Camping i udlandet

rute til Pula

Skrevet af Henrik Hjære, 12-05-2019 - 21:01

Hej

Vi skal køre til Pula i kroatien med campingvogn for første gang til sommer og vil meget gerne havde gode råd og tips til ruten det er især fra Østrig og derned vi er i tvivl om.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 12-05-2019 - 22:39

Fra Salzburg fortsætter i mod Villach. Ved Villach skal I så bestemme Jer for, om I vil via Italien eller Slovenien. Så vidt jeg husker er vejen via Slovenien ca. 15 km kortere. Vælger I denne vej, skal I køre mod Ljublana og Karawanken tunnellen. Der er fin forholdsvis ny motorvej hele vejen. Der koster at køre gennem tunnellen, men til gengæld sparer man afgiften for at køre på de Italienske motorveje. Fra Ljublana fortsætter i til Koper. Når I kommer til Koper vil der være skilte, som peger mod Pula og Kroatien via E751. Hvis I kommer fredag eller især lørdag, kan der være endog meget lang kø, når I skal over grænsen til Kroatien. Så vil jeg i stedet foreslå, at I fortsætter ligeud mod Portoroz. Så kommer i ad Kystvejen (vej 111) og om til en mindre grænseovergang, hvor der ikke plejer at være kø (vi har ihvertfald ikke oplevet det). Umiddelbart efter denne grænse går det op ad et bjerg, som ender i en rundkørsel på toppen, og der rammer i sammen med dem, som valgte at køre over den travle grænseovergang via E751. Herfra er det bare at følge skiltene mod Pula.
Alternativt kan i ved Villach køre mod Italien og så sætter i kurs mod Udine og Trieste. Ved Trieste kører I så ind i Slovenien, men I skal ikke tage første vej mod Slovenien. Vent til skiltene viser mod Koper. Så kommer I ind i Koper fra en anden side, og skal så igen bare vælge, om I vil køre via E752 eller via kystvejen 111. Igen er der fin skiltning.