Camping i udlandet

Reservehjul

Skrevet af Bodil Johansen, 25-05-2021 - 15:57

Skal man have reservehjul med til Campingvognen når man kører i udlandet. Er medlem af Falck som dækker bil og campingvogn i hele EU 

Skrevet af Steen Æbeløe, 25-05-2021 - 19:12

Nej, der er ikke krav om reservehjul, mange nye biler har heller ikke noget, men kun et lappekit.

Men det kan måske være en god ide at have et med, og nogle vil måske føle sig sikrere, så de hurtigt kan komme videre i tilfælde af punktering og at de ikke skal stå og vente på vejhjælp enten kommer og skifter eller fragter dem hen til et værksted, som måske først åbner dagen efter.

Men man kan også overveje hvor stor risikoen er, for jeg har siden 2000 haft op til 4 udlejningsvogne kørende, de har reservehjul, men har aldrig haft brug for dem. 

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 26-05-2021 - 11:13

Man SKAL ikke medbringe reservehjul. Men holder du i nødsporet og er punkteret skal du selv sørge for at fjerne din bil/campingvogn. En lørdag kl. 14 lidt syd for Hamborg fulgtes vi med nogle venner. De punkterede på campingvognen, vi forsøgte med et reprationskit men dækket var ødelagt. Reparationskittet kunne ikke hjælpe noget og mit reservehjul passede ikke til deres campingvogn (antallet af  bolthuller var forskellig). Vi brugte begge en ½ feriedag inden hælpen var effektiv og vi kunne fortsætte .  

Skrevet af Steen Æbeløe, 26-05-2021 - 19:18

Ja, man skal selv kunne sørge for at få vognen fjernet, men det kan opfyldes ved tilkalde vejhjælp. I øvrigt fraråder tysk politi at man selv begynder på noget som helst andet end at stille advarselstrekanten op når man havarerer på motorvejen.

Deres råd er, alle iføres gul refleksvest, helst inden man stiger ud af bilen, alle bortset fra fører stiger ud fra højre side og over autoværnet.
Fører sørger for advarseltrekant og om bagved autoværnet med det samme, kan dette ikke lade sig gøre skal man gå baglæns hen til bilen, så man kan holde øje med de kørende. For der sker hvert år påkørsel af personer og køretøjer i nødsporet.