Vester Palsgaard Skovmuseum

Medlemsfordel

Vester Palsgaard Skovmuseum

Vester Palsgaard Skovmuseum fortæller om livet i skoven i Midtjylland. Om hvordan man arbejdede og levede – og hvordan området udvikledes fra hede til frodige skovplantager.

Adresse
Vester Palsgaard Skovmuseum
Palsgårdvej 9
7362 Hampen
Info
20 % rabat i cafeen og butikken
Annonce

I skovens dybe stille ro

Vester Palsgaard Skovemuseum ligger i en gammel skovridergård fra 1804 i idylliske omgivelser midt i skoven - og et stenkast fra Hærvejen. Her kan du bevæge dig gennem de hyggelige stuer og forestille dig, hvordan skovrideren boede og levede - eller du kan få historien om, hvordan området gik fra hede til skov, eller lære mere om nogle af de arkæologiske oldtidsfund, som er gjort i lokalområdet.

I museumsbutikken kan du købe nostalgisk legetøj, deres egen honning fra bistaderne bagved, udvalgte varer fra Tekstilmuseet, hærvejsøl og hærvejssalt. De har også et godt udvalg af bøger om museet og egnen, hvis du skulle være nysgerrig efter at vide endnu mere. 

Når du er færdig på museet, kan du nyde din madpakke i læ i det fine spisehus - eller du kan gå en tur i den smukke skov, og forestille dig hvordan det hele så ud, før den kom til, eller hvordan det har været at være skovridder.

Åbningstider

Åbningstider 1. juni - 31. august

Mandag - tirsdag: lukket

Onsdag - torsdag: 11.00 - 15.00

Fredag: lukket

Lørdag - søndag: 11.00 - 15.00

Museet er lukket i vinterperioden.

Se mere om Palsgaard Skovmuseum.

Som DCU-medlem kan du få 20 % rabat i cafeen og butikken på Klosterlund Museum, der til dagligt har gratis adgang for gæster. Husk fremvisning af DCU-medlemskortet for at opnå rabatten. 

Vester Palsgaard Skovmuseum
Foto: Vester Palsgaard Skovmuseum
Vester Palsgaard Skovmuseum
Foto: Vester Palsgaard Skovmuseum

Museum Midtjylland

Museum Midtjylland består af fem kulturhistoriske museer, som hver især fortæller en bid af den midtjyske historie. Både den som er flere tusinde år gammel. Og den som stadig lever i minder, mennesker og håndværk. Så kig forbi, gå på opdagelse i historien - og oplev et Midtjylland både før, nu og i morgen.