Ny formand DCU Anne-Vibeke Isaksen er blevet udpeget som ny landsformand for DCU. Hun afløser Bjarne Jensen, som nåede mere end 30 år på formandsposten. Arkivfoto: Rasmus Schønning
Formandsvalg

DCU har fået ny landsformand

Anne-Vibeke Isaksen afløser Bjarne Jensen som formand for DCU.
Annonce

Af Torben Brandt

En epoke sluttede lørdag 11. maj på DCU’s repræsentantskabsmøde i Silkeborg. For efter mere end 30 år i spidsen for DCU blev Bjarne Jensen afløst som landsformand af unionens nuværende mediechef, Anne-Vibeke Isaksen.

Ønskede noget andet

Bjarne Jensen var på valg, fordi hans fireårige periode som landsformand udløb. DCU’s hovedbestyrelse havde imidlertid allerede på et møde tilbage i marts meddelt Bjarne Jensen, at den takkede ham for en uvurderlig indsats gennem mere end 30 år, men at man mente, at det var tid til et skift på formandsposten, og at der ikke længere var opbakning til ham som landsformand.

I stedet pegede hovedbestyrelsen på Anne-Vibeke Isaksen som hans afløser.

Det er dog DCU’s repræsentantskab, som vælger landsformand, og på forhånd var det uklart, om Bjarne Jensen ville stille op og dermed fremtvinge et kampvalg.

Formandsskifte på DCU
Bjarne Jensen annoncerer, at han ikke genopstiller som formand i DCU.
Foto: Torben Brandt
Derfor kunne man høre en knappenål falde til jorden, da Bjarne Jensen gik på talerstolen.

– Jeg har fået mange henvendelser og tilkendegivelser, blandt andet fra lejrchefskorpset, fra DCU’s repræsentanter og fra folk i branchen, men det kan jeg ikke bruge til ret meget, indledte Bjarne Jensen.

– Da jeg blev kaldt ind i 1988, var DCU i et meget stort hul med en negativ egenkapital på 6 mio. kr. I dag har vi en egenkapital på næsten 75 mio. kr. Alle de pladser, der er blevet købt i den mellemliggende periode – se eksempelvis hvor flot Absalon står i dag – det var aldrig sket, hvis ikke jeg var gået ind i det. Men hovedbestyrelsen og repræsentantskabet vil have en anden, og det respekterer jeg fuldt ud. Jeg vil ikke have tak for det, jeg har gjort, men jeg kan gå herfra og sige, at jeg ved, hvad jeg har gjort for DCU, og det er jeg stolt af. Jeg stiller ikke op, fastslog Bjarne Jensen.

Efterlader DCU i god stand

Kort efter gik den nye landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, på talerstolen.

– Tusind tak for valget. Jeg har rent symbolsk smidt habitjakken for at vise, at jeg er vant til at trække i arbejdstøjet, for jeg har lagt mange timer i camping både i DCU og igennem de sidste 20 år. Jeg glæder mig til den fremtid, der er for DCU, indledte hun og henvendte sig derpå direkte til den nu tidligere landsformand.

– Bjarne, det har været en fornøjelse på både godt og ondt. Jeg har lært meget, vi har taget vores kampe, og vi har også grinet meget undervejs. Jeg håber, du går herfra i dag med en viden om, at du har gjort det rigtig godt på rigtig mange punkter. Tak for at jeg modtager DCU i den stand, som jeg gør, sagde Anne-Vibeke Isaksen.

Næstformand i DCU’s hovedbestyrelse, Svend Erik Henningsen, takkede Bjarne Jensen for i sin tid at have hevet DCU op fra afgrundens rand og få unionen på ret kurs.

– Du har lagt en stor del af dit liv, dine følelser og din begejstring i DCU, og det har formentlig ikke altid været en dans på roser. Tak for din støtte og opbakning i og omkring DCU, sagde Svend Erik Henningsen.