Vogne og udstyr

Autocamper. Sikkerhed??!!

Skrevet af Lennart Søderberg, 21-07-2022 - 20:32

Jeg har altid drømt om en autocamper, men efter at have set en crash test af en autocamper siger jeg nu: ALDRIG en autocamper. De er jo nærmest livsfarlige !!

Venligst Lennart

Krocktest av husbilar – Crash test of motorhomes | Trafikverket - YouTube

 

Skrevet af Per Kjeldsen, 22-07-2022 - 07:43

Rolig nu . En crash test ind i en betonblok, siger ikke alt . En autocamper der kører sammen med en personbil vil hel sikkert klare sig bedre end personbilen pga sin størrelse. Men det er ikke ligegyldigt hvilken type autocamper det er du forulykker med . Og man skal ikke have løse genstande i bodelen . 

Skrevet af Lennart Søderberg, 22-07-2022 - 09:07

Du skal ikke kun se testen, men også høre hvad der bliver sagt. Der er et sikkerhedsproblem. Og løse genstande - nej - men det sker også at skabe bliver revet løs og kastet frem i nakken på personerne i autocamperen.

Venligst Lennart

Skrevet af Per Kjeldsen, 22-07-2022 - 09:43

Jeg har set testen og ville aldrig vælge en hel int. Autocamper . Men mener stadigvæk at du i sammenstød med en personbil, er mindst ligeså sikker som i personbilen. I crash testen, rammer den en betonblok, der ikke flytter sig og derfor er autocamperens egen vægt den største skadevolder på køretøjet. Desuden kan alt ikke gå op i sikkerhed , jeg kører også mc, og det ønsker jeg ikke at se en crash test på mc .

Skrevet af Lennart Søderberg, 22-07-2022 - 10:09

Hvilken autocamper har du?

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Per Kjeldsen, 22-07-2022 - 10:13

Ingen . Har ikke råd . Men for 10 år siden arbejdede jeg ved et autocamper værksted / forhandler . 

Skrevet af Lennart Søderberg, 22-07-2022 - 13:31

Din konklusion er ikke helt som det svenske Trafikverket. De påpeger, at der er en sikkerhedsbrist på autocampere. 

Hvis jeg kunne vælge om jeg sad i en alm. personbil med 5 stjerner i crash test i en Euro NCAP test eller i en autocamper - ved en kollision mellem de to typer - ja så ville jeg vælge personbilen. Tror at Trafikverket ved hvad de taler om.

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Per Kjeldsen, 22-07-2022 - 14:07

Selvfølgelig har de det . Men der udføres jo ikke crash test af en bil med campingvogn efter. Ved sammenstød vil campingvognens vægt jo også overføres til bilen. Min mening er bare at vil du leve livet som du har lyst, kan sikkerheden ikke altid være i top. 

Skrevet af Allan Schmidt, 25-07-2022 - 11:55

Ja Lennart det er så dit valg,og den skal du lov til at have men der køre nu alligevel mange gamle og nye autocamper rundt i Danmark lige nu og jeg tro ikke mange tænker på crash test på deres autocamper hvordan den er, når de køre rundt i landet og hilser på hinanden på vejen, om det er tysker,hollænder eller nordmænd hilser vi.

Skrevet af Lennart Søderberg, 25-07-2022 - 14:06

Jamen mener du ikke at der skal gøres noget for at imødekomme Trafikverkets kritik ? De henviser jo bl.a. til flere alvorlige ulykker med autocampere i Sverige.

Det gør vel ikke noget at de bliver gjort mere sikre??

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Allan Schmidt, 25-07-2022 - 16:25

Jo selvfølgelig skal der gøres mere sikkert, men du starter med at skrive aldrig mere autocamper på grund af en crash test og er livsfarlig at køre i, jamen så er det jeg mener det er dit valg hvis du aldrig skal have en autocamper, jeg er ikke bange for at køre autocamper og jeg nyder det og tænker ikke på om den er sikker nok, du kan også blive kørt ned når du er ude at gå eller få en tag sten i hovedet. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her