I alt forventes der at blive etableret 50 km vandresti på Rømø de kommende år. Foto: Visit Rømø og Tønder

Prøv de nye vandrestier på Rømø

Camping og vandreture går hånd i hånd, og i løbet af foråret 2021 kan du se frem til at bevæge dig ud på et over 50 kilometer stort markeret system af vandreruter på den sydlige del af Rømø.

Af Torben Brandt
Foto: Visit Rømø & Tønder

Danskerne har i den grad fået smag for at vandre under coronapandemien, og hvis du camperer i det vestlige Jylland, får du nu yderligere stier at gå på. På Rømø er der nemlig taget hul på Rømø Udviklingsplan, som er første del af et vandresystem, der allerede næste år skal dække hele Rømø.

Korttavler opstilles
Systemet af vandreruter på den sydlige del af Rømø bliver omkranset af en ny 17 kilometer lang varieret, markeret stisløjfe, der mod syd ligger på Havnebydiget, mod vest følger stranden, mod nord går gennem Kirkeby Plantage og mod øst følger Vadehavskysten. 
Indenfor og langs den store stisløjfe opstilles der korttavler, som angiver, hvor du befinder dig, og som giver mulighed for at vælge alternative stimuligheder. Ud fra kortene vil du selv kunne planlægge og sammensætte mange forskellige kortere og længere ruter. 
 – Arbejdet med etableringen af de markerede vandrestier foregår i et rigtig godt samarbejde med både de lokale borgere og sommerhusejerne. I slutningen af 2019 havde vi et borgermøde om stiprojektet på Rømø med tæt på 100 deltagere. Her blev der etableret fire arbejdsgrupper med deltagelse af 30 personer, som ønskede at bidrage til udformningen af stisystemer, fortæller Christa Jørgensen, der er fagchef for Miljø & Natur i Tønder Kommune. 
 
Natur og kultur
Selvom arbejdet i 2020 blev besværliggjort af coronasituationen lykkedes det at afholde nogle meget konstruktive møder og besigtigelser i arbejdsgrupperne. Og med mange gode input fra borgerne kan der nu etableres et markeret vandrerutesystem på den sydlige del af Rømø, som giver alle mulighed for at opleve Rømøs spændende natur og kultur.  
Det er planen, at en del af korttavlerne i løbet af de næste par år skal udskiftes med nogle lidt større skilte, som ud over kortet også fortæller om seværdighederne langs ruterne. Arbejdsgrupperne vil også bidrage med relevante input til arbejdet.
– Arbejdet med markerede vandreruter på den nordlige del af Rømø forløber også rigtig godt. Vi forventer derfor, at et markeret vandrerutesystem for hele Rømø kan stå klar for vandrefolket til foråret 2022, fortæller Christa Jørgensen.
Som en del af projektet med etablering af det markerede rutesystem forventes det også, at der bliver etableret en cirka 50 kilometer lang markeret vandresti rundt på hele Rømø i løbet af det næste par år.

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her