Camping i udlandet

Brug af kulfyret grill

Skrevet af Niels Martin Riis, 14-06-2018 - 10:12

Det forlyder fra flere sider, at kulfyrede grill forbydes på flere og flere campingpladser i Europa. Er der nogen, der kender noget til disse forbud eller har været udsat for det. Jeg er specielt interesseret i Italien.
På forhånd tak!
Niels Martin Riis

Skrevet af Niels Martin Riis, 15-06-2018 - 08:10

Tak for oplysningerne!

Skrevet af Flemming Udbjørg, 14-06-2018 - 14:02

Vi har camperet stort set overalt i Europa, og når der har været meget varme og tørre perioder, så kommer der forbud mod bål, kul/briketgrill, gasgrill og primuser som står direkte på jorden.m.v.

Der kan nok ikke give rigtig gode vejledninger, som holder 8 dage frem, da det hele er afhængig af varme og regn. Så et forbud som gælder i dag kan være væk om få dage, og en område som ikke har forbud i dag kan have det i morgen.

Danmark har p.t. et ret vidtgående bålforbud:
https://www.outsite.org/tips-og-tricks/782-ildforbud-og-balforbud-2018

- og flere politikredse og campingpladser har indført grillforbud.

Bedste anbefaling er derfor at ringe/maile til den plads I gerne vil besøge og spørge til, hvordan situationen er lige nu. Men selv om I får besked om, at I gerne må bruge grill lige nu, så kan det være forbudt i morgen.

Måske irriterende - men det kan være livsfarligt at blæse på forbudene. I lande, hvor træer, buske og græsbund er livsfarligt tørre og hvor man generelt ikke bruger en 3-meter-regel, så er en lille brand vejen til en stor katastrofe.

Så som tingene ser ud lige nu, så vil vi ikke drømme om at køre ind på en plads i det varme Sydeuropa, hvor kul- og briketgrill er tilladt. Der skal kun en gnist til........!

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her