Camping i udlandet

CV til Lofoten og Nordkap

Skrevet af Christian Lind, 07-01-2024 - 18:22

Et lidt mærkeligt spørgsmål: Vi sigter mod Nordnorge i 2024. Nåede Atlanterhavsvejen i 2019 - og så kom Corona! 
Nu er tiden så kommet til Lofoten osv. Sagen er, at vi dengang havde en Adria Action 361 og det gik fint.
Nu har vi en Eriba Feeling 470, som har lavere frihøjde (og mover) og længere udhæng. Vi var ved Siljan-søgen i sommer, også uden problemer.
Men er der nogle ærede medcampister, der er bekendt med evt, problemer længere mod nord? Kan tilføje, at den eneste gang vi har haft “højdeproblemer” var på DCU Flyvesandet. Men det lærte os så at været opmærksomme!

mvh

Christian

 

 

Skrevet af Jens Libak Pedersen, 07-01-2024 - 21:19

Vi var på Lofoten og i Nordnorge i 2011 med en Hobby 540, også med mover. På Lofoten fandt vi en centralt beliggende campingplads (husker ikke længere hvilken) og kørte dagture i området uden CV. Vi havde absolut ingen problemer med kørsel, frigang eller nogetsomhelst. Iøvrigt et fantastisk sted. 

I Nordnorge camperede vi i Kirkenes og kørte også dagture uden CV derfra, bl.a. til Grense Jakobselv.

Vi var også på Nordkap, også på en dagtur uden CV. Den lod vi stå på en campingplads på fastlandet. Vi kunne sagtens have taget den med gennem tunnelen til en campingplads på Magerøya, men jeg vil tilråde at bilen har en pænt trækoverskud, da tunnelen er ret stejl.

Kørselsmæssigt havde vi overhovedet ingen problemer, bortset fra et. Når nordmændene laver vejarbejde kan de godt finde på at tage 30 - 40 km ad gangen. Et sted kørte vi på nyudlagt løst grus på en lang, svag stigning og med konstant tendens til hjulspin, da der kort før toppen kørte et arbejdskøretøj ud foran os, så vi var nødt til at standse. Vi var nær aldrig kommet igang igen, og ESP'en gjorde at bremserne lugtede fælt bagefter... Men bortset fra det overhovedet ingen kørselsmæssige problemer i Norge. 

God tur! 😊

Skrevet af Christian Lind, 09-01-2024 - 15:39

Tak for info - vi glæder os meget. Turen i 2019 var vores første besøg i Norge, og vi blev vildt betaget af landet. Vi var måske heldige med vejret, turen er noget af det smukkeste vi har set.

For andre, der måtte få gode ideer: vi kørte via Drammen, over Hardangervidden til Voss, Geiranger og Molde til Atlanterhavsvejen.
En anbefaling: ca 25 km syd for Atlanterhavsvejen boede vi på en campingplads i Bud - helt ud til Atlanten, som var spejlblank (dog ingen garanti)!

Nu gælder det så turen fra Trondheim og nordpå.

god sommer😁

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her