Camping i udlandet

Citycamping.

Skrevet af Keld Christensen, 08-12-2021 - 20:08

Hej, jeg har opdaget et nyt begreb i camping verdenen, nemlig Citycamping. jeg har søgt oplysninger i flere udenlandske fora, samt i danske, men det er ikke meget endnu der findes om det begreb, så derfor denne forespørgsel.Jeg har talt med at par City pladser i henholdsvis Berlin samt Paris, og en city campingplads er kun for små autocampere under 210 Cm i højden og de skal kunne holde på en almindelig P-plads og max 9 meter i længden.(der er flere længder mm) men der er tale om almindelige ombyggede vans-SUV type. Det ene sted var via selvbetjening i forbindelse med et Hostel midt i Berlin city, og man kunne betale i en automat 310.- Dkr, Pr.døgn og så spyttede automaten et magnetkort ud, som gav adgang til Toilet, baderum, og strøm, man skulle ved afrejse blot stikke sit Visakort ind i automaten og vælge hvor lang til man skulle være der. Der er max på 3 døgn, og herefter stopper men magnetkortet i igen, pengene trækkes, og du har checket ud !! Smart. Det er et anlæg mage til ved havnen i Nykøbing Sj.

Kriteriet for at kunne kalde pladsen er, at den ligger inden for en gå afstand af centrum, og der er under 800 meter til nærmeste citybus mm.

Har vi sådanne pladser i Danmark, og hvor hvis ja, det lyder kanon :)

 

Skrevet af Lennart Søderberg, 09-12-2021 - 12:39

310,- kr i døgnet!?  Det er godt nok dyrt.

 

Venligst Lennart

Som svar til af 40000264

Skrevet af Keld Christensen, 09-12-2021 - 16:34

Hvor er der nogen der er billigere ?

 

Skrevet af Lennart Søderberg, 10-12-2021 - 17:14

En gennemsnitlig pris på en alm. campingplads i Tyskland koster mig omkring 30 euro (ca. 230,- kr.) så derfor synes jeg at den pris du angiver på Citycamping virker dyr.

Men jeg kender ikke noget til Citycamping.

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Bjarne Nielsen, 10-12-2021 - 19:55

Begrebet Citycamping findes skam såvel herhjemme som udenlands.
Kig lidt på disse links eller aktiver google :-)

https://www.city-camping-berlin.de/campingnord.html

https://www.city-camping-berlin.de/campingsued.html

https://www.citycamping.dk/

Det er godt nok ikke stellpladser som kendes til autocampere, men campingpladser hvor man checker ind/ud :-)

Mvh Elsebeth

Skrevet af Lennart Søderberg, 11-12-2021 - 20:51

De to pladser som Elsebeth nævner i Berlin, henholdsvis Nord og Syd, har jeg begge besøgt. Der er alm. campingpladser med reception samt få værelser til udlejning - ofte benyttet af håndværkere, og ligner altså ikke det begreb som trådstarter nævner. 

 

Venlig hilsen Lennart

Skrevet af Keld Christensen, 12-12-2021 - 10:10

Jeg har fået et par oplysninger mere, fra folk som har været i flere storbyer, og de fortæller, at City camping er en form for overnatning på en plads, som ikke er en decideret traditionel camping plads, men en plads hvor man typisk parkerer og opholder sig en dag eller 2, og som befinder sig max 1 Km fra City (centrum). Der skulle ligge en i Barcelona som er uden betjening, men styres fra en automat hvor du betaler for pladsen samt mulighed for både bad og toilet. Vedkommende sagde, at der er flere af Europas storbyer og hovedstæder, som har citypladser, men det er lidt småt med optegnelser, da de ikke er organiserede via en eller anden campingorganisation, men han fik oplysningerne via lokale turistkontorer, men et godt rå var, at der som regel var ok muligheder i de byer som har en Marina eller et havnemiljø, men man skal stadig huske, at der er forskel på at overnatte i en bil, og camping.

Jeg har selv oplevet, at mange autocamper-pladser har en høhdebegrænsning på 2.4 meter, så det er altså ikke de store autocampere de ønsker, måske af frygt for overbelastning af Romaer og andet godtfolk.

Hilsen Keld 

Skrevet af Renate Hovald, 05-01-2022 - 22:47

Hej

Mon det er stellpladser for autocampere, du mener? Dem findes der mange af også i Danmark. Her er det især stellpladserne ved de danske havne, som kan anbefales på det varmeste. De ligger som regel centralt i forhold til byens centrum. Prisen er forskellig, fra billig til i den dyrere ende og indeholder som regel strøm, vand, tømning og adgangskode til de sanitære faciliteter. Oftest checker man ind på en automat, som er den samme, som sejlerne bruger. 

Skrevet af Keld Christensen, 06-01-2022 - 01:07

Jeg har gravet lidt i det, og fundet ud af, at citycamping er i city, altså under 5 min til fods til byens centrum, men nu venter vi bare på godt vejr, så kører vi en tur rundt og ser hvad der findes her i landet :)