Gode råd og ideer

Campingvognsforsikring

Skrevet af Flemming Udbjørg, 05-06-2018 - 21:14

I nyeste nummer af Camping fritid er der en glimrende artikel om campingvognsforsikring.
Desværre går artiklen ikke ind i de mange - rigtig mange - dækningsforskelle/dækningskombinationer som forsikringsselskaberne har, og derfor bliver det alt for ofte prisen som afgør valget af selskab.
Jeg lavede for snart mange år siden en sammenligning af forsikringsdækningerne, og har taget flere tilløb til at forny denne sammenlgning. Men det er et næsten uoverskueligt marked - fordi der nu er mange flere spillere på banen og fordi selskaberne ofte har forskellige dækninger til forskellige kundegrupper (f.eks. DCU-medlemmer).
Prisen på en campingvognsforsikring er ofte for høj til, at man vælger "luksus-udgaven", med det resultat at man sparer 1.000 kr. men risikerer huller i dækningen, når skaden sker. Her skal jeg ikke ind på de mange dækningsforskelle.
Men jeg vil gerne give et tip om, hvordan man kan få mest for sine penge - uden at vide alt; Hvis man ved hvor man kan få hele den dækning som man gerne vil have, men synes prisen er noget pebret, så er løsningen: Selvrisiko!
Vælg en selvrisiko som du vil tage chancen for - for alle typer skader! F.eks. 5.000 kr. eller 10.000 kr. - det gør noget ved prisen!!
Så har du en god dækning for alle de områder, som du vil være dækket for, og har fået en god præmie-rabat fordi du ikke vil have dækning for de mange småskader, som koster selskaberne mange penge i administration.
Man behøver ikke gå ned i dækning fordi man går ned i pris. Men man må så samtidig sige nej til dækningen af småsagerne.