Tag på en smuk gåtur i Hornbæk Plantage. Foto: VisitDenmark

4 gode udflugter i Nordsjælland

Er du på campingferie i Nordsjælland, er der masser af gode udflugtsmuligheder, hvad enten du er på udkig efter god mad, en sejltur, naturoplevelser eller kunst og kultur.

Besøg de hyggelige havne
Kører du fra Helsingør mod syd ad Strandvejen, kommer du først til Snekkersten og dernæst til Espergærde, som begge hører under Helsingør Kommune. I Espergærde serveres glimrende pizzaer på Restaurant Divina tæt ved havnen. Der er også en fin badestrand i nærheden af Espergærde Havn. 

Sejl til Hven
Fra Færgevej i Helsingør kan du sejle til den svenske ø, Hven, som ligger ude i Øresund mellem Danmark og Sverige. Øen er kun 4,4 km lang og 2,4 km bred og har en 13 km lang cykelrute. Færgerne har dog været indstillet siden marts på grund af covid-19, så hold dig opdateret om den aktuelle situation på sundbusserne.dk

Se det tyske batteri i Hornbæk Plantage
Ikke langt fra DCU-Camping Hornbæk ligger Hornbæk Plantage, som er meget benyttet af både gående og cyklister. På stranden ved Hornbæk Plantage kan du tæt på den store parkeringsplads se resterne af det tyske batteri. Det er et forsvarsanlæg, som den tyske besættelsesmagt anlagde i 1940, og i dag står fire betonelementer for kanoner tilbage. De er mærket af tidens tand, men de ligger i et smukt område og minder om, at 2. Verdenskrig også satte sit præg på denne del af Danmark. 

Nyd smukke Louisiana
Indrømmet, Louisiana ligger i Humlebæk, som hører under Fredensborg Kommune, men det internationalt anerkendte kunstmuseum ligger tæt på kommunegrænsen mellem Helsingør og Fredensborg. Fra Kronborg er der kun cirka et kvarters kørsel ad Strandvejen til Louisiana, som har både faste og skiftende udstillinger af høj kvalitet. Og så ligger museet usædvanlig smukt og har en aldeles glimrende café, når der bliver brug for at fylde andet end de kunstneriske depoter. 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her