Ski Juwel Alpbachtal Wildschanau, Østrig, ski, skitur, sne, bjerge, alper

Besøg juvelen blandt Tirols skiområder

Op til den nye sæson præsenterer Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau en række nye og spændende attraktioner, og man har arbejdet effektivt på at forbedre snesikkerheden.

Med over 100 kilometer velpræparerede pister i alle farver og en højdeforskel på mere end 1.000 meter hører Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau til blandt Tirols ti største skidestinationer. Og der investeres hele tiden store summer i at gøre skiområdet endnu bedre. Op til denne sæson er antallet af snekanoner øget så meget, at størstedelen af pistenettet nu er snesikkert, og de 46 forskellige liftanlæg kører så effektivt, at der sjældent er kø ved liften. Som en ekstra service har man etableret et gratis WIFI-system, og via et enkelt blik på Smartphonen anvises nærmeste genvej i terrænet.

Autentisk østrigsk miljø
Alt ånder fred og ro i det idylliske område, der er kendt for sin ægte østrigske charme. Selv om Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau naturligvis byder på masser af skiløb, er der stor fokus på det autentiske og det familievenlige. De lokale vil gerne have, at det forbliver sådan, og derfor har man ingen planer om at udvide skiområderne og invitere masseturismen indenfor. Man går tværtimod så stille med dørene, at mange gæster betragter Ski Juwel som ”deres egen lille hemmelighed”. 

Idyllisk alpeby
Den hyggelige by Alpbach, som er en af områdets skibyer, er flere gange kåret til Østrigs smukkeste landsby, og når de originale bindingsværkshuse er dækket af et tykt lag sne, mens hestetrukne kaner kører forbi på gaderne, forstår man hvorfor. Alpbach er noget af det mest romantiske, man kan forestille sig, og byens gæster kommer igen år efter år. Men trods idyllen er der hverken langt til motorvej eller lufthavn. Nærmeste motorvejsafkørsel ligger blot 15 minutter væk, og på under tre kvarter kan man være i Innsbrucks internationale lufthavn.

I World Cup-vinderens skispor
Som en af Tirols største destinationer har Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau høj klasse. Det østrigske alpine landshold er ofte forbi for at prøve kræfter med det udfordrende terræn, og en af landets største stjerner, den 28-årige Eva-Maria Brem, har trukket sine allerførste skispor ned ad Ski Juwels hvide nedfarter. Som barn startede Eva-Maria Brem, der i 2016 vandt World Cuppen i storslalom, med at øve sig på områdets blå pister, men som professionel foretrækker hun nu Ski Juwels mange røde og sorte nedkørsler. Har man lyst, kan man udfordre World Cup-vinderen virtuelt på de permanente storslalom-pister ved Schatzberg og – nyt i sæsonen 2016/17 – ved Reither Kogel.

For skiløbere med fart i blodet, er der masser af udfordringer at komme efter i Ski Juwel. Et populært sted er ”Race ’n’ Boarder Arena” i Niederau, hvor der er installeret permanent tidtagningsanlæg. Her måles topfarten i bunden af pisten, og de modige kan enten konkurrere mod sig selv eller andre på den stejle nedfart. I området finder man også specielle carving-pister samt slalomspor, hvor teknikken kan pudses af.

Også for freeridere og off piste-entusiaster
Søger man lidt væk fra det etablerede pistenet, venter flere spændende oplevelser, og freeridere mødes især i de to snowparker, som ligger ved Schatzberg og Wiedersberger Horn. Og alle er velkomne, for begge parker tilbyder niveaudelte spor, hvor hop, rails og bokse har forskellig længde og størrelse. Familier kan øve sig på de lette nedkørsler, mens eksperterne kan gå løs på de helt store hop og mere end 100 meter lange halfpipes. 

Heller ikke dybsne-specialister og powder-freaks kommer forgæves. Der er særdeles gode off piste-muligheder i området ved Alpbachtal Wildschönau, og skal terrænet rigtig udforskes, kan man booke stedkendte guider og leje lavineredningsudstyr på skiskolerne.

Flere gratis glæder
Overnattende gæster i Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau udstyres enten med et Alpbachtal Seenland Card eller et Wildschönau Card. Begge kort følger med opholdet, og de giver adgang til en lang række gratis arrangementer og faciliteter. Med kortet i hånden kan man fx deltage i sneskovandringer og komme på guidede ture, ligesom skibussen og nettet af langrendsløjper er gratis at benytte.  

Læs mere om Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Læs mere om campingpladser i Tirol

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her