Camping i udlandet

Kroatien-Montenegro

Skrevet af Inge Mortensen, 03-04-2017 - 14:41

Vi vil til Kroatien i år. Vores plan er at kører ned langs kysten, også camperer hvor der er noget spændende at se/opleve. Vi vil helt ned til Dubrovnik.
Vi har læst at det kan være en rigtig god ide, at sejle fra Ploce til Trpanj, både for at se halvøen Peljesac, og ikke mindst undgå kø ved grænsen mellem Kroatien og Bosnien-Hercegovina, er der nogle der har erfaring med dette?
Vi har også tænk os, en ens dags tur til Montenegro, her kunne vi tænke os at besøge byen Kotor, og Lovcen National Park.
Nogle der har erfaring, hvordan er det at komme over grænsen til Montenegro?

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 28-04-2017 - 13:11

I Bosnien-Hercegovina er det rigtigt at møntfoden heder Konvertible Mark (KM). Du kan sagtens bruge Euro, og da vi var der, brugte vi Euro, men vi hævede også KM I pengeautomat med vores Visa kort. I Montenegro bruges som du rigtig siger Euro.

Skrevet af Inge Mortensen, 28-04-2017 - 12:56

Valuta i Kroatien bruger man Kuna.

Hvis vi tager en dag til BOSNIEN-HERCEGOVINA, er det så bedst at have nogle Konvertible Mark (KM) med, eller kan man bruge kuna og eller euro?

Og den dag vi tager til Montenegro, er det ikke Euro, der bruges her?

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 28-04-2017 - 09:08

Hej Inge.
Jeg kan kun give dig ret I at de to nationalparker er super flotte, efter min mening med et + til Plitvice.
Jeg kan godt forstå at I glæder jer til jeres tur, det gør vi også hver gang vi skal besøge landet. Du spørger om der er noget I bare må se. Jeg vil sige at de gamle byer som Trogir, Split, Zadar og sidst men ikke mindst Dubrovnik jo altid er et besøg værd.
mvh
Preben.

Skrevet af Inge Mortensen, 28-04-2017 - 08:04

Hej Preben.

Vi har for 16 år siden, både været ved National Park Plitvice Søerne og National Park Krka. De er bare super flotte, så vi glæder os til at besøge KravicaVandfaldene i Bosnien-Hercegovina.
Det er en del år siden, vi sidst har været i Kroatien, og de sidst par gange er det kun blevet til Istrien. Men nu skal der være, og vi glæder os rigtig.

Så hvis du har noget vi bare må se, må du endelig sige til :-)

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 17-04-2017 - 07:13

Hej Inge.

Jeg kan klart anbefale en dags tur til Mostar, det er en stor oplevelse at besøge denne by.
Ikke kun den berømte bro over Neretva floden bygget i 1566, men bestemt også selve byen der i den grad bære præg af at har været en del af det Osmanske rige, og der føler man sig fulstændigt hensat til 1001 nats eventyr med de mange boder med kobber ting.

Skrevet af Inge Mortensen, 15-04-2017 - 16:51

Hej Preben.
Kan du anbefale, at tage en dags tur til Mostar I Bosnien?
Eller bliver det til meget køreren, det tager 3 timer fra Kroatien?

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 07-04-2017 - 06:30

Hej Inge.

Vi havde overhoved ikke nogen problemer ved selve grænsen hverken den dag vi kørte til Mostar I Bosnien eller på vores tur til Montenegro, vi havde bilens rigistringsattest samt det grønne forsikringskort klar samt naturligvis vores pas.
grunden til at det tog lang tid at komme over grænserne, var nok den grundige control og så måske at ikke alle havde de rigtige dokumenter klar.
mvh
Preben.
https://www.dcu.dk/sites/default/files/styles/thumbnail/public/forum/co…

Skrevet af Børge Sørensen, 06-04-2017 - 10:29

hej Inge.Ja, til begge spørgsmål. På det grønne kort er der øverst en linje med datoer "fra og til" gyldighed.Lige nedenunder er der rubrik til køretøjets art og fabrikat (den midterste rubrik)Her stod A og F (A for bilen og F for anhænger) .Det var åbenbart ikke nok,så vi blev sendt ud af landet igen. Jeg henvendte mig til forsikringen (Lærerstanden) og nu står der efter A og F: A:Mazda 626 F: Esterel. helt til højre i 2. linje. Håber du forstår min lange forklaring. Ved jo ikke,om der er andre,der har oplevet det samme. Nøjagtigt det samme skete i øvrigt på vejen hjem,da vi ville ind i Bosnien-Herzegovina. Heller ikke her fik vi lov til at komme ind. v.h. Børge

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 05-04-2017 - 23:41

Hej Inge.

I juni måned er der ikke så mange turister, så hvis det var mig ville jeg spare tiden/pengene og kører igennem Bosnien.

Jeg tror vi var ved grænsen omkring 9.30-10.00, men tror som skrevet ikke der er så mange turister i juni måned.

Nej vi var ikke i Lovcen National Park, vi besøgte byerne Budva og Kotor.

MVH
Preben.

Skrevet af Inge Mortensen, 05-04-2017 - 17:03

Tak Preben.
Vi rejser i juni, så håber ikke der er så mange.
Hvad tid kørte i over grænsen til Montenegro.
Vores plan er nok at gøre det først på dagen, så vi har en hel dag i Montenegro.
Har i også været i Lovcen National Park. Hvis er det så noget man skal køre efter?

Skrevet af Inge Mortensen, 05-04-2017 - 16:58

Tak Børge. Havde I både det røde og grønne kort med, og så havde I problemer alligevel?

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 04-04-2017 - 06:43

Hej Inge.
Vi har været I Kroatien/Dubronig mange gange, alle gange har været igennem Bosnien og vi har stort set aldrig oplevet kø ved grænsen, men det kommer jo nok an på tidspunktet, vi plejer at rejse I august/September. Halvøen Peljesac helt bestemt et besøg værd når I er på de kanter.
Sidste år tog vi på en udflugt til Montenegro, som jo ikke ligger så langt fra Dubrovnik.
Havde vi ikke oplevet kødannelse før, ja så oplevede vi det der, tog ca. 2-2½ timer at pasere grænsen, dog ikke så lang tid da vi skulle retur.
Montenegro er et smukt land, og Kotor en smuk by, men vær forberedt på rigtig meget trafik, der er mange biler.

MVH
Preben.

https://www.dcu.dk/sites/default/files/styles/thumbnail/public/forum/co…

Skrevet af Børge Sørensen, 03-04-2017 - 17:19

Vi boede på camping Prapratno -en fin oplevelse.Tæt på den gamle by Ston. Herfra foretog vi en dagstur ud på Peljesac-halvøen. Stor oplevelse.Husk at køre ned til de små fiskerlejer langs kysterne.Vi havde ikke lyst til at bruge penge på sejlturen.Montenegro: Vi blev nægtet indrejse,da de påstod,at vi ikke havde forsikring på campingvognen.det havde vi !!! De kunne imidlertid klare det,hvis vi betalte tolderen 10 euro. Så sørg for at have det grønne kort og papirerne i orden. Og glæd jer i øvrigt til et fantastisk smukt land. v.h. Børge