Camping i udlandet

Camping i Sverige

Skrevet af Elisabeth Andersen, 25-02-2017 - 20:39

Hej alle medcampister
Jeg har 2 spørgsmål. Det første er kender nogen noget til Øverlida Camping i Sverige. Det andet er hvordan er det at sejle med Grenå-Varberg jeg tænker faciliteter ombord.

På forhånd tak

På fruens vejne Kaj Ove

Skrevet af Svend Spangsberg, 25-04-2017 - 21:55

Vi er holdt op med at bruge Grenå - Varberg da deres afgangs- og ankomsttider ligger på nogle skæve tidspunkter, hvor man enten skal møde op i Varberg tidligt om morgenen eller ankommer om aftenen og skal finde en campingplads.
På disse tidspunkter er man som chauffør ikke længere helt klar i hovedet. Vi vælger derfor sikkerheden først ,for at være klar i hovedet hele tiden under turen.
Ligeledes er vi holdt op med at benytte Frederikshavn- Gøteborg og omvendt.
De afgangstider man kan få gennem DCU ,gør at man ankommer til Gøteborg midt i myldretiden og det er bestemt ikke sjovt.
Skal man afsejle fra Gøteborg må man ikke komme for tidligt, da der ikke er plads til bil og campingvogn.
Har prøvet at blive afvist og skulle finde midlertidig parkering i Gøteborg og det er heller ikke sjovt.
For at opnå optimal sikkerhed har vi fravalgt disse ruter og tager nu turen fra Esbjerg via Absalon camping til Helsingør hvor der er motorvej til Jønkøping ,der er næste stop.

Skrevet af Elisabeth Andersen, 05-04-2017 - 20:53

Undskyld jeg ikke har svaret jer men jeg har bare ikke været på længe tak for alle oplysninger. Jeg har været på deres hjemmeside det ser rigtig hyggelig ud og også meget velholdt vedr. færge passer Varberg overgangen bedst på vej op men vi tager Gøt.-Fr.Havn hjem. Kan i nu have en rigtig god sommer med mange gode oplevelse

På fruens vegne Kaj Ove

Skrevet af Erik Krogh Nielsen, 14-03-2017 - 09:21

Husk som DCU medlem får du 40% rabat på alle afgange med Stena Line, du skal blot oplyse koden som står på DCU hjemmeside

vh Erik

Skrevet af Knud aa Hansen , 13-03-2017 - 23:16

Hvis I vælger Grenå-Varberg så er der 2 afgange om dagen, én kl. 13.15 og én kl. 23.50 MEN prøv at gå ind på Stena´s hollandske hjemmeside (den findes også på engelsk) dér kan I på nogle afgange få cv´en gratis med ;-)

Skrevet af Henrik Hansen, 13-03-2017 - 22:07

Hej Kaj Ove

Du efterlyser lidt info om Överlida Camping! Jeg synes lige jeg ville kommentere lidt på det, da jeg er kommet der gennem ca 25 år.
Nu skriver du ikke noget om hvorvidt det er en plads for børn eller bare voksne du søger.
Pladsen ligger naturskønt på en lille halvø i søen Lila Hallången.
Det er en forholdsvis lille plads med ca 80 afmærkede enheder samt et større højereliggende græsareal til blandet telte og campingvogne med plads til yderligere ca 20 enheder uden egentlig afmærkning.
Pladsen er altid yderst velholdt, og græsset trimmet.
Servicebygningerne er af lidt ældre dato, men altid absolut rene og indbydende med masser af varmt vand i bruserne.
Der er mulighed for at leje vaskemaskine, og der er køkken faciliteter udendørs, men under tag.
De sidste par år er der foretaget større renovering af de omkringliggende arealer, og der er anlagt bådebro med udlejnings robåde og joller med motor.
Der er 10 enmands kajakker til leje, og da søen er rolig og for det meste ligger i læ for vind, er der rig mulighed for en sejltur hvor der kan fiskes fra båd hvis man vil. Fiskekort skal købes.
Der findes en lille butik med de mestsøgte varer, ellers kan der handles i Mjöbäck ca 5 km derfra.
De fleste der kommer til Överlida kommer for roen og den fantastiske natur i området.
Der findes ganske vist lidt legeredskaber til børn, men ikke i stil med de pladser hvor der er gøgl og tummel nærmest døgnet rundt.
Man skal være indstillet på at køre lidt hvis man vil se noget i området. Blandt andet kan nævnes nordens største varehus Gekås i Ullared som nok kan tage pusten fra de fleste. Her fåes nærmest alt og til ,meget rimelig pris.
Ellers er der knap 90 km til Gøteborg hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse i butikker og museer med mere,hvis man er til det.
Campingpladsen har indenfor det sidste år fået bygget nogle meget lækre hytter af forskellig størrelse som kan lejes.
I Älvsered ca 14 km sydpå ligger der en rigtig god amerikansk burgerbar Mandy's Diner som er indrettet med skilte og inventar fra både bensintanke og amerikanske barer i ægte 60'er stil. Bestemt et besøg værd.
Det var bare lidt om området. Skriv gerne for mere info om Sverige generelt som campingland hvis du vil.

Med hensyn til Stena Line's rute Grenå-Varberg, så skiller den sig ikke meget ud fra mange andre færger.
Den er blevet ombygget sidste år og har fået opgraderet restaurant området, hvilket også var lidt tiltrængt. Der er mulighed for at købe en buffet menu i restauranten, men den er ofte temmelig kedelig. Der findes også en lille cafe med mulighed for at købe øl og kaffe samt sandwich etc.
Opholdsområderne er generelt pæne og med mulighed for at spise medbragt mad hvis man vil det.
Vi tager ofte hellere turen Frederikshavn-Gøteborg hvis vi skal lidt mere nordpå i Sverige end Halland hvor Varberg og Falkenberg ligger.
Færgen på Frederikshavn ruten har en betydelig bedre restaurant med lækker mad og meget bedre opholdsfaciliteter, men den er også større.

Mvh.
Henrik Hansen