Vogne og udstyr

Gasdrillerier

Skrevet af Kurt Pedersen, 23-07-2016 - 16:18

En af velsignelserne ved at der er WiFi på campingpladsen er jo, at man straks kan sætte sig hen og spørge herinde, om der er hjælp at hente :-)
Jeg har nogle drillerier med det ene blus i CV'en, der er 20 år gammel, men jeg har næsten lige erhvervet den.
Det ene blus vil ikke vedblive at brænde. Det virkede fint, da jeg testede det inden afrejsen, men selvom jeg holder knappen inde i mere end 10 sekunder, så går blusset ud, så snart jeg slipper.
De tor andre blus virker fint og holder sig igang efter 2-3 sekunder.
Det er altså sikkerhedsanordningen, der ikke fungerer helt efter hensigten, men hvordan fungerer den i det hele taget?
Leder føleren ved blusset varme hen til sikkerhedsanordningen, eller opbygges der et tryk inden i det tynde rør, som så påvirker et eller andet?
Er det monstro noget man kan reparere selv på "feltfod" eller skal der en autoriseret gasmand til?
Det er måske lidt af et luksusproblem, at et af tre blus ikke virker, og vi kommer da heller ikke til at spise rå mad, men det er altid træls, når noget ikke fungerer.
Håber på en hjælpsom sjæl med forstand på de dele.
Fortsat god sommer

Floyd

Skrevet af Poul Niels Jensen, 01-08-2016 - 15:04

Jeg har fået et tip af værkføren på værkstedet,træk regulatorknappen til det pågældene gasblus og kom it lille stykke pap i hullet
du kan bruge de hul rester fra en hullemaskine argumentet fra værkføren at hullet er for dybt og ikke kan nå ind til at holde blusset længe nok når du så slipper regulatorknappen.Det kan jo værer at det er din løsningdet virkede på mit gasblus

MVh Niels

Skrevet af Poul Niels Jensen, 01-08-2016 - 15:04

Jeg har fået et tip af værkføren på værkstedet,træk regulatorknappen til det pågældene gasblus og kom it lille stykke pap i hullet
du kan bruge de hul rester fra en hullemaskine argumentet fra værkføren at hullet er for dybt og ikke kan nå ind til at holde blusset længe nok når du så slipper regulatorknappen.Det kan jo værer at det er din løsningdet virkede på mit gasblus

MVh Niels

Skrevet af Steen Æbeløe, 31-07-2016 - 19:55

Forstår heller ikke hvad det har med sagen at gøre, hvordan tingene var for 50 år siden, men nok om det.

I stedet burde man nok kigge på hvor mange flasker man som privatperson må have på sin grund. Og det giver ikke nok til man kan have 5-10 vogne stående, alle med en flaske i

Skrevet af Unknown Unknown, 31-07-2016 - 17:02

Kurt Pedersen 23. juli 2016 Kl. 16:18

Sikkerhedsanordningen (I campingvognskredse: "blæse ud"-sikringen) fandtes ikke i 50/60'erne i "de små hjem".

Den gang havde man KUN STANKEN af det til flaskegassen tilsatte "duftstof" som ADVARSEL OM, at huset risikerede, at "ryge i luften", hvis man forsøgte at tænde gasblusset igen INDEN EN KRAFTIG UDLUFTNING AF KØKKENET m.m.

Dette "duftstof" tilsættes STADIGVÆK flaskegassen (den rene butan- / propangas er lugtfri)

Skrevet af Knud Aa Hansen, 31-07-2016 - 14:18

@Lotte

Dengang (som nu!) havde man flasken (11 kg) stående lige ved siden af komfur/gasblus, det er jo lovligt, og der står sikkert ingen steder noget om at forsikringen ikke dækker ting der er lovlige. En anden ting er så at udlejeren af pladsen kan kræve at der ikke er gasflasker "ombord" ved opbevaring, men det er jo en anden snak.
Vh
Knud

Skrevet af Kurt Pedersen, 31-07-2016 - 14:17

@Lotte
jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår din argumentation. Hvis vinteropbevaringsstedets ejer (eller måske dennes forsikring) forlanger, at vognene han skal opbevare skal henstå uden gasflasker, så er der ikke meget man kan rokke ved det.

