Gode råd og ideer

reservehjul til CV?

Skrevet af Leo Lund-Jensen, 04-04-2022 - 22:11

Jeg har en udfordring med vægt/overvægt, og jeg overvejer at skille mig af med mit reservehjul til campingvognen. Jeg har haft campingvogn og været nomade campist i 45 år og har aldrig haft brug for det. Har kørt meget til Sydeuropa.

Jeg tænker, at jeg løber en lille risiko, men jeg har nyere dæk på, og jeg har vist også en forsikring som dækker, hvis uheldet er ude.

Hvad tænker I andre?

 

Skrevet af Michael Ravnholt, 05-04-2022 - 11:24

hej Leo

 

Jeg har både et reservehjul til bil og campingvogn med på alle ture.... :) jeg gider ikke spilde min tid på at vente på en autohjælp :) det tager kun 30 min max at finde det frem og skifte det.... :) så er det videre.......

Jeg har ikke selv haft brug for det, men min kammerat havde for nogen år siden.... :)

Men ud over det, så syntes jeg altså at der er forholdsvis mange der punktere på min vej gennem europa's motorveje... kun en har jeg snakket med ang. dette problem, og det var tydeligt, at det var for gl. dæk.

 

kh mc

Skrevet af Steen Æbeløe, 09-04-2022 - 07:59

Hvad er forholdsvis mange?

Og du har kun snakket med 1?

Må sige at vi har aldrig punkteret på hverken vores egen eller vores udlejningsvogne, der dog alle har reservehjul med for kundernes skyld

Skrevet af Ole Birch, 10-04-2022 - 09:36

Vi havde fået ny CV uden reservehjul, og da vi skulle til Nordkapp, mente vi at det var en god ide at få et reservehjul med. Og det var det, idet vi punkterede langt oppe i Norge en lørdag formiddag langt uden for lands lov og ret. Hvis man ikke har et reservehjul med, kan man så gå ude fra, at redningsselskabet har et der passer. Det skal de jo også have igen, og kan man så lørdag middag få fat i et nyt dæk hos en forhandler? Vi fortsatte til campingpladsen og fik påsat en nyt dæk på en servicestation mandag morgen. Hvis vi skulle have været hjemme mandag morgen, havde vi været på den. Husk en donkraft, der kan løfte CVén, men det er vel så noget redningsselskabet kan hjælpe med her og nu.

Skrevet af Michael Ravnholt, 10-04-2022 - 15:48

Svar til sten

Jeg har en Konkret situation med min kammerat.

Meeeeeen jeg snakker andre mennesker på mine ture. Her ytre de sig.... og flere gange er jeg blevet spurgt om vi har et reservedæk med. Og hvorfor.....

Hvorfor jeg ikke bare har det kit med.

 

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 11-04-2022 - 11:36

Som andre nævner  så er det flere år siden vi er punkteret.

Reservehjul eller ej er et personligt valg. Sidst "vi" punkterede fulgtes vi med et hold venner  - og  det var dem som punkterede lørdag ved 14 tiden. De havde ikke resrvehjul. Mine reservehjul passede ikke på deres vogn. 

Falck m.m. blev alarmeret - de sagde at den havererede campingvogn ikke kunne holde i nødsporet. Campingvognen blev slæbt til en nærliggende campingplads - og vi fulgte med. Inden de havde skaffet det rigtige dæk og fik det skiftet hjul var det blevet søndag sen eftermiddag - så vi valgte at blive på campingpladsen. Det kostede os 2 overnatninger og forkortede ferieplanen med 2 dage.

Jeg vil da også nævne at min nye bil heller ikke er udstyret med reservehjul - så der har jeg ligesom du - det samme problem.

Du nævner at du har vægtproblemer ? har du undersøgt om din vogn evt. kan vejes op?  vores vogn kunne vejes 200 kg op .

Når en campingvogn punkterer eller taber luft - så opdager man det ikke før det er for sent - og dækket er ødelagt  - og så duer et "kit sæt ikke" MVH BJ.

Skrevet af Arnold Pries Kristiansen, 11-04-2022 - 17:30

Ganske rigtigt Benny. Vi punkterede på vores allerførste tur med campingvogn på motorvejen uden reservehjul - ganske ubehageligt for dækket var helt ødelagt. Så herefter kører vi altid med et reservehjul under campingvognen og et nødhjul til bilen - det er hvad der er plads til i bilen. Så de med et " Kitsæt" har jeg ikke den store fidus til.

Mvh. Arnold