campingudstyr, vintercamping, campinggrej, grej

10 ting til vinteren

Det kan være skønt at campere om vinteren, hvis du og din vogn er ordentligt forberedt. Her kan du se et bud på 10 ting, der er bekvemme eller direkte uundværlige på vinterturen.

Tekst: Torben Brandt


Selvregulerende varmekabel

FrostGuard er en god medspiller at have på banen, når vandrørene skal sikres mod frost. Det er et varmekabel, som selv holder temperaturen på et sikkert niveau, fordi kablet er selvregulerende, så det ikke risikerer at overophede. Det lægges på røret direkte under isoleringen og fås i forskellige længder. Det kan anvendes på alle typer rør og skal monteres i en stikkontakt med jord. Den viste pakke indeholder et kabel på fire meter.

Vejl. pris: 799 kr.

Image
FrostGuard, varmekabel, campingudstyr

 

Slut med ødelagte vandhaner

Winter Ban er et frostbeskyttelsesmiddel, der forebygger ødelagte blandingsbatterier, vandhaner og -slanger som et resultat af, at man glemte at tømme vognen af for vand, da man brugte den i efteråret. Det kan bruges både i drikkevandssystemet og i spildevandstanken, fordi indholdet er et organisk stof, der både er lugt- og smagfrit, og som er ufarligt for både mennesker og dyr.

Vejl. pris: 235 kr.

Image
Winter Ban, frostbeskyttelsesmiddel, campingudstyr

 

Lys over land

Når vintermørket sænker sig, er der brug for ordentlig belysning, og det får man med Isabella TripLight, som er en LED-lampe med batteri. Lampeledningen er syv meter lang, så du kan flytte den rundt i forteltet, men det er også muligt at tage lampen med rundt uden ledning og bruge den som lommelygte. Så får den strøm fra batteriet, der kan køre i cirka fem timer. Lampen kan klikkes på både en teltstang, på Isabella Cosy Corner og på Eclipse-frontsolsejlet.

Vejl. pris: 395 kr.

Image
Isabella Cosy Corner, TripLight, lys, LED-lampe, belysning

 

Hold vinden ude

Køleskabsristen bag køleskabet er et sårbart punkt om vinteren, for når det blæser, kommer vinden ind gennem risten og skaber dermed et ubehageligt kuldeindfald i vognen. Du kan forhindre det ved at montere en vinterafdækning. Den viste afdækning er til et stort Thetford-køleskab og kan monteres ved 4 grader eller koldere. Det er vigtigt at fjerne den igen, når udendørstemperaturen stiger, for ellers får køleskabet svært ved at komme af med overskudsvarmen, og så bliver der for varmt i køleskabet. Vinterafdækningen er også fornuftig at bruge, hvis vognen stilles væk i længere tid.

Vejl. pris: 259 kr.

Image
køleskabsrist, campingudstyr

 

Skorsten med vokseværk

Hvis du camperer på steder, hvor sneen falder i store mængder, kan du risikere, at sneen ligger så højt, at den forhindrer røgen fra skorsten i at komme ordentligt væk fra vognen. Det kan i værste fald resultere i udvikling af kulilte, som er så farlig, fordi den hverken kan ses, høres, lugtes eller smages. For at forhindre det scenarie er det en rigtig god idé at montere en skorstensforlænger, som monteres på den eksisterende skorsten. Dermed sikrer man sig, at skorstenen rager op over sneen.

Vejl. pris: 41 kr.

Image
skorsten til camping, campingudstyr, campinggrej

 

Varmen slippes fri

Hvis din vogn har en ovn med blæservarme, er du allerede godt hjulpet i forhold til at have det lunt i vognen, men varmen skal jo også kunne komme ud af slangerne. Ved at montere WL-ventiler på de varmeslanger, der fordeler varmen, kan du sikre dig, at varmen kommer ordentligt op bag ryglæn og madrasser. WL-ventilerne placeres rundt i hele vognen med 30-40 cm afstand. Ventilerne sættes på ved at skære varmeslangen over dér, hvor ventilen skal sidde, og derpå skære yderligere et par centimeter slange af, så WL-ventilen kan monteres mellem de to slangeender.

Vejl. pris: 59 kr.

Image
WL-ventiler, campingudstyr, campinggrej

 

En hård nyser

På vintercamping vil du jævnligt opleve, at jorden er stenhård af frost. Det stiller krav til dine pløkker, hvor et rigtig godt bud til vintercamping er Tarzanpløkker, der er formet som et stålsøm, og kan slås i meget hård jord. Men mindst lige så vigtigt er det, at du har en ordentlig hammer, der kan få pløkkerne banket ned. Kampas Thor-pløkhammer har et behageligt gummihåndtag, som ikke glider ud af hånden, men nok så væsentligt har hammeren skaft og hoved af stål, så den kan banke pløkker ned i selv det mest genstridige jord.

Vejl. pris: 98 kr.

Image
Kampa Thor pløkhammer, campingustyr, campinggrej

 

Koppen skrider ikke

Hvad er bedre end at få en kop skoldhed te eller kaffe efter en kold dag udenfor? Den viste kop er i solid melaminkvalitet og kan klare temperaturer op til 90 grader, så man kan blive tøet helt op indvendigt. Koppen har antislip, så den ikke skrider rundt i vognen. Synes man, at den grønne farve er lovligt frisk, fås den også i andre og mere afdæmpede farver som f.eks. sort. Vil man bruge koppen derhjemme, kan det som en lille bonusinfo oplyses, at den tåler at komme i opvaskemaskinen.

Vejl. pris: 48 kr.

Image
skridsikker kop, campingudstyr, campinggrej

 

Til hyggestunden

Selv den mest effektive varmeovn og den bedste isolering kan ikke erstatte følelsen af at hygge sig under et lunt tæppe eller en plaid. Hos KG Camping fandt vi denne plaid i en blommefarvet nuance, der er praktisk i forhold til snavs, og som kan give kroppen lidt ekstra varme på de kolde vinteraftener. Plaiden er i målene 150 x 200 cm, så der er stof nok at putte sig under. Prisen ligger normalt på 319 kr., men vi fandt den på tilbud.

Udsalgspris: 159 kr.

Image
plaid, tæppe, campingudstyr, campinggrej

 

Prisvindende varmelampe

Ofte sluger elektriske varmelamper så meget strøm, at man får nervøse trækninger med tanke på elregningen, men den tyske producent, Solamagic, oplyser, at det kun koster fra 2,85 kr. i timen at opvarme et område på 14 kvadratmeter med deres varmelampe. Det er, ifølge Solamagic, helt op til 80 procent billigere end tilsvarende opvarmning med gas. Solamagic har i en test, som det eneste produkt, fået bedømmelsen ”excellent” i varmeevne i det anerkendte tyske gør-det-selv-magasin, Selbermachen. Lamperne fås både på 1.400, 2.000 og 2.500 watt og kan monteres meget fleksibelt f.eks. under en markise, på en parasol eller på terrassen. Hos KG Camping har man desuden en løsning, hvor de kan monteres på en teltstang. Der gives op til fem års garanti på produktet. Den angivne pris er for den mindste af varmelamperne.

Vejl. pris: 2.316 kr.
 

Image
elektrisk varmelampe, Solamagic, campingudstyr, campinggrej

 

Alle de viste produkter er fundet i butikken hos KG Camping i Kolding.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her