Gode råd og ideer

køleskabsventilator

Skrevet af Michael Larsen, 03-09-2022 - 21:54

håber der findes et orakel, som kan hjælpe med en gåde.

har en cv med to udluftningsriste til køleskabet, skal have monteret en ventilator, så temp kan komme lidt nedad, når man er under sydlige himmelstrøg.

hvordan skal sådan en monteres: i øverste eller nederste rist til køleskabet og skab den suge luft udefra eller indvendigt fra???

har gransket side op og side ned uden held.

c";)

Skrevet af Jens Libak Pedersen, 04-09-2022 - 08:06

Et orakel er jeg ikke :) men jeg har monteret vores bag den øverste rist, hvor den så suger den varme luft UD. Der har den nu siddet i nok 6-7 år, og det er en af de bedre investeringer, vi har gjort. Jeg starter dog først ventilatoren når vi kører hjemmefra, og køleskabet har nået sine 4-5 grader efter et døgns tid. Min erfaring er, at hvis vi starter ventilatoren for tidligt, kan det have den effekt, at køleskabet ikke rigtig kommer i gang, og temperaturen i det forbliver på en 10-15 grader. Det er en meget delikat balance mellem for varmt/for koldt, der nemt kan drive en til vanvid ;)

Skrevet af Michael Ravnholt, 07-09-2022 - 09:35

hej :)

Ja gas er besværligt....

Men det er reelt set manglede isolering der er årsagen og det er bla. fordi gas brænderen laver meget varme.....

Løsning ud over en blæser man se efter hele tiden :) køb et kompressor køleskab :) så har du mere tid til ferie end med et gas skab :)

 

Skrevet af Knud Pedersen, 15-09-2022 - 17:32

I stedet for at montere ventilator kan der med stor sandsynlighed opnås bedre køleeffekt ved at afmontere pladen inde i skabet og afrense for kølepasta og påføre noget nyt pasta. en fyldestgørende vejledning findes her:  www.caravaninfo.dk