Camping i udlandet

Grønt kort

Skrevet af Søren Stein, 16-08-2019 - 16:57

Jeg har set at der er nogle gamle forum om grønt kort, men de er temmelig gamle.
Vi har lige været på en fantastisk ferie Balkan rundt, hvor vi ved 2 grænser blev spurgt om grønt kort på campingvognen og måtte betale for forsikring på grænsen.
Inden ferien havde jeg kontaktet mit forsikringsselskab flere gange for at få tilsendt et grønt kort. men hver gang sendte de et dokument på at campingvognen var kaskoforsikret og der kom aldrig et grønt kort.
Er der nogen der har været udsat for det samme.

Skrevet af Kurt B. Andersen, 17-08-2019 - 00:52

Man skal nok være meget præcis, når man bestiller grønt kort. Først og fremmest skal man forinden undersøge, hvilke lande som kræver det. Vi har lige været i Kroatien og vidste, at vi nok lige også ville køre en tur ind i Bosnien, hvor de kræver grønt kort. Da jeg ringede til mit forsikringsselskab og bestilte grønt kort, spurgte de kort hvorfor, og lige så snart jeg sagde Bosnien, oplyste de, at de så ville sende et grønt forsikringsbevis, hvilket de også gjorde. Da vi passerede grænsen til Bosnien spurgte de også til det grønne kort, og efter at have forevist det fik vi uden problemer lov til at køre ind. Forsikringsselskaberne bør have viden om, i hvilke lande man kræver det grønne kort og ikke kan nøjes med det røde.
Det er så ubegribeligt, at der findes lande som ikke vil forstå, at det røde forsikringskort også er incl. det grønne kort. Kan kun opfatte det således, at det er en skjult skat/afgift at skulle betale for noget, som man har i forvejen. Der er vist ingen lande, hvor det ikke er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, så derfor giver det absolut ingen mening at blive tvunget til, at købe yderligere en, når de bare kan læse, hvad der står på det røde kort. Det er jo åbenbart ikke teksten de kontrollerer - men kun farven.