Hvad bør det gennemsnitlige elforbrug være på en CV?

Inger Lise Kragh
04.07.2019 11:25

Vi er netop kommet hjem fra en tur, der omfattede besøg på DCU Ålbæk (dejlig plads, i øvrigt), og her blev vi præsenteret for en elregning med et forbrug på 30 KWH efter måler for 6 dage - altså i snit 5 KWH pr. dag.

Vi havde følgende kørende på el: 142 l. Thetford Absorber-køleskab på effekttrin 3 ud af 5, 5-liters Truma-vandvarmer, LED TV på stand-by + i snit 1½ times TV-kigning pr. dag, Triax aktiv-antenne, 1.100 W elkedel i 7 minutter pr. dag (varmt vand til morgenkaffen), et elektrisk ur samt ca. 1 times lys tændt omkring sengetid. Vognen er en Adria årgang 2015, så de nævnte apparater er alle forholdsvis nye, og vi har ikke brugt elvarme under opholdet.

Vi betvivler på ingen måde DCU Ålbæks registrering af vores forbrug, men synes umiddelbart 5 KWH pr. døgn virker til at være i den høje ende, specielt fordi vores 130 m2 parcelhus med gasfyr, 2 TV og en radio på standby plus diverse elure og småforbrugere har brugt 5,3 KWH i "tomgangsstrøm" mens vi var væk, og i øvrigt ligger på et dagligt gennemsnitsforbrug på ca. 7,3 KWH når vi er hjemme.

Men hvad er jeres erfaring? Er 5 KWH et forventeligt forbrug på et sommerdøgn i en CV?

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 8

Christian Bak Petersen
05.07.2019 19:28

Elforbrug.

Jeres elforbrug ser helt normalt ud, da et absortionskøleskab bruger 3 - 4 KWH i døgnet, en vandvarmer bruger ca. ½ - 1/1 KWH i døgnet. Hvis I vil spare el, så lad køleskabet køre på gas - så køler det også bedre.

Fortsat god tur i campinglivet.

Venlig hilsen

Christov

Tove Hein
06.07.2019 09:05

Elforbrug

Er der ikke fast elpris på DCU i år 30 kr pr dag ville ønske det var på måler

Benny Hauge Jakobsen
06.07.2019 11:08

El forbrug

Hej
Hvis du rejser med ACSI kort er der 5 kwh. includeret i den faste overnatnings pris.
Så dit forbrug på 5 kwh. lyder ikke forskrækkeligt.
Hvis du vil spare kunne du overveje hvor meget du bruger campingvognens vandvarmer.
Vi har aldrig tændt for den vi bader og vasker op på pladsens anlæg.
Men EL priser er en svær sag.
Jeg har min egen måler tilsluttet, og på pinseturen i 7 dage brugte vi ialt 8,3 kwh. Vi bruger ikke campingvognens køleskab, men en kompressor køleboks i forteltet. Vi varmer kaffevand 900w elkedel , på 220 volt, men bruger ikke kaffemaskine. Vi slæber ikke TV med. Vi har en samling led lamper med lavt el forbrug.
Vi blev som pensionist opkrævet for 7 dages "helligdags" betaling - - jeg vidste ikke at der var så mange helligdage.
Jeg vil aldrig diskutere forbruget eller pris med Campingfatter - - men man har jo lov til at tænke sit!
MVH BJ.

Niels Lodberg Pedersen
06.07.2019 17:29

Elforbrug

Ja - 5 Kw/dag er ganske normalt. Vi kørte tidligere med en Adria med adsorptionskøleskab og vandvarmer. jeg konstaterede, at på en varm dag kan køleskabet nå op på at bruge 4,2 Kw.
Nu har vi en vogn med kompressorkøleskab, og i forrige uge, i Sydfrankrig , med 36 - 39 grader, kom forbruget ikke over 0,8 Kw/døgn. Det er jo fint, men så er det ØV at skulle betale 30 - 40 kr om dagen for strøm, jeg overvejer at sætte et større batteri i vognen, så vi kan undvære strømtilslutningen - der er bare lige det lille problem med kaffemaskinen og fjernsynet.

Knud Hansen
06.07.2019 22:48

Strøm

@Niels L
Kaffen kan jo laves på gassen og der findes fjernsyn der kører på 12V så hvad er problemet? ;-)

Dagrunn Meling Hansen
06.07.2019 23:39

CampingCard

Lige for at korrigere, så er det strømforbrug der er inkluderet i ACSI CampingCard kun på 4 kWh

Men korrekt at et elforbrug på 5 kWh er ikke unormalt.

Vh. Tommy Hansen

Benny Hauge Jakobsen
07.07.2019 10:06

El forbrug

Hej Knud H
Der er ikke noget problem, det er rigtigt at der findes TV app. på 12 volt.
Problemet er at vores foretrukne feriemål er Portugal, Spanien, Italien Eller Kroatien. I ingen af de lande forstår vi lokalsproget. Vi orker ikke at slæbe parabol eller andet avanceret udstyr med for at modtage dansk TV. Hjemme er vi heller ikke storforbrugere af TV.
Nyheder på dansk får vi på telefonen.
MVH BJ.

Niels Lodberg Pedersen
07.07.2019 13:54

Elforbrug

Knud H - det med TV er ikke noget problem for os, og kaffevandet kan ganske rigtigt koges på gas. Vi er så ikke så afhængige af TV at vi gider investere i et nyt apparat af den grund.
Benny H - Vi ser dansk tv i udlandet ved at bruge telefonen som hotspot for vores laptop, på den måde får vi set det vi vil - i hvert fald fra DRTV, men ellers tager vi ikke på camping for at se TV. -Nå nu kom vi vist lidt udenfor tråden, undskyld.