Camping i udlandet

rastepladser til overnatning mellem putgarden og berlin (24)

Skrevet af Søren Nordfang, 28-06-2017 - 17:34

Turen går til Balatonsøen her til weekenden. Vi overvejer at køre lørdag eftermiddag, for at overnatte et steg på vej 24 mellem puttgarden og Berlin. Det er længe siden vi har kørt den vej, og er i tvivl om vi møder de store rasteplaser/benzinstationer på dette vejstykke.

Det er første år vi kører med campingvogn, så vi høre også meget gerne hvis der er noget vi skal tage højde for vedr. store stigninger, dårlige veje eller andet.

Mvh.
Søren

Skrevet af Søren Nordfang, 30-06-2017 - 21:08

Vi er kommet frem til, at vi nok tager A24 til Dresden, og derefter Prag, Brno.
Vi har lige skrevet med nogle bekendte der er i Ungarn netop nu, og har taget turen mellem Prag og Brnu. Efter signe er vejen under renovering, og der ikke meget af den dårlige vej tilbage, med derimod en del vej arbejde, hvilke ikke skulle være de store problemer.
Mht vores overnatning mellem Puttgarden og Berlin er jeg blevet lidt i tvivl om hvornår man senest bør køre ind for at få en plads. Nogen gode råd??

Skrevet af Niels Bisgaard Rasmussen, 30-06-2017 - 14:51

Hej vil klart vælge A24 fremfor A7/A2/A14. Kørte begge ruter i påsken. Meget vejarbejde og dårlig belægning. Der er som allerede skrevet gode muligheder på rasteplads eller Autohof.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 29-06-2017 - 19:26

Så vidt jeg kan se, er der ca. lige langt om I kører via Hannover eller Berlin, hvis I ikke kører via Prag. Via Berlin plejer at være udmærket, idet det typisk ikke er så megen trafik. Der er 5-6 større rastepladser på A24, på den strækning I kommer til at køre. Der er også en enkelt Autohof. Den ligger lige efter at A24 løber sammen med A19 fra Rostock.
Med hensyn til vejene i Tjekkiet, er det således, at indtil man er forbi Prag, er motorvejene i rigtig god stand. En stor del af strækningen er forholdsvis ny restaureret. Så er der bumlevejen fra Prag til Brno (har aldrig selv kørt den). Jeg har fornylig set nogen kommentere den, idet de havde kørt den fornylig. En mente, at den stadig er helt forfærdelig og en anden mente, at en stor del af den efterhånden er OK, men der skulle også være dele af den, som er ret slem. Tidligere har jeg set flere anbefale, at man i stedet lige syd for Prag kørte mod Ceske Budejovice (hovedvej) og derfra til Wien, hvilket skulle være en OK vej. Min datter kørte vejen modsat forrige år (Wien-Ceske Budejovice-Prag). Hun var absolut ikke imponeret over kvaliteten af vejen og den hastighed man kunne køre. De havde hængt meget efter langtsom kørende lastbiler. Så hun vil helt sikkert køre via Tyskland (Regensburg osv) i stedet for. Men sådan er folk jo forskellige.
Vælger man via Prag er det kortere via Berlin, idet man da smutter ned over Dresden.

Skrevet af Søren Nordfang, 29-06-2017 - 14:52

Vi tager over rødby.puttgarden, da konen ikke er for søstærk...
Via Berlin er da 60km kortere end via Hannover, Magdeburg, Leipzig. Er denne vej bedre eller ???
Har også hørt at motorvejen er meget bumlet i Tjekkiet. Hvad er jeres erfaringer?

Skrevet af Kurt B. Andersen, 28-06-2017 - 21:51

Hvis I vil køre via Berlin, hvilket er meget fornuftigt, bør I tage Gedser - Rostock i stedet for. Vejen er kortere og meget bedre. Der er i øvrigt nu tilbud på smartcampingbilletter både via Rødby og Gedser til 939 kr. for en enkeltbillet. Man får gratis campingvognen med og det gælder som udgangspunkt på alle afgange. Ellers har den pris kun været gældende om natten. I sparer 170 km ved at køre via Rostock.

Skrevet af Michael Jensen, 28-06-2017 - 19:58

Du skriver Puttgarden - Berlin. Du skal ikke over Berlin. Du kører Puttgarden, Hamburg, Hannover, Magdeburg, Leipzig.......og der er en del Hof du kan overnatte på.