Tag på camping til Tour de France

5 måder du også kan campere på

Hvis kreativiteten er stor, er mulighederne rigtig mange, når du planlægger din campingferie. Du kan både komme tæt på store sportsbegivenheder, storbyer, familien, festivaler og markeder.

Kom tæt på Tour de France

Det er med god grund manges store drøm at komme helt tæt på Tour de France, der er en af verdens største sportsbegivenheder med millioner af mennesker på gader og stræder. Især de populære bjergetaper som Mont Ventoux og Alpe d’Huez tiltrækker mange. Hvis man kører i autocamper, kan man holde ude på ruten og have seng, mad og drikkevarer lige ved hånden. Med telt og campingvogn er det lidt mere besværligt, men ikke umuligt. Med fornuftig planlægning og tålmodighed venter en uforglemmelig oplevelse.

Festivaler, markeder og messer

De store musikfestivaler i både Danmark og udlandet går ofte hånd i hånd med camping, og hvorfor ikke bo i eget telt, egen campingvogn eller egen autocamper i stedet for et dyrt hotel? Campingpladsen på f.eks. Langelandsfestivalen har plads til ca. 1.500 campingvogne og telte, mens Roskilde Dyreskue har 945 enheder. Fordelen ved at bo i eget telt eller egen vogn tæt på både markeder og koncerterer er også, at man lige kan smutte hjem og få et bad, en lille lur eller en bid mad, hvilket også er en kæmpe fordel, hvis man har børn med.

Den store årlige camping- og rejsemesse “Ferie for Alle” i Herning tiltrækker ligeledes en masse campister, selvom det er i februar måned, hvor mange måske ikke lige drømmer om camping. Ikke desto mindre kommer flere end 700 enheder på en enkelt weekend – nogle sågar i telt og teltvogn.

Besøg familie og venner

Når man nu alligevel har et telt, en campingvogn eller en autocamper, hvorfor så ikke bruge den, når man er på besøg hos venner og familie? Sengene er jo redt, og telt kan man som regel sætte op i haven. Et helt nyt koncept a la Airbnb, hvor private deler hjem, er opstået, hvor gæstfrie hus- og haveejere stiller deres have til rådighed for tilrejsende teltfolk.

Tæt på attraktioner

Flere og flere store attraktioner tilbyder muligheden for at holde “lige uden for døren”, hvis man ikke synes, man kan nå det hele inden for åbningstiden på en enkelt dag, så kan man bo lige uden for døren og dermed have direkte tilgang til oplevelserne uden at stresse. Disse overnatningssteder har ofte simple faciliteter som WiFi, mulighed for at hælde frisk vand på samt tømme spildevand og toilet, men koster mindre end en klassisk campingplads, hvilket det heller ikke kan sammenlignes med, fordi der ofte er asfalteret som på en hel almindelig parkeringsplads. Nogle af disse tager kun imod autocampere og ikke telt og campingvogne.

Kom tæt på naturen

Vi har ikke allemandsret i Danmark, men hvis man kører til Norge og Sverige, er det muligt at campere i den fri natur, hvilket er en kæmpe fordel, hvis man er jæger eller fisker, som kræver en masse tid og tålmodighed, hvor det kan være en stor fordel at have sin egen pakkede feriebolig lige ved hånden. Mange, som spiller golf eller surfer, kombinerer også ofte deres hobby med camping i stedet for at bo på dyre hoteller.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her