10 råd til at gå på campingmesser

Det kan i den grad være forvirrende at gå på messe. Her er 10 gode råd til at få mest muligt ud af dit besøg

1. Vær bevidst om dit mål
Jo mere du kender til dine behov, før du går på messe, jo mere målrettet kan du gå efter det, du leder efter. Hvis du er ude efter at købe nyt, får du mest ud af at gå på messe, hvis du har gjort dig klart, hvad du søger, ellers er risikoen, at du bliver mere forvirret, fordi udbuddet er så stort.

2. Vær forberedt
Al succes ligger i forberedelsen, lyder et gammel ordsprog, og det gælder også, når du går på messe og især, hvis du gerne vil handle. En stor del af forarbejdet kan gøres hjemme i sofaen på nettet, men du kan også drage fordel af at besøge din lokale campingforhandler. Er du nybegynder, skal du forberede dig endnu mere, og her vil det klart være en fordel, hvis du har besøgt en campingplads eller har afprøvet den campingferieform, du er faldet for. Det kan du f.eks. gøre ved at leje, før du køber.

3. Ha' god tid
Tid er næsten altid en mangelvare på messer, især hvis du besøger dem om lørdagen, hvor der er flest besøgende. Du risikerer hurtigt at vente på én, der kan svare på dine spørgsmål, eller at vente på at komme ind i den campingvogn eller autocamper, du gerne vil se. Først og sidst på dagen er bedst. Fredag og søndag er bedst. 

4. Med eller uden børn
Du kan sagtens gå på messe med dine børn, men er de i klapvogn eller barnevogn, kan det være svært at komme rundt. Til gengæld mister de ikke tålmodigheden på samme måde, som større børn gør. Er børnene så store, at de selv kan være i den store legehal, så kan de lege, mens forældrene kan koncentrere sig om at finde det, de leder efter. Husk mobil eller klare aftaler for, hvor og hvornår I mødes.

5. Kend dit budget
Fristelserne er mange og store. Det bugner med gode tilbud, og det er let at lade sig rive med. Det kan derfor varmt anbefales at have helt klare aftaler omkring budget og forbrug. Det gælder både, hvis der skal handles nyt telt, ny vogn, eller hvis campingferien skal bestilles. Husk at holde øje med gode tilbud, for der er virkelig mulighed for at gøre en god handel. Ved større køb kan det anbefales at afslutte handlen hjemme hos forhandleren efter messen.

6. Kend din vægt
Din personlige vægt er helt uinteressant i denne sammenhæng, men skal du handle campingvogn, skal du vide, hvor meget din bil må trække, så du er helt sikker på, at du ikke handler en model, som du slet ikke må køre med.

7. Tag en erfaren med i hånden
Det er altid hyggeligt at holde en god ven i hånden, men er det oven i købet én, som allerede camperer på den måde, du også gerne vil, er det en stor hjælp. På denne måde har du hele tiden én, der kan rådgive og guide dig, og, som du ved, ikke bare vil prøve at sælge dig noget, som ikke lige er dig.

8. Gå indenfor
Specielt hallerne med campingvogne og autocampere er meget ens på en messe. Udefra ligner de mange modeller hinanden, så det er vigtigt at gå helt ind i vognene og sætte sig ned for på den måde at mærke den stemning, der er.

9. Spørg og skriv ned
Messer er fyldt med eksperter, men også med sælgere, og der er stor forskel på dem, der giver seriøse råd og dem, der bare gerne vil sælge. Vær kritisk, spørg og skriv ned, og husk at du altid kan tænke over det, selv om du får at vide, at det er den sidste campingvogn eller autocamper i hele verden. Det er det ikke.

10. Vær åben
Selv med den bedste forberedelse i rygsækken vil du altid se en masse spændende, som du ikke har set før. Vær åben over for det, du ser – det kan være lige det, du leder efter, uden egentlig at vide det på forhånd.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her