Gode råd og ideer

Solceller

Skrevet af Peter Meyland, 17-07-2016 - 17:27

Jer, som har installeret solceller på jeres campingvogn, hvordan er det lavet?
Der vil jo være mindst to kilder til opladning af batteriet, dels fra solcellerne via en laderegulator og via en almindelig 220v lader. Hvordan styres opladning således at de to lader ikke kommer i konflikt med hinanden?

Skrevet af Peter Meyland, 18-07-2016 - 08:39

Nu gik spørgsmålet mere på hvad der sker når du har 220v tilsluttet campingvognen OG solen skinner. Så vil 220v laderen pumpe energi ind i batteriet samtidig med at laderegulatoren vil gøre det samme. Det vil, med andre ord, sige at der er to enheder som forsøger at lade på batteriet og med de ladealgoritmer som benyttes i dag, må det da give problemer.

Skrevet af Michael Porsgaard, 18-07-2016 - 06:06

Solcelle systemer til campingvogne består i det væsentlige af to komponenter. Et solcelle modul - eller flere - på taget og en laderegulator, som er installeret foran campingvognens batteri. Når sollys rammer modulet, bliver strålingsenergi omdannes til elektricitet. Det indebærer jævnstrøm, afhængigt af modulet til tolv eller 24 volt. I princippet fungere et solcelle system, som en anden batterioplader, blot uden en forbindelse til 230 volt nettet. Så længe solen skinner og laderegulatoren registrerer, at campingvognens batteri ikke er fuld, giver det dem mere solenergi. Under køreturen, overtager bil generatoren batteriopladningen og ved tilslutning til 230 volt den indbyggede oplader. Alle tre enheder arbejder uafhængigt af hinanden og uden at påvirke hinanden.

m.v.h.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her