Jeg er skuffet over dcu 6. kreds bestyrelse.

Lars Toft
04.03.2016 19:08

Det er åbenbart meget svært at sige tak.
Jeg har været i DCU 6. kreds bestyrelse i mere end 10 år, og været med på sidelinjen i ca. 20 år.
Der har altid været en god tone i kredsen, og en tydelig taknemmelighed for den indsats man bidrager med.
Derfor finder jeg det lidt påfaldende at jeg på generalforsamlingen d. 21.02.2016 ikke modtog nogen som helst form for udtrykt taknemmelighed, for mit arbejde i 6. kreds
Jeg har været med til at afvikle mere end 30 stævner hvoraf de 9 er udlandsture.
Grunden til at jeg stoppede, var at der opstod uoverensstemmelser med et andet par i bestyrelsen.

På bestyrelsesmødet som ligger til grund for min handling.
Der blev jeg overfuset af min med tur leder, jeg blev helt paf, han ville ikke gennemføre turen til Paris med os. Det tog så bestyrelsen ca.5 min så var turen stemt af. Der var brugt 2 års forberedelse af turen pladsen var reserveret for to år siden.
Så valgte jeg så at lave turen for Campingvennerne, det er jo ikke nogen forening blot en fælles interesse.
Derfor behøver man jo ikke at sparke til dem der ligger ned i forvejen.
Når man bidrager med sin hjælp og store indsats, bruger man jo stort set al sin fritid på det.
Til sidst vil jeg sige at det er med blødende hjerte at jeg er stoppet kredsarbejdet i DCU, da jeg sætter en ære i at hjælpe andre mennesker så godt som jeg overhovedet kan. Og derudover er campering min helt store passion. Så bestyrelsesarbejde, var jo netop den perfekte kombination.
Men nu har jeg fundet nye muligheder for at lave ture for alle de dejlige campister der ønsker at deltage.

Lars Toft

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Antal anmeldelser: 16

Flemming Udbjørg
04.03.2016 19:50

Hm...........hvad vil du gerne debattere Lars?

Det lyder da som en rigtig ærgerlig oplevelse - og set fra dit synspunkt heller ikke helt ok.

Men......al erfaring viser, at der altid er mere end én sandhed. Der kan ligge gode forklaringer til grund for de uoverensstemmelser, som er opstået - som du selvfølgelig ikke er enige i. Men derfor kan det være sandheden for andre.

Ingen kan vel rigtig hjælpe dig her, men jeg tænker at du kan risikere at blive rigtig skuffet, hvis du tænker, at andre skal huske at takke dig for din store og dygtige indsats. Hvis man på en generalforsamling helt undlader at takke dig for din indsats, er der vel flere mulige årsager.

Én kan være glemsomhed, urtaknemmelighed og dårlig takt og tone.

En anden kan være ren glemsomhed.

En tredje kan være, at de mange andre, som har været med på de arrangerede ture, måske opfattede det som en fælles indsats.

En fjerde kan være, at du da sikkert har brugt ufatteligt mange timer på en omhyggelig planlægning, som andre måske slet ikke forstod behovet for - "...vi skulle jo bare til Prag". Vi har jo alle forskellige behov for planlægning og styring.

Og sådan kan man blive ved....

Det eneste man ikke kan, er at skabe enighed, hvor enighed ikke findes. Og i det tilfælde, som du her har været ude for, kan den bedste løsning jo være det, som du har valgt; Nye græsgange, sammen med andre, som du kan hjælpe med din store viden og indsats.

Og nej , det var ikke ment nedsættende!! Men du vil aldrig kunne "beklage" dig til en tak eller en anerkendelse. Det kan i stedet gøre det stik modsatte.

Op med hovedet, og sæt dig nye mål, uden at kigge dig tilbage !

Carl Hansen
05.03.2016 13:06

Forening/forretning

Jeg forstår også Lars Toft men jeg erkender også at vi er alle præget af at Danmark har bevæget sig væk fra at være et "foreningssamfund" til nu at være et "forbrugersamfund" hvor vi hver især kræver service for den pris vi betaler.
Det ses bl.andet i brugsforeninger, fagforeninger og selvfølgelig også i vores campingforening DCU.
De fleste lejrchefen mærker det i deres daglige arbejde og selvfølgelig også turlederne som Lars beskriver. Der er ingen taknemmelighed.

