Gode råd og ideer

Gæld i campingvogn

Hej, vil gerne have et godt råd, købte før jul en campingvogn billigt 6000 kr ved en forhandler, der var tinglyst gæld i alle hans brugte vogne, som jeg godt var klar over, men fik at vide han ville hæve tinglysningen efter nytår, men det er ikke sket endnu efter 2 mails, tinglysningen er på 1000000 kr på alle hans vogne, hvis ikke jeg kan få ham til at hæve tinglysningen på den vogn jeg har købt, hæfter jeg vel kun for de 6000 kr jeg har givet for min vogn, nogen der ved noget om det.
Mvh. Poul Andersen

Posted by Redaktionen ., 30-03-2017 - 15:16

Hej Poul m.fl.

Redaktionen er blevet opfordret til at kommentere på sagen. Forum er tænkt som medlem til medlem-kommunikation, og et debatindlæg kan ikke starte en sagsbehandling hos DCU.

Vi opfordrer fremadrettet til, at medlemshenvendelser/sager adresseres direkte til DCU-huset på info@dcu.dk, så hjælper vi gerne med svar.

Hvis vi skal give et godt råd her, er det følgende:
En handel kan være betinget af flere forhold, men grundlæggende for ens aftaleforhold er, at begge parter er oplyst gensidigt, fx om der restgæld i campingvognen som i dette tilfælde. Eneste instans og vej, vi kan henvise til, er et civilt søgsmål. DCU's anbefaling er at undersøge gennem den digitale bilbog, om der restgæld. Du kan nemlig risikere at stå helt alene, og med en ordentlig økonomisk lussing til følge.

Mvh. redaktionen

Posted by Frits Offenbach, 30-03-2017 - 08:23

Er der restgæld, skal du bede sælger fremlægge dokumentation i form af kvittering fra panthaver på, at gælden er indfriet.
Tinglyst restgæld følger køretøjet. Med stelnummereret kan du på www.tinglysning.dk tjekke, om der er restgæld.

Posted by Gunner Hansen, 29-03-2017 - 16:25

Undskyld de små tyrkfjel, men jeg syntes du skulle have beskeden hurtigt !

Posted by Gunner Hansen, 29-03-2017 - 16:23

Pant er noget forhandleren har, hvis du ikke har betalt.
Han kan hvis du kike betaler, hente vognnen, men så hedder det til gengæld selvtægt, og er dermed ulovligt.Gæld er restbeløbet der ikke er betalt.
Har du vognens registreringspapirer i hånden, kan forhandleren ikek gøre noget, og du kan trygt lægge nyt gulvtæppe og sengetøj i vognen. Du kan også sikre dig at have alle nøgler, også til træktøjet.
Vil du have både seler og livrem, så skriv en bekræftelse på handelen, og heri bemærk, at hvis du kike hører fra "skurken" inden otte dage, anser du handelen som lovlig, og dermed godkendt. Husk kopi.

Posted by Poul Andersen, 29-03-2017 - 12:24

Ok, det lyder godt, men har bestemt mig for at tage ud til vedkommende for at høre om den er afmeldt.

Posted by Niels Bisgaard Rasmussen, 28-03-2017 - 22:17

Du hæfter kun m vognens værdi. Så det du kan tabe er maks. at de henter din vogn.
Der kan også gå lidt tid inden annullering er effektueret.
Hvis du har købtvden hos en forhandler, vil jeg tro at din retsstilling er god. Dvs panthavere ikke kan gå efter dig. Synes det ser ud til at banken har pant i vognene for deres tilgodehavende.

Posted by Poul Andersen, 28-03-2017 - 19:32

Desværre ikke se her BT1132

Posted by Steen Æbeløe, 28-03-2017 - 19:19

Håber da virkelig du har glemt et komma.

Men efter min opfattelse så hæfter du for den tinglyste gæld.