Gode råd og ideer

Forslag til fugtighedsmåler til CV?

Skrevet af Brian Nørgaard, 01-02-2022 - 09:13

Hej campister 

Har I et godt forslag til en fugtighedsmåler til campingvognen?

Helst en måler, som I selv har erfaring med. ?

Det skal være en måler, der kan komme ind i de små kroge, og hvor måleresultatet er nogenlunde pålideligt. Og en måler, som ikke prikker hul i vognens konstruktion.

Mvh Brian

Skrevet af Michael Ravnholt, 02-02-2022 - 10:25

hej Brian

Jeg skal lige skynde mig at sige, at jeg ikke syntes det er en god ide med en fugt måler.....

Derfor, tjek med en tørt papir, se om der er vådt....

og, inden vinter, bør du nok tage og rense hele vognen, dvs. alle steder hvor luft kan stå stille med rodalon.

Og, kik efter efter skader uden på som inden for i kanterne.... og undervognen.

Står den stille som fastlægger, er chancen for fugtskader større, fordi man ikke altid kommer rundt om vognen når den holder stille.... men en rejsevogn bliver konstant set efter, fordi man skal rundt om den....

du har heldigvis selv ved selvsyn set, at der kommer små huller i beklædningen ved disse test, så derfor syntes jeg ikke det er så godt at teste med disse testere...

Derimod vil jeg anbefale, at man får installeret et klima anlæg, som man kan sætte på en position, hvor den kan affugte vognen totalt.

eksp.

jeg havde en hobby 545 kmfe fra 2009 som jeg solgte i 2020 dec. mdr.

Ved salget, testede de den for fugt, de blev til sidst ret emsige efter at finde noget, så prisen kunne tvinges ned..... der var reelt set intet at komme efter.

der var et klima anlæg i vognen, den brugte jeg ind imellem, men mest før vognen skulle bruges, i ca 1 - 2 døgn før jeg skulle bruge den.....

kh mc

 

Skrevet af Poul Erik Lind Pedersen, 03-02-2022 - 09:13

Hej,

Det var da det dummeste råd jeg længe har hørt - at bruge et stykke papir i stedet for en fugtmåler. Hvis der er så meget fugt, at det kan ses på et stykke papir, så har man længe haft et problem.

Der findes forskellige typer fugtmålere. Den ene type er ikke destruktiv, men de giver kun en indikation af om der er mere fugt et sted end et andet sted. Altså kan man bruge sådan en til at finde frem til områder hvor der er mistanke om fugt. Den anden type er den med to spidse ben som måler modstanden i træet - jo mere fugt jo mindre modstand. Det er rigtig, at den efterlader to små prikker, men man kan måle steder hvor det er skjult hvis man først har målt med en ikke destruktiv måler - f.eks. inde i et hjørne i et skab eller magasin eller bag listen omkring vinduerne. Det er kun med en fugtmåler man får et klart billede af om der er fugt i konstruktionen og hvor meget.

Det med klimaanlæg er rigtig nok, men det er jo ikke alle der har et klimaanlæg (aircon med mulighed for at varme) i deres CV. Derfor er jævnlig udluftning når vejret er til det en god ide.

Skrevet af Per Kjeldsen, 03-02-2022 - 15:55

Hej , man kan købe en fugtmåler med en kugle , som man kan holde imod væggene på indersiden af campingvognen . De ødelægger ingenting . Den billigste jeg har set koster 500 i biltema . Vær opmærksom på at nogle stedet i campingvognen , kan der være indstøbte forstærkninger i væggen , og dette kan forstyrre fugtmåleren . Man kan også føle med bagsiden af hånden , i hjørner osv og bruge sin næse . Hvis det lugter af jord , mulet eller på anden måde dårligt , er der noget galt . Prikker , skjolder og misfarvninger er også fare signaler . 

Skrevet af Michael Ravnholt, 04-02-2022 - 07:55

kun lige for at præcisere...

Papiret skal rengøre.... og så afgøre derfra om der er fugt.

og så lige en rettelse, et aircon kan ikke varme !!! det er kun køling.

Klima er varme, kulde og affugtning. så er det på plads.

kh mc

Skrevet af Brian Nørgaard, 06-02-2022 - 17:09

Tak for jeres råd om at forebygge fugt og forslag til fugtmålere. ?

Mvh Brian

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her