DCU lukker alle deres pladser

Lennart Søderberg
19.03.2020 15:40

DCU lukker alle deres pladser og udskyder åbning til 30. Marts 2020 :-(

Hilsen Lennart

Du skal være logget ind, før du kan kommentere

Kommentarer 18

Kim Bertelsen
23.03.2020 17:46

Lukning af DCU pladser

Jeg er nysgerrig på, hvorfor DCU har taget den drastiske beslutning at holde alle pladser lukket til den 13.4 - måske længere.

Man kunne jo i første omgang have lukket køkkenerne, åbnet hver andet toilet og bad - samt lukket alle familierum. I har jo meldt ud, at I allerede havde sat ind med ekstra rengøring, og jeg oplevede selv på Hornbæk, at de gjorde hvad de kunne for at der var rent, samt sæbe og håndklæder i toiletbygningen. Vi har selv en forpligtelse til at overholde de udstukne regler fra Regeringen, så jeg tænker at de enkelte campister selvfølgelig ikke inviterer gæster - laver mad og vasker op i egen vogn, og ellers opholder sig mest muligt på egen matrikel.

Brug nu den sunde fornuft istedet for at udvikle "hysteri" omkring bakterier og vira...., ja dette er sagt fordi, jeg er mega ærgerlig over, at jeg ikke kan benytte vores dejlige vogn, der er sat op i Hornbæk, men også sagt som sygeplejerske, der lige nu er i "orkanens øje" - men alligevel godt kan finde ud af at navigere ansvarsfuldt

mvh Lene

Pia Yvonne Nielsen
23.03.2020 20:42

DCU lukker pladserne

Vi har forudbetalt ophold i påsken på Hornbæk Camping, vi har indbetalt det fulde beløb for ophold, ihenhold til DCU’s regler.

Hvordan er vi stillet, overfor at få vore penge retur?

Der er ingen informationer i booking betingelserne, såfremt DCU ikke kan leverer varen/opholdet. Vi kan jo ikke flytte Påsken.

Jeg efterlyser information fra DCU, om hvordan medlemmerne er stillet i denne usædvanlige situation.

Med DCU hilsen

Pia og Arnth

Pia Yvonne Nielsen
23.03.2020 21:30

DCU Lukker Pladserne

Hej igen.

Jeg er helt enig med Lene i,at der må kunne findes muligheder for at åbne pladserne den 30 marts som tidligere annonceret, i stedet for at udsætte åbningen til efter påske, hvilket vil medfører ærgrelser for medlemmerne og pladserne, samt den manglende indtjening.

Mit forslag er at fælleskøkkenerne kun må bruges i begrænset omfang og kun af maks. 2 personer i rummet ad gangen, hvilket vi sagtens kunne overholde. Med hensyn til toiletter og bad, kunne man afspærrer familie rummene og indføre antal bruger i de øvrige baderum og toiletter, man kunne afspærrer hvet andet bad og hvert andet toilet, samt lave regler om maks. antal i rummene, dette kunne vi medlemmmer sagtens administrerer i fællesskab.

Jeg forstår så sandelig også DCU’s måde at agere på, det er mange mennesker som alle har individuelle behov, men jeg tror at hensynet til hinanden i denne tid er meget stort, og tror at denne løsning sagtens kunne administreres. De fleste har jo mulighed for at benytte køkken og toilet i vognene, og med hensyn til badeforhold, tror jeg at alle nok kunne ændre deres faste ritualer for badetider, så de fordeles udover hele dagen.

Hvad opnår vi så?

Glade campister- indtjening for pladserne- DCU går forrest med en pragmatisk og fornuftig løsning for campisterne, uden at gå på kompromis med vor alles sikkerhed.

Med ønsket om en god påske.

Pia og Arnth

Allan Schmidt
24.03.2020 09:17

DCU lukket

Jeg tror du drømmer hvordan skulle det kunne lade sig gøre det du kommer med. I dagens Danmark har vi fået den mentalitet mig og mig først og for det andet er der jo kun en der der skal være smittet uden at vide det, også køre møllen igen, jeg er selv campist og håbe det snart er ovre ,men hvis jeg skal være ærlig tror jeg der gå flere måneder endnu, det er jo over hele verden det er galt.

