Camping i udlandet

Gasflasker i UK og Irland: Hvilken adapter? eller hvad gør man?

Skrevet af Peter Muller Tribler, 27-01-2023 - 22:23

Hej alle

Jeg skal til UK og Irland i 4 måneder. Har autocamper der bruger letvægts compositflasker propan fra Kosangas, standard system.

- Nogen der ved hvad man gør når man kommer til UK og Irland? Kan man købe en bestemt adapter til deres flasker? Er man nødt til at få skiftet monteringsventilen på sit gassystem i camperen?

Jeg har tjekket kosan kataloget og de har adapter til Sverige og til "østrigsk/hollandsk/belgisk/tysk".

mvh Peter

Skrevet af Karl Ejnar Christensen, 15-02-2023 - 12:46

Hej

Jeg (vi) har kørt i Skotland med campingvogn hvert år siden 2007. Jeg valgte at skifte til BPLW flasker, som er samme kompositflasker som de danske. De har dog en anden ventil, så jeg skifter mine højtryksslanger til andre med en 28mm "click on" adapter. Tidligere kunne jeg nøjes med at bytte adapteren, men har i mellemtiden fået nye højtryksslanger med andre gevind. 28mm adapteren passer også på Calor gas grønne såkaldte Patio gasflasker, der fås i en 5kg og 13kg udgave. Disse er billigere at bytte end BPLW, der desværre er blevet lidt svære at finde, især i Skotland. Og de er blevet dyre med en byttepris sidste år på £54. De kan kun byttes i Homebase, og de har desværre lukket en hel del filialer for nogle år siden.

Du kan også vælge Calors røde Propanflasker, men så skal der en anden adapter til med gevind. De har netop annonceret, at de rydder op i de mange typer, og deres 6kg letvægtsflasker udgår. De findes dog stadig i en 6kg tungere udgave. 

Med hensyn til Irland, kunne jeg bruge samme 28mm adapter til deres Patioflasker. BPLW kan også byttes derovre, men ikke mange steder. Måtte bytte en af min letvægts til en stålflaske, da vi sidst var der i 2018. Deres "normale" propangas har en anden ventil end i resten af UK, det gælder også Nordirland så vidt jeg husker. De har udvendigt gevind, hvor de andre har indvendigt gevind.

Som et kuriosum har de irske butanflasker samme ventil som danske Kosangas, så hvis det er i sommerhalvåret, kan du måske bruge dem?

PS: Har du overvejet genfyldeflasker? Fx GasLow eller SafeFill? De er dog ret dyre i indkøb, men det kan måske tjenes ind på den billigere gaspris på servicestationerne.

PPS: Jeg har skrevet mine mange notater ind i et dokument, jeg kan sende en kopi, hvis det ønskes, men det er lidt "langhåret" ;o) 

Skrevet af Peter Muller Tribler, 15-02-2023 - 23:31

Tak for link Morten.
Tak for meget udførlig beskrivelse Karl. Du må meget gerne sende mig dine noter på peter.muller.tribler@gmail.com.

Jeg fandt denne blog post om gasflaske til LPG refill: https://anja.robanke.dk/lpg-gas/

Det er jeg pt. ved at undersøge mulighederne for, har forespurgt på autocamper værksted.

Peter

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her