Gode råd og ideer

Elpriser

Skrevet af Mogens Buhl Andersen, 22-08-2020 - 13:22

Vi har været på camping i den sydlige del af Sjælland i år. På den første plads betalte vi kr. 41.- i strøm pr. døgn, altså 6 dage a' kr. 41.- = kr. 246.-. Den næste plads betalte vi kr. 4.- for leje af en elmåler pr dag og kr. 3.50 for forbrugt kWt. Altså 6 dage a' 4.- og 8 kwt. a' kr. 3.50 = 28.- ialt kr. 52.- det er da en forskel som vil noget. Var det en ide at DCU indførte samme princip på deres pladser?

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 23-08-2020 - 22:47

Vi har en kompressor køler til at køre og campingvognens køleskab er også sluttet , selvom effekten af det skab ikke er værd at regne med. Vi har altid en lader kørende som sørger for at vi har strøm nok til moveren.
Det er flere år siden vi holdt op med at slæbe TV med. Vi strimer meget musik via telefonen som derfor er tilsluttet sammen med et "Sparometer" det fortæller nøjagtigt om vores EL forbrug - det er ikke noget vi siger til Campingfatter, og vi vil aldrig bruge resultatet fra den måler som et argument - - vi sørger bare for at vi ikke overstiger de 4 kwt.
MVH BJ.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 23-08-2020 - 22:05

Nu er det jo ikke kun DCU som tager fast dagpris. Det er faktisk mange år siden, at vi har været på en plads (både herhjemme og i udlandet), hvor man betalte efter måler.
Så det har vi så indrettet os efter på en anden måde. Vi bruger så vidt muligt strøm i stedet for gas (som jo heller ikke er gratis). Vi har masser af elektriske apparater med og bruger dem lystigt - vi har jo betalt for det.
Vi har heller ikke solceller (er jo heller ikke gratis at montere), bl.a. fordi vores behov ikke tilsiger at bruge dem i stedet for strøm.
Om prisen er for høj eller ej ved jeg ikke, men jeg ved hvad det koster, og det betaler jeg så, og bruger så ikke tid på at tænke på, om jeg kan spare lidt ved at lade være med at bruge det eller det apparat.
Men sådan er vi jo forskellige og skal heldigvis også have lov till at være det.

Skrevet af Steen Æbeløe, 23-08-2020 - 19:56

Af samme grund fik vi sat solceller på for et par år siden og skiftet fritidsbatteriet ud med 3 stk 50ah lithium.

I den mørke tid er det så ikke nok så vognen står tilkoblet strøm men laderen er koblet til over tænd/sluk-ur så den lader nogle timer hver nat og så overtager solcellerne i de lyse timer.

Lader slukker så sidst på aftenen for det giver jo ikke nogen mening at batterierne er fyldt op når solen står op, for så kan solcellerne ikke komme af med strømmen

Skrevet af Niels Lodberg Pedersen, 23-08-2020 - 17:30

Gunnar
Vi har et kompressorkøleskab, det bruger mindre end 1 Kw/døgn. Vi havde en forsæsonplads fra 18/4 - 5/7, hvor vi kørte på måler. Vi brugte 78 Kw i alt, og har brugt både kaffemaskine og katalysatorovn (med blæser) og engang imellem også el-bageovn. Vi overvejer at købe et ekstra batteri, så kan vi klare os 3 dage uden strøm fra nettet. Vi nægter simpelthen at købe strøm til de priser. Nu kører vi normalt i udlandet, hvor der er helt andre priser, specielt når vi bruger ACSI kortet, men den nuværende situation har tvunget os til at blive i DK i år - og hvem ved hvordan det går næste år?

Skrevet af Steen Æbeløe, 23-08-2020 - 15:18

Går ud fra du så har vognens køleskab til at køre på gas.

I vores vogn er alt på 12 volt, og når vi er tilkoblet strøm er batterilader og køleskab (kompressor) aktivt. Lys er LED og så kører fjensynet nok en 4 time.

Vi har et forbrug på ca 1½ kwh

Skrevet af Steen Æbeløe, 23-08-2020 - 15:14

Før i tiden var det normalt at betale en dagspris.
Så begyndte nogle pladser at afregne efter måler, og det gjorde DCU også indtil for to år siden, hvor regeringen kom med et tilbud til pladser og lystbådehavne, om at hvis strømmen var med i overnatningsprisen eller blev solgt i pakker, kunne de få en del af afgiften tilbage.
Så derfor gik DCU tilbage til afregne efter dagspriser for kørende campister og pakker for fastlæggere og hytter.
Efter min mening et tilbageskridt, især når man tænker på at DCU tidligere brugte det som en ekstra fordel at hver især kun skulle betale for sit eget forbrug.

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 23-08-2020 - 10:36

Vi bruger også tit ACSI CampingCard og holder også vores forbrug under 4 kWt. Vi ser ikke TV om sommeren og det varme brugsvand drives på gas. Evt. kan køleskabet også køres på gas.
Efter min mening er der kun en retfærdig afregning af el og det er efter måler.
DCU har indført strømpakker, som absolut ikke får folk til at begrænse forbruget.

Vh. Tommy Hansen

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 22-08-2020 - 23:26

Vi har kørt så meget med Camping cheque og med ACSI hvor man skal holde sig inden for 4 kwt pr døgn.
Det klarer vi ret let ved ikke at anvende varmtvandsboyleren - som hos os er en storforbruger. Det vand vi skal varme klares med en lille EL kogekande.

Vores forbrug er ca. 3,5 kwt pr. døgn. På en campingplads koster EL jo betydeligt mere end på hjemadressen.
MVH BJ.

Skrevet af Mary Scherrebeck, 22-08-2020 - 17:47

Hej Mogens
Jeg ved ikke hvordan du kan "KUN" bruge 1,333 kwt per døgn
så langt er jeg aldrig kommet men mit ligger omkring 4-6 kwt pr døgn ved kun at bruge det mest nødvendige
Gunnar

Skrevet af Michael Ravnholt, 24-01-2022 - 17:43

hej alle

 

Nå så kom der gang i el priserne, så de som end ikke har sørget for at få solceller på taget, skal nok snart tage og tænke lidt over det, for det er helt sikkert, at de sætter prisen meget op pga de enormt stigende prisen på el lige nu.

kh mc

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her