord. 


Gode lege i bilen
Sanglege (1 år+)
Selvom man er passager i en bil, kan man godt få bevæget armene, fødderne og hovedet. Det kan I gøre ved at synge sange og lave fagter til. Gode fagtesange kan være 'Hjulene på bussen' eller 'Lille Peter Edderkop'.

Gæt farven (3 år+)
Denne leg går i al sin enkelhed ud på, at I skal gætte, hvilken farve den næste modkørende bil har. Kører I på motorvej, kan I gætte farven på den næste bil, der overhaler jer. Legen kan udvikles til bogstaverne på næste bils nummerplade eller bilmærket.

Alfabetisk leg (5 år+)
I denne leg kan I inddrage, hvad I har lyst til. F.eks. bands. Start med A (f.eks. Abba), næste passager B (Beatles) osv. Man ryger ud af legen, når man ikke kan komme med et navn længere. Man kan også vælge hovedstæder, dyr eller lande.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her