Camping i udlandet

Alpin vinterferie for familie - forslag til hvor, gode råd ?

Skrevet af Jesper Autzen, 28-08-2016 - 12:04

Vi er en familie med 2 børn og vi har en vintervogn som vi tænker burde bruges til årets skiferie.
Vi står på alpin ski og ønsker at være tæt på anlægget. Gode råd til destination og praktisk info om hvordan vi gør med gasflasker....vi kan jo nok ikke have med til en uge og tænker de bruger andre systemer i no,se,at eller hvor vi tager hen ? Nogen der har erfaring med pladser der er gode - familiens mor tænker også på tørre faciliteter til alt det vintertøj.. Gode forslag modtages med tak

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 29-10-2016 - 13:47

Hej
Vi startede med skiture til Norge og Sverige for år tilbage. Hvert år til Støten campingplads. For vores vedkommende var det at trække vogntoget 810 km hver vej.Vogntoget skulle jo have vinterdæk og især et år ville det have været forsvarligt med pigdæk
Med tiden fandt jeg ud af at det var betydeligt billigere og lettere at leje en hytte eller lejlighed på centeret. Vi lejede en lejlighed direkte med aftale med centeret uden fordyrende mellemled. .Det var også meget lettere når vi skulle have tørret skitøjet.Det var især et år hvor vi ankom til Støten i 24º frost hvor liften ikke kørte op til de øverste stationer - - fordi der var for koldt - men da vi skulle hjem 8 dage senere var der + 5º og snesjap nede ved liftens dalstation.
Det fik mig til at undersøge mulighederne for at tage mod syd.
På vej hjem fra Kroatien overnattede vi ved Maria Alm. Vi tog hen til turistcenteret og fik en kontakt til byens bager der lejede lejligheder ud. Med bagerern aftalte vi en skiuge til den følgende skisæson. I forhold til Støten var det rimeligt billigt. Da vi ankom i februar var alt prefekt, det kunne godt være at der var 5º varme nede i byen men når vi med liften kom op i skiområdet (kørte vi nogle dage gennem skylaget op i solen) her var der 5 º frost og det dejligste skiføre.
Hertil skulle vi køre 1300 km. hver vej - men på gode tørre motorveje. Vi ville ikke slæbe campingvognen med - - det kunne aldrig betale sig.
Vi er stadigvæk campister men ikke for enhver pris.
MVH BJ.

Skrevet af Lars Andersen, 29-10-2016 - 11:08

Pladsen i Tandå dalen er væsentlig bedre end Kläppen, synes vi, der er mulighed for at man rent faktisk kan gå hen til liften 200 m. Selve pladsen er meget hyggelig, baderum er ligesom når man er i svømmehal - fælles bad dog adskildt af en skillevæg, altid rent.
Prøvede aldrig rummene i Kläppen, da vi har bad i vognen.

Hvis man har børn som skal på skiskole skal man køre i bil i Kläppen, da man skal op ad en temmelig stejl Bakke, ca 1-2 km lang.
Til Sälen er der en lang stigning og kommer der sne er det på med kæder, hvis man har 2 hjulstræk, sidste gang kom vores bekendte lige op med hiv og sving uden kæder, på selve pladsen kunne i de ikke komme rundt uden kæder, men de hjælper gerne på plads med en gummiged.

Terrænet i Sälen byder trods alt på lidt flere udfordringer end Kläppen, men som de fleste steder nordpå er pisterne temmelig korte og literne er lysår bagud i komfort i forhold til sydpå, 98% er træklifter. I hele taget fatter svenskerne ikke hvordan man laver områderne med hyggeligt miljø og komfort, men det er jo smag og behag samt hvad man søger.

De gange vi har været nord på i uge 7 har der sjældent været sol og - 15 og nedefter, så man skal være klar over det rent ud sagt er pisse koldt, at stå på ski nord på, sidste år sad vi i campingstole uden for om eftermiddagen i sol syd på med massere af sne og frost oppe på pisterne.

Der også stor forskel på at køre nord på i forhold til syd, hvor der er motorvej stort set hele vejen, nord på er det meste landevej, hvor vejen kun bliver skrabet ved sne, så der er typisk kørespor og nogle steder temmelig ujævn vejbane. Selv om der er længere syd på er tiden på vejen næsten det samme for os.

Når man skal betale stort set det samme for liftkortet nord på og syd på, kan man sige at kilometerprisen er temmelig høj nord på, da der er få km pister. Sidste år betalte vi ca. 1500 kr mere for pladsen i forhold til Sälen for en uge inkl. Eget badeværelse, hvor der var rigeligt plads til 4x skitøj og støvler, desuden havde pladsen eget inden/udendørs pool. Vi vender køleren mod syd i år til Sölden, noget af det bedste skiområde i Østrig. Samlet set for os koster det ca 4-5000 kr mere at køre syd på, i direkte omkostninger uden have medtaget indirekte omkostninger på bilen.

Men det er jo meget smag og behag hvad man søger.

Skrevet af Joan Steensen, 25-10-2016 - 21:34

Tandådalen i sverige kan varmt anbefales den ligger tæt på ski terræn i gå/ski afstand det er et par år siden vi har været der sidst der kostede det ca 1500 kr for en uge plus strøm og den er billig i sverige vi kom af med ca 155 kr for en uge og vi brugte strøm til varme m.m hvis i har 2 flasker gas med i en vintervogn er det rigeligt da de køre mest på strøm vi bruger ca 21/2 flaske og vores er en knaus med truma ovn der hvor vi bruger meget gas er på vej derop og hjem når vi har varme på vognen der kan købes flere forskellige skikort bla. et hvor man stå på ski i 3 områder Lindvallen,Høgfjellet og tandådalen husk samme type dæk på campingvogn som bil

Skrevet af Helle Gormsen, 23-10-2016 - 10:32

Vi har flere gange været på skiferie i Klâppen ved Sälen med DCU 4 kreds i uge 7 eller 8.
Pladsen ligger nedenfor pisterne, men vi kører derop med bil, da der er lidt langt at gå i skistøvler. De er ved at lave nye gondol lifte, så det blive spændende at komme derop igen og se.
Selve skiområdet er ikke særlig stort, men udfordring nok til os og overskueligt for børn. Snowboard området er vist rigtigt godt, hvis det har interesse. Se evt. Deres hjemmeside www.kläppen.se
På campingpladsen er der tørrerum til skitøj som kan benyttes frit, baderum og sauna er fine. Der er en lille købmand på pladsen og man kan leje ski både lige ved pladsen og ved liftene.
El er incl, så vi bruger gas på vej derop og og hjem, men har altid 2 flasker 11kg med, til hvis strømmen skulle gå, hvilket vi aldrig har oplevet.
Vi er ikke de store skiløbere, men er udfordret nok i Kläppen. Vi har altid en dag hvor vi tager til Volvo testcenter i Lindvallen, der er det muligt frit at prøve deres lille glatbane og manøvrebane i nogle af de helt nye Volvo, og der er lidt mere shopping end i Kläppen.
Jeg ved, der er nogle som tager til Tandådalen, da der er flere udfordringer, men jeg kender ikke campingpladsen, måske der er andre som kan udtale sig om det?
Glæd jer, det er fantastisk at være afsted i campingvogn på skiferie.
Venlig hilsen Helle Gormsen

Skrevet af Jan Svoldgaard, 17-09-2016 - 22:23

Hej Jesper
Vi har de sidste 3 år kørt til Sportscamp Wolferlgut, Zell Am See. Det er en rigtig dejlig plads med