Vogne og udstyr

Klimaanlæg campingvogn - hvilket?

Skrevet af Simon Hansen, 21-01-2017 - 16:18

Hej

Vi overvejer at få installeret et klimaanlæg i vores adria alpina 663. Vi har hørt meget godt om Truma Aventa Comfort. Er der nogen som har nogle erfaringer som de ønsker at dele?

Hilsen

Simon

Skrevet af Jens Hansen, 29-01-2017 - 19:59

Hej Simon,

jeg har brugt flere år ;-) på at undersøge markedet grundigt for klimaanlæg og er kommet frem til følgende:

Tagklimaanlæg vejer en del og kan påvirke campingvognens køreegenskaber idet de jo ligger øverst oppe på taget. Taget kan evt. komme i svingninger når kompressoren kører og give ressonans = støj både inde og ude. Truma Saphir compact og comfort modellerne får både i Danmark og Tyskland gode anmeldelser, de vejer mindre og støjer mindre (både for jer selv og jeres naboer der gerne vil nyde ferien i fred og ro) og de ligger bedre nederst i campingvognen således at tyngdepunktet ikke påvirkes i samme grad som de tagmonterede. Kistemodellerne er mere besværlige at montere idet køleslangerne skal trækkes rundt i vognen. Men det glemmer man efter det er gjort een gang. Hvis I køber Truma Saphir modellerne hos en Truma partner får i vist nok 5 års garanti.

Det er essensen af grundige forstudier før jeg købte en Truma Saphir compact til min LMC 515 RD. Jeg fik også en inetboks med et sim kort i så jeg kan tænde klimanlægget før jeg kommer hjem til campingvognen via mobiltelefonen. Det er ret smart så kan man tænde den et par timer før så den ikke behøver at stå og køre hele dagen. Jeg er tilfreds med min compact model men i skal nok have den store comfort model.
Der er sikkert mange meninger, men det er, som nævnt, mine erfaringer og overvejelser.
God campingsommer.
mvh Jens R. Hansen

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her