De fleste kredsstævner slutter med en festaften og her viser det sig tydeligt at folk har betalt for...og så må kredsbestyrelsen knogle, ikke kun for at få festen op at stå men også oprydningen efter 24.00
Jeg syntes at ved hver fest skulle man starte med at oprette et oprydningshold, men det vil selv bestyrelserne jo ikke være med til, fordi "det kan man jo ikke kræve af folk når de har betalt til..." lyder det.
Med den holdning til hvad en forening er vil jeg ikke arbejde med foreningsarbejdet. Jeg er ofte den eneste, ikke bestyrelsesmedlem, der er med til oprydningen og folk syntes det er underligt - - - jeg syntes det er underligt at det er bestyrelsen og ikke os menige medlemmer der rydder op.

.

Flemming Udbjørg
05.03.2016 17:29

Tak Carl

Fin beskrivelse af kræve-Danmark.

Vi hører selv gerne til dem som hjælper med, både når der skal planlægges og når der skal ryddes op. Sådan er vi opdraget og sådan lever vi. Og vi synes det er hyggeligt.

Men vi kan da godt ærgre os over dem, som bare smutter hjem - stort set uden at sige tak for i aften, eller gør mine til at hjælpe.

Men kan man ikke tåle mosten, må man jo stoppe hjælperiet - og lade de andre klare sig selv.

Det eneste som ikke duer er, at klage over andres manglende anerkendelse. Det nytter aldrig.

Steen Æbeløe
05.03.2016 20:09

Kan godt være man ikke kan kræve/skrive sig til tak/opbakning

Men det kan jo også være tråden her får folk til tænke lidt over det.

Må så indrømme at vi næsten aldrig har hjulpet til med oprydning efter fællesspisning/fest, men det er ikke af ond vilje, men fordi vi ikke hører til dem der bliver længe for få lov til slukke og lukke :-)

Nogle hygger sig vældig det ½ af natten medens andre får nok efter kaffen og hellere vil ned og slappe af.

Flemming Udbjørg
05.03.2016 20:34

Steen dog...

- men du/I har vel så meldt jer til at hjælpe til med både planlægning og undervejs i arrangementet ???

Eller er I bare livsnyderne, som nyder, at de andre opvarter jer hele livet :-)

Gunner Hansen
06.03.2016 11:29

Hm.... hvad vil du ?

Flemming Uldbjerg nåede at skrive mine ord, inden jeg selv satte mig til tasterne.
Har været med i foreninger, hvor der altid er een der er med når der gives en omgang øl, men til gengæld "har tøj i gården" når det egentlig er hans tur til at spendere. Den slags findes nok i enhver forening / klub ?
Nogen tog rosen for det gode årsregnskab, selv om der kun var een der havde skaffet gode sponsorer, men til gengæld altid kom for sent, når formanden havde tildelt "bornholmeren" en opgave, der bare krævede LIDT hjemmearbejde.
Stå af , så du ikke resten af din medlemstid skal skifte farve på grund af ærgrelse, men tænk i stedet : Nu kan de selv lære det, og få utakken for indsatsen.
Held i din nye tilværelse som menig NYDER !

Steen Æbeløe
06.03.2016 11:46

Diskriminering?

G.Hansen. Hvorfor skyder du lige på bornholmeren :-)

Gunner Hansen
06.03.2016 13:04

D is - krimi ?

Nej bornholmere smager bedst med både æggeblomme og nyklippet purløg : > ) I tre forskellige foreninger VAR der netop en topfornæret børnhølmer , der holdt sig tilbage når der var opgaver, men ikke holdt sig tilbage når der var godter på bordet. Det kunne måske lige så godt have været en føenbå ! Godt vi kan bringe lidt humor ind i debatten, især når der er dårligt vejr udenfor, og dårlig luft indendøre.

06.03.2016 13:59

tak tak taktik

Ja ...Gunner Hansen.......................
Er det ikke netop derfor en af grundende til at man skal holde sig langt væk fra kreds- og andre såkaldte sociale deltagelser,
"Folkeviddet" vil hurtigt dømme ( læs fordømme)
Hertil kommer, at hvis ingen kommer til arrangementer er det galt, og kommer de for at vise en vis form for solidaritet, og interesser for foreningen, så er dette også galt. Viser man samtidig nogen form for kritik bliver dette uanset hvad opfattet negativt.

Tak er kun et fattigt ord, og påtager man sig opgaver kan man selvfølgeligt godt ønske en tak herfor, Men hvorfor har man påtaget sig opgaven? var det for at få tak og annerkendelse eller hvad lå der til grund?

"En glad giver behøver nødvendigvis ikke at få noget igen" !!

Carl Hansen
06.03.2016 14:51

Xxx

Steen jeg forstår ikke hvad du siger når du skriver" nogle hygger sig vældigt det halve af natten" for ved alle de DCU stævner
slutter festerne kl 24.00 og da går alle hjem samtidig. Det er ikke mange der går før, netop fordi vi alle ved det slutter kl.24.00
Og så er der kun bestyrelsen alle bordene, stolene og et beskidt gulv tilbage så jeg syntes ikke at man DCU stævner kan kringle sig udenom arbejdet fordi der skulle være nogen der sidder i vejen den 1/2 nat.
En enkelt bestyrelsesmedlem som er høvding og ved hvordan oprydningen skal foregå burde være nok. Indianerne skulle nok kunne findes blandt de menige inden festen går igang. At høvdingen så slutter af med en tak for hjælpen med en godnatøl er ok.

Flemming Udbjørg
06.03.2016 19:24

Så sandt så sandt Kjeld K.

"Hertil kommer, at hvis ingen kommer til arrangementer er det galt, og kommer de for at vise en vis form for solidaritet, og interesser for foreningen, så er dette også galt. Viser man samtidig nogen form for kritik bliver dette uanset hvad opfattet negativt."

- men det bliver da et fattigt samfund, hvis ingen gider gøre noget som helst i de frivillige organisationer.

Jeg holder på, at man skal gøre hvad man selv kan og vil - og hvis det så viser sig at falde på stengrund, så har man fuld frihed til at trække sig tilbage, og lade andre tage over.

Brokkerøve er blevet et samfundsproblem; Man brokker sig både højlydt og gerne på helt uacceptable måder over alt og alle, som ikke lige bliver godkendt af én selv.

Samtidig er fællesskabet, det fælles initiativ, foreningslivet og de frivillige organisationer under pres. Ikke kun på grund af brokkerøvene, men også fordi de fleste opfører sig så pænt, at man ikke får denne gruppe stoppet og sat på plads. Og så er det pludselig dem, som styrer festen.

Vi skal ikke give op, og lade dem lukke og slukke for initiativerne. Mød op og deltag - og giv dem modstand. Tavshed støtter de forkerte.

tak tak taktik
Ja ...Gunner Hansen.......................
Er det ikke netop derfor en af grundende til at man skal holde sig langt væk fra kreds- og andre såkaldte sociale deltagelser,
"Folkeviddet" vil hurtigt dømme ( læs fordømme)
Hertil kommer, at hvis ingen kommer til arrangementer er det galt, og kommer de for at vise en vis form for solidaritet, og interesser for foreningen, så er dette også galt. Viser man samtidig nogen form for kritik bliver dette uanset hvad opfattet negativt.

Tak er kun et fattigt ord, og påtager man sig opgaver kan man selvfølgeligt godt ønske en tak herfor, Men hvorfor har man påtaget sig opgaven? var det for at få tak og annerkendelse eller hvad lå der til grund?

"En glad giver behøver nødvendigvis ikke at få noget igen" !!

Carl Hansen
07.03.2016 06:57

Forening/ forretning

Jeg ved ikke hvad Steen mener med at nogen bliver det halve af natten.
Jeg opfatter det mere som en dårlig undskyldning for at slippe ud af oprydningen på, fordi alle de DCU stævner vi har kendskab til slutter kl 24.00 og så går alle hjem samtidig. Altså lige med undtagelse af bestyrelsen der har haft travlt med planlægning af hele stævnet som nu også skal rydde borde, stole væk og rengøre gulvet og fjerne affald mm.
En ansvarlig fra bestyrelsen som ved hvordan lokalet skal forlades burde være nok sammen med menige frivillige hjælpere.
Altså hvis det er "En forening" og ikke en forretning hvor vi har betalt for service.

07.03.2016 10:29

Det er da godt,

at vi ALDRIG har været med til disse arrangementer.

Det er lige til at blive i dårligt humør af blot, at læse om.

Og så en HEL ferie ..........................

Carl Hansen
07.03.2016 12:15

Lotte withen
Vi er da også meget taknemmelige for at du aldrig deltager i disse stævner når du er så sart.
Jeg tænker på om du overhovedet deltager i noget, for debatten i DCU er da absolut ikke værre eller bedre end det vi møder i andre foreninger.
Jeg har lige haft en generalforsamling i en Idrætsforening. Mødet startede med at spørge til 3 personer der ville hjælpe med oprydningen og der var mere end 20 der tilbød sig. Bestyrelserne skal bare lade være at være så berøringsangste når man skal bede medlemmerne om noget. Det er min opfættelse at, folk vil gerne.
Og nu håber jeg ikke du igen bliver dårlig af at læse dette Lotte Withen.

Gunner Hansen
07.03.2016 12:59

+++ Carl +++

Carl, nu må d u ikke SMIDE Lotte ud her fra debatten.

Lad hende GÅ selv!

Carl Hansen
08.03.2016 00:00

Nej Gunner jeg kunne da ikke drømme om at smide nogen ud
Men jeg vil da også blive ked af det hvis nogen blev syge af det jeg skriver.