En anden ting, årsagen til det oprindelige problem jeg startede denne tråd med, skal vel findes i sikkerhedsanordningen. Vi havde ikke flaskegas i mit barndomshjem i 50/60'erne, men nogle lege- og skolekammerater havde da og jeg erindrer ikke nogen sikkerhedsanordning. Hvornår mon den er opfundet/indført??

Mojn
Floyd

Skrevet af Unknown Unknown, 31-07-2016 - 11:19

Kurt Pedersen 30. juli 2016 Kl. 22:37 skriver bl. a.:

"En langt vigtigere ting - hvis man har sin CV opbevaret i en lade el. lign. tror jeg ikke at forsikringen er særlig begejstret for at der er gasflasker på vognen i det hele taget, da slet ikke med åben regulator."

I flaskegassens storhedsperiode i Danmark fra sidste halvdel af 1940´erne til slutningen af 1960´erne, hvor store dele af de danske husstande havde tilsluttet en 11 kg. gasflaske til gaskogeblus / -ovne / -komfurer var der vist ingen der hele tiden lukkede og åbnede for regulatoren.

Dengang lukkede man kun for regulatoren, når man skulle skifte en tom gasflaske ud med en fyldt.

Skrevet af Kurt Pedersen, 30-07-2016 - 22:37

Det er da troligt, at gassen fortrænger ilten og således forhindrer korrosion, men nu havde mit blus jo fungeret og gassen havde ikke været afbrudt inden det begyndte at strejke.
En langt vigtigere ting - hvis man har sin CV opbevaret i en lade el. lign. tror jeg ikke at forsikringen er særlig begejstret for at der er gasflasker på vognen i det hele taget, da slet ikke med åben regulator.
Står den ude i frisk luft, så burde det ikke udgøre et problem, der får man så bare lidt alger på taget.

Mojn
Floyd

Skrevet af Unknown Unknown, 30-07-2016 - 17:54

Jeg har haft samme problem efter en vinteropbevaring af campingvognen, hvor gassen var lukket på gasflaskens regulator.

Siden da har jeg ALDRIG lukket for gassen om vinteren.

Siden har jeg aldrig haft problemer med at få "startet campingvognen op" om foråret.

Skrevet af Kurt Poulsen, 25-07-2016 - 21:28

Nu skrev jeg regulator. Jeg mener ikke den ude i gaskammeret men det håndtag der styrer gassen i brænderen. :-)

Mvh Kurt

Skrevet af Kurt Poulsen, 25-07-2016 - 21:17

Jeg har fået dette trick af Brønderslev caravan: bank med en gummihammer ganske forsigtigt på regulatoren og vrid den et par gange frem og tilbage. Der sætter sig noget ir inde på de kontakter der skal sikre at gasen bliver ved med at strømme når regulatoren slippes. Og den har fået et par forsigtige slag så falder iren af.

Mvh Kurt

Skrevet af Kurt Pedersen, 23-07-2016 - 20:27

Det lyder som om du er inde på noget af det helt rigtige der, Dorte.
Jeg har prøvet med kontaktspray og lidt rock*n*roll med tappen, både på oversiden og fra undersiden, desværre uden fremskridt.
Det var nu nærmere en forskruning som på et bremserør end et spadestik, og kom jeg lidt længere ind, så var skruerne lakforseglet, så det er nok en vink med en vognstang om, at man skal overlade mysteriet til en gas- og vandmester.
Endnu engang tak for tippet, måske andre kan have fornøjelse af det.
Fortsat god sommer

Floyd

Skrevet af Johnny Christensen, 23-07-2016 - 16:34

Der sidder en lille tap, som flammen brænder på når du tænder blusset.
Bank let på den med enden af en skruetrækker, eller tag fat med 2 fingre og motioner den lidt ved at vrikke lidt med den.

Den kræver stelforbindelse og når kartoflerne koger over kommer der vand derned omkring og med tiden mistes forbindelsen.

Der er et eller andet elektrisk/magnetisk i den lille tap der bliver aktiveret af varmen, men mangler den forbindelsen, virken den ikke.

Kan du kommer ind under hele gasapparatet kan du se at der derinde sidder der en ledning, med et spadestik, til hver tap.
Den kan du også tage af og sætte på igen et par gange, da der også kan være manglende forbindelse i den.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her