Gode råd og ideer

Fyldt vandtank under kørsel

Skrevet af Lars Overgaard, 18-06-2018 - 20:38

Hej,
Vi er så heldige at vi har købt ny campingvogn og været på en lille weekend tur. Vi har købt en Fendt Tendenza 495.

Dog har jeg prøvet at være på tur i autocamper og med campingvogn, dog nogle år siden og der havde vi altid vand på uden problemer.

Da vi kørte afsted havde vi fyldt vandtank på 50 L og der var fyldt vandtank for toilettet og den kørte som en drøm ingen slinger :-).

Mit spørgsmål er så hvad gør i? Vi har fået afvide at man ikke må have fyldt vandtank eller toilet når vi kører? Kan det virkelig passe? Så syntes jeg lidt ideén går af med en campingvogn, hvis ikke den må være fyldt med vand.

Håber på at jeg kan blive klogere :-)

/Tina

Skrevet af Lars Overgaard, 24-06-2018 - 15:34

Siger tak for svar.
Jeg tænker vi kører med vand på tanken, ellers kan man bare tømme vandet. Vi har massere af friplads, så dette er ikke problemet :-).

Skrevet af Flemming Udbjørg, 21-06-2018 - 11:53

Jeg skriver mit indlæg ud fra min opfattelse og holdning - og den kan man så kassere eller tro på som man har lyst til.

Jeg skriver om både den forøgede vægt og om balancen. Vægten kan vi forhåbentligt ikke være uenige om - dte er jo en selvfølge.

Og da den indbyggede vandtank på vores CV ligger placeret med forreste del af tanken 2,75 m bag akslen og så fylder ned til ½ meter fra vognens bagende, så er der for mig at se flere logiske ting som kan få indflydelse på vogntoget.

Vægten alene - 30-40-50 kg - placeret så langt bag akslen kan i sig selv give risiko for pendulering. Emnet har været diskuteret mange gange, når andre advarede om at lægge fortelt med stænger og det hele i bageste ende af vognen. Alle var enige om, at man risikerer pendulering, og at hovedvægten af telt m.v. skal placeres hen over akslen eller tæt herpå.

Denne logik kan man ikke ændre ved, bare at skyde på dirigenten - så skyd endelig videre.

Når denne vægt, som er placeret så langt bagud for akslen så også kan bevæge sig, så er det også matematisk logik, at det vil kunne øge risikoen for pendulering.

Det er også logik. Og lars skriver ikke noget om en "sjat vand" - men om han kan køre med fuld vandtank.

Prøv at finde de gamle indlæg om vægt og placering - og læs hvad andre skriver om emnet. Der findes masser af det både her og på campingferie.dk

Og så er det vel sådan, at når brugere efterspørger andre meninger, så har man lov til at give udtryk for sine meninger og erfaringer.

Skrevet af Karsten Mentz, 21-06-2018 - 09:49

Jeg tror ikke et øjeblik på at en sjat vand i tanken kan få en CV til at pendulerer mere eller mindre som Flemming mere end antyder - det er en ren teoretisk betragtning.
I lastvogne har man skvulpeplader i tankene så de kan fyldes til et andet niveau end tom/fyldt men der er fyldvægten jo også meget mere betydende for den totale vægt - en sjat i en vandtank har INGEN betydning.
Hvis man er tæt på totalvægten for vogntoget kan man naturligvis vælge at køre med tom tank meeeeeeen tro at det betyder noget for om vognen pendulerer eller ikke er har ingen gang på jorden.
Hvis man har en stor vandtang er den vel på 60 liter - hvis denne så er halv fyldt så har vi 30 kg der kan flytte sig op til en halv meters penge - dette skal så flytte en CV der samlet vejer måske 1500 kg - not gonna happend.

Skrevet af Peer Hansen, 20-06-2018 - 20:25

Hvad fatter gør er altid det rigtige - med 2 eller flere hjul, gab.

Skrevet af Flemming Udbjørg, 20-06-2018 - 15:48

Som skrevet, så er der ingen regler som forbyder dig at have fyldt din vandtank under kørsel.

Vi kører altid med (næsten) tom vandtank - fordi 40-50 kg jo tager en del af frivægten og fordi vandet i tanken kan/vil skvulpe rundt og kunne betyde noget for vægtbalancen på vogne, hvor 50 øl i en kasse jo står stille.

Der er stor forskel på, om I kører med fyldt vandtank i en autocamper i forhold til en campingvogn - især hvis vandtanken i CV'en ligger efter akslen, så vægten kan medvirke til en pendul-svingning.

I en autocamper ligger vandtanken inden for rammen af alle 4 hjul og vil ikke kunne lave dise pendul-svingninger - og vil heller ikke (altid) påvirke totalvægt-grænsen.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 18-06-2018 - 20:55

Der er ingen regler for, hvad man fylder i en campingvogn, udover at man selvfølgelig skal overholde vægtgrænserne.
Så det er Jer selv som bestemmer, om I vil fylde den med smart tøj fra en Outlet, øl og sodavand fra Bordershoppen, eller om I vil fylde vandtanken helt op til såvel brugsvand som toilet.
Så har I det behov, så gør I det bare.