Gode råd og ideer

dæk campingvogn

Skrevet af Birthe Marcussen, 02-02-2022 - 16:39

nogen som har erfaring med nexen dæk på cv

Skrevet af Per Kjeldsen, 02-02-2022 - 17:01

Jeg tør kun anbefale Continental dæk . Med et vægt load over 104 . Har set mange gange hvad en dæk eksplosion , kan lave af ravage , på et camping køretøj

 

Skrevet af Michael Ravnholt, 04-02-2022 - 08:00

hej

 

For at man kan svare dig, skal man jo have info om den vogn de skal sidde på...

total vægt... sommer eller vinter dæk ?

gætter mig nok til at det er sommerdæk du leder efter....

Altid et godt råd...

Køb dæk med ny dato på, køb dæk der er lige lidt større mht dæktrykket, så hvis det er 105 du bruger, så tag næste dæk.... 106/107 i load index. så kan evt overvægt måske sikre mod uheld....

på min vogn, som er 2 tons, skal man minimum have et dæk på med load index på 108 men da jeg gerne vil være sikker, har jeg valgt et dæk på load index 112 det er 1120 kg pr dæk.

dvs 2 tons kræver kun 108... prisen for et dæk med lidt højere load index kostede 100 kr mere.... ca.

 

kh mc

 

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 04-02-2022 - 23:43

Hej

Køb et dæk af anerkendt mærke  -  og det må gerne være et "varevognsdæk"  fordi det  er kraftigere i siderne. Kontroller at dækket er rigtig nyt (årstallet)

De fleste punkteringer på CV dæk skyldes at dækket er for gammelt. Punkterer man med et brag er det jo helt enkelt - men hvis man på en tur "taber" Luften og man har kørt på et fladt - eller næsten fladt dæk så skal dækket kasseres - fordi siderne er slidt op - det ses ved at der inde i dækket ligger en skovlfuld "gummi nuller" som er slidt af dæksiderne, der er blevet ganske tynde.

Altså - når dækket er 6 -7 år gammelt skal det skiftes ud selv om det ser pænt ud.

Man skal også være opmærksom på om dækket får nogle ganske fine revner i overgangen mellem slidbane og side.

MVH BJ.

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 05-02-2022 - 10:41

Enig med Benny. Køb dæk i et anerkendt mærke. Det er sikkerhed det drejer sig om og at spare et par hundrede pr. dæk er ikke risikoen værd.

For mange år siden købte vi en helt ny Knaus og den var monteret med koreanske Kumho dæk. På den første langtur eksploderede det højre dæk på grænsen til Belgien og på vejen hjem i Sydfrankrig eksploderede de venstre dæk også og der havde jeg jo allerede brugt mit reservehjul, så det gav en besværlig situation på en fransk motorvej i 35 gr. varme.

Da vi kom hjem klagede jeg til forhandleren, men han afviste og mente jeg havde haft overlæs på og for lavt lufttryk, hvilket jeg klart kunne afvise da det er noget jeg tjekker altid.

Et halvt år efter hændelse iværksatte Knaus en tilbagekaldelse, hvor de vederlagsfrit betalte for udskiftningen af alle de omtalte dæk.

Efter det er jeg overbevist om at kvaliteten på dæk betyder noget, så for din egen sikkerhed og for vores sikkerhed - vælg ikke billige dæk.

 

vh. Tommy Hansen

Skrevet af Michael Ravnholt, 07-02-2022 - 13:40

enig:

køb kendte mærker.

Køb ikke dæk der ikke kan tage de kg. vognens totalvægt står reg. for og helst  varevognsdæk.

en campingvogn på 2000 kg, kræver følgende:

trykket pr dæk er 1000 kg, så minimum load index på 108 kan lige gå, men gerne højere. 

Dæk bør ikke være over 6 år før man skifter, med mindre de er slidt ned.

Så derfor, sørg for at du får dæk som er produceret inden for en kort periode, før du får dem på dine fælge. og lad det være et krav til ham der sætter dem på. så spare du dig selv for en lidt tidlig udskiftning. 

 

kh mc

 

Skrevet af Karl Ejnar Christensen, 28-02-2022 - 01:22

Hej. Der er mange gode indlæg om dæk, og jeg er enig i det hele.

Men nu blev der jo spurgt til erfaring med Nexen, det har jeg kørt med på min Adria Alpina 573up indtil sidste sommer. Det har været varevognsdæk i størrelse 195R14C 106 i lastindeks. Måske lige til kanten, hvis man har lidt overlæs (hvad jeg ikke helt kan sige mig fri for), men det har aldrig voldt problemer. På den tidligere vogn kørte jeg med Firestone, og bortset fra et enkelt "blow out" på autobahn i Tyskland, gav de heller ingen problemer; men det er jo en anden historie ;o)

I sommer skiftede jeg til Uniroyal, men det var udelukkende fordi jeg fik mulighed for at købe et sæt brugte Knaus 17 tommer fælge. Dækkene er købt med nyest mulig ugekode og lastindeks er 109. Hjulene blev købt mere på grund af kosmetiske hensyn end noget andet, fordi det er samme størrelse som på min trækker, en Citroën Jumpy 2.0 BHdi 180hk aut. Men det er jo en helt tredje historie ;o)

mvh Karl Ejnar

 

Skrevet af Michael Ravnholt, 03-03-2022 - 13:57

hej

Et load index på 106 er omregnet 950 kg pr dæk. dvs 1900 kg. total vægt.

har du så overvægt... leger du med dækkets ydeevne. Jeg ved godt det kan tage lidt mere end der står, meeen jeg har osse set mange som har haft fra 50 til 150 kg overvægt :( og så er dækket ude over sin ydeevne....

så hvis andre tænker, så kan jeg osse.... så tænk dig om en ekstra gang.

 

Skrevet af Karl Ejnar Christensen, 03-03-2022 - 15:26

Hej 

Jeg er grundlæggende enig; men load indeks er ved maksimum hastighed og temperatur, så der er nok en vis margen.

 

Alligevel har jeg valgt et højere lastindeks på de nye lavprofil dæk, jeg købte til mine "nye" 17 tommer fælge, da der ikke er nævneværdig prisforskel.

De nye dæk har lastindeks 109, svarende til 1030kg, så der er "plads" til 160 kg overlæs ;o)

 

Skrevet af Michael Ravnholt, 07-03-2022 - 14:20

hej

Ja dette emne tager flere emner med i farten..... Men pas på overlæs, din bil og campingvogn, de køre anderledes ved større vægt på, end ved den max total vægt den er tilladt med.

Og husk, det koster menge euro at have mere end 5 % med som er overvægt i udlandet, tyskland er højst, som jeg lige huser det, er prisen 1000 euro kontant.

nå, men til det, jeg egentligt ville :) men super godt, at du tog et dæk med et større index end det minimale load index.

 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her