Benny Hauge Jakobsen
24.03.2020 09:24

DCU lukker pladserne!

Statsministeren fraråder folk at tage i sommerhus i påsken!

Min erfaring er at man har nærmere kontakt med naboer på en campingplads, end hvis man bor i et sommerhus ude i klitten.

Det er DCU der lukker pladserne - men kan det ikke kaldes "rettidig omhu".

MVH BJ

Lennart Søderberg
24.03.2020 16:10

Forlænget

Og nu er lukningen forlænget til og med 13. April 2020 :-(


Hilsen Lennart

Bjarne Nielsen
24.03.2020 17:29

vedr. forudbestilling

Hej Pia - det fremgår af DCU`s forside, hvad man skal gøre, hvis man har forudbestilt

https://www.dcu.dk/dcu-lukker-alle-22-campingpladser


Jeg synes, det er den helt rigtige og ansvarlige beslutning DCU har taget. Så når vi er ude på den anden side af denne modbydelige virus, skal vi nok bakke op om DCU, og aflægge mange besøg på deres pladser.

mvh Elsebeth


mvh Elsebeth

Gitte Jensen
25.03.2020 11:00

Kompensation

Hej

Lene det var godt skrevet.

Dcu skyder langt over målet, vi er voksne andsvarsbevidste mennesker.

En anden ting er at jeg ikke kan få at vide af dcu om vi får kompensation for de i første omgang 25 dage vi ikke kan benytte vores plads.vi har booked en sæson plads til 9900 kr.

Første gang jeg henvende mig fik jeg det svar at jeg skulle kontakte forsikringen og lejrchefen.

Rejseforsikringer kan ikke bruges da sundhedsministeriet IKKE fraråder ophold på campingpladser.

Jeg kontaktede lejrchefen, han anede intet om kompensation.

Det skrev jeg til dcu, og fik denne gang at vide at jeg skulle kontakte lejrchefen igen, det gjorde jeg igen han havde stadig ikke hørt hvordan han skulle forholde sig.Hvor er dcu ledelse?

Hvis dcu fastholder at holde lukket til d.14/4 svarer det til en modregning på 1175 kr.

VH Poul Erik

Niels Erik Møller
25.03.2020 14:23

Lukning af pladser.

Hej Alle i fornuftige campister.


Jeg mener også at DCU tager deres ansvar rigtig godt.


Som nogle siger kan de jo bare lukke køkken og toiletter samt bad ned til lav styrke, for som nogle siger kan vi jo godt være voksne og ansvarlige campister.


Men så kommer det sure opstød fra mig, hvorfor kan vi så ikke det når alt er normalt??? så er det som en siger først mig og så mig igen, ingen respekt for de anvisninger som er sat op på toilet familierum eller andre steder, og børn der render rundt og leger i fælles faciliteter så det medføre mere rengøring af lejerchefgerne.


Ved godt jeg får en på hatpulen nu men det klarer jeg nok også.


På forhåbentlig gensyn når alt er normalt igen.


Rigtig GOD sommer til Alle. MVH. Niels

Børge Sørensen
25.03.2020 17:59

Lukning af pladser

Niels Erik Møller ,jeg er fuldstændig enig med dig i dit »sure opstød«. Det kan godt være,at de fleste campister er fornuftige og ansvarlige.MEN hvad med de få,der ikke er? Bortset fra børnene,som naturligvis render rundt overalt,så skal man altså ikke være på ret mange pladser for ind imellem at opleve campister,der uden megen hensyn til andre opfører sig særdeles egoistisk, det være sig med hensyn til larm,kørsel og griseri på toiletter og baderum. Ude i samfundet fungerer forholdsreglerne ganske godt,men så alligevel: folk hamstrer fuldstændig vanvittigt , unge mennesker holder fester og blæser på forbudet mod mere end 10 samlede. Der skal kun en eneste smittet hensynsløs person til at udløse en meget alvorlig situation. Hvor ærgerligt og bittert det end er -vi savner selvfølgelig også campinglivet meget -så må man prøve at få denne alvorlige situation overstået så hurtigt som muligt,og så må man tage de afsavn,der følger med.

28.03.2020 08:14

Dansk Camping Union

Hej alle i denne tråd


Der er ikke noget vi hellere ville end byde jer alle velkommen på vores pladser. Efter en lang og våd vinter trængte vi alle til at komme ud. Vi havde sådan glædet os, men når statsminiteren, Dronningen og mange myndigheder siger "Bliv hjemme", og vi tilmed ser, hvad der sker i Sydeuropa, så er vi slet ikke i tvivl og har slet ikke fortrudt.


Vi gør det for at passe på jer, vores ansatte og for at vi alle hurtigst muligt kan komme tilbage til vores normale liv inkl. camping.


Vedr. kompensation skal I gøre, som der står i artikel (ligger øverst på alle sider på www.DCU.dk). Den opdaterer vi hele tiden, men kun der, fordi kommunikation er svær i denne tid. I er også altid velkommen til at ringe eller skrive til den plads, I skal ud på. De er også ved at ringe til alle, men det tager tid.


Tak, fordi nogle af jer skriver, at I vil besøge os flittig, når det her er slut. Det har vi brug for, og vi glæder os.


Tak til alle jer, der bakker os op og forstår, at det her ikke er en let beslutning, men at åbne giver for os ingen mening. Hvad er camping også lige nu, når vi ikke kan gøre noget af det, vi netop elsker ved camping.


Pas på jer selv og hinanden der ude. Vi glæder os så meget til at se jer.


Venlige camping hilsner Anne-Vibeke / DCU


 

28.03.2020 08:24

Dansk Camping Union

Hej Pia


Hele ugen op til den planlagte åbning gjorde vi ikke andet end at følge alle myndighedernes anvisninger.


Vi hang skilte op, ekstra håndsprit og ekstra rengøring, så lukkes vi fælles opholdrum, så lukkede vi køkkenerne, så faciliteterne, for til sidst kun at have kemisk toilet åbent. Så vi har prøvet, men vi følte stadig at vi ikek var 100% herre og det ansvar vi har  for vores gæster. Det er nemlig i sidste ende vores ansvar at passe på jer som gæster, men også passe på vores ansatte. Vi ved godt, det er smaddert ærgeligt, for vi vil alle gerne på camping, men det er vigtigere for os, ikke at være kilden til smittespredning. Camping er ikke en livsnødvendighed, som andre ting, der har åbent. Så beslutningen blev også taget for at udvise samfundssind.


Vi ved andre campingpladser også har overholdt alle regler, og gjort alt, men alligevel fik vi det første tilfælde af corono på en plads i sidste uge. Det er beviset på, hvor svært det her at styre, selvom man overholder alle regler. 


Det bløder i vores hjerter, når nogle synes, at campister er egoistiske, fordi de ikke kan udsætte en campingtur. Det image synes vi ikke camping skal have.


På mange måder synes vi det handler mere om etik og moral, men det er naturligvis op til den enkelte at være enig i det.


Venlige campinghilsner Anne-Vibeke / DCU

28.03.2020 08:27

Dansk Camping Union

Hej alle i denne tråd


Der er ikke noget vi hellere ville end byde jer alle velkommen på vores pladser. Efter en lang og våd vinter trængte vi alle til at komme ud. Vi havde sådan glædet os, men når statsminiteren, Dronningen og mange myndigheder siger "Bliv hjemme", og vi tilmed ser, hvad der sker i Sydeuropa, så er vi slet ikke i tvivl og har slet ikke fortrudt.


Vi gør det for at passe på jer, vores ansatte og for at vi alle hurtigst muligt kan komme tilbage til vores normale liv inkl. camping.


Vedr. kompensation skal I gøre, som der står i artikel (ligger øverst på alle sider på www.DCU.dk). Den opdaterer vi hele tiden, men kun der, fordi kommunikation er svær i denne tid. Direkte link til artiklen https://www.dcu.dk/dcu-lukker-alle-22-campingpladser


I er også altid velkommen til at ringe eller skrive til den plads, I skal ud på. De er også ved at ringe til alle, men det tager tid.


Tak, fordi nogle af jer skriver, at I vil besøge os flittig, når det her er slut. Det har vi brug for, og vi glæder os.


Tak til alle jer, der bakker os op og forstår, at det her ikke er en let beslutning, men at åbne giver for os ingen mening. Hvad er camping også lige nu, når vi ikke kan gøre noget af det, vi netop elsker ved camping.


Pas på jer selv og hinanden der ude. Vi glæder os så meget til at se jer.


Venlige camping hilsner Anne-Vibeke / DCU

Allan Schmidt
28.03.2020 09:07

Lukning DCU pladser

Efter jeg så tv avisen igår aftes blev jeg meget røstet over at polske,rumænske og andre arbejder kan komme her op for at arbejde uden karantæne eller blive testet og mange af dem bo på danske campingpladser så derfor har jeg fuld forståelses med lukning af pladserne, og andre campingpladser skulle også tar at lukke ned, så jeg er ikke i tivl mere, jeg skal IKKE på camping ,jeg blive hjemme indtil der er styr på det hele

Tina Irene Høyer
29.03.2020 13:17

Lukning af DCU pladser

Vi har en vogn stående til ingen verdens nytte

og har betalt for hele sæsonen

Først 2000,- sidste år for at reserv.pladsen og så 7300,- d.20/3-20?

Jeg kan ikke læse nogen steder, om at

DCU har taget stilling til om ,vi kan få vores penge tilbage, hvis det her trækker ud til det uendelige og bare i hele taget!

Eller om at man bliver kompenseret for de dage/mdr. som de holder lukket.

Som jeg forstå det, så henholder DCU sig til sine almindelige regler om afbud.

Det vil betyde for os ,at vi i bedste tilfælde vil få halvdelen af det vi har betalt tilbage,Men da vi er overskredet dato for sæsonstart 0,- retur.

Og så skal DCU lige ha' et gebyr også

Man bliver kastet lidt frem og tilbage mellem Campingpladsen og DCU

Hvorfor kan man ikke bare holde åbent for fastlægger der har betalt.

Det begrænser vel også antal af vogne på pladsen.

Jeg ville rigtig gerne vide om vi bare har betalt varm luft!

Der er intet forbud mod at holde åbent!


------------------------------------------------------------

Det siger reglerne


Der er intet i lovgivningen, der er til hinder for udlejning af pladser og hytter på landets mange campingpladser. Tilhørende aktiviteter såsom legeland, badeland, restaurant og fællesrum skal dog være lukket.

Legepladser på campingpladserne må også gerne være tilgængelige for gæsterne, men der må maksimalt opholde sig 10 personer på legepladsen ad gangen.


Campingpladsernes butikker må gerne være åbne, men der skal være mindst fire kvadratmeter tilgængeligt gulvareal per kunde og så vidt muligt vand og sæbe eller håndsprit tilgængeligt for de besøgende.


Politiet kan udstede et påbud eller give bødestraf, hvis reglerne ikke bliver overholdt. Første løsning vil dog altid være dialog.


De skærpede regler gælder foreløbig frem til 13. april.


Kilde: Politi.dk

Steen Æbeløe
29.03.2020 19:51

Ansvarlighed!

Tina.


Muligt der ikke er noget lovkrav om lukke campingpladserne.


Men det er heller ikke ulovligt at gøre det. Ligesom med alle andre erhverv, er det op til ejer/forpagter hvad de vel gøre.

Og her har DCU valgt at lukke deres pladser ud fra et sikkerhedshensyn, både overfor gæster men så sandelig også over for sine ansatte

Tina Irene Høyer
30.03.2020 17:00

Ansvarlighed!!

Av for den!!!

Ih! Tak for 1/4 svar Steen


Men det var ikke det jeg mente.

klart man skal vise ansvarlighed.

Men man kunne også melde ud om man forbeholder sig retten til at henvise til almindelige regler for afbud eller hvad man har tænkt sig i en ualmindelig situation!!!!

Det var bare det!

Og så er jeg rigtig ked af, at første gang vi skal campere

Så kan man måske ikke forvente sig noget af den organisation man har meldt sig i.!!!!

Det var såmænd det.

Men det kan jeg godt se at det finder jeg jo ikke svar på her.

Så "Undskyld" jeg trækker næsen til mig her.

Cristina Engwald Jensen
31.03.2020 10:00

Kontakt pladsen

Hej Tina,

Forstod ikke helt på dit første indlæg om du har været i kontakt med pladsen ved. kompensation, som DCU skriver man skal. Hvis ja, hvad sagde de så ?

Hilsen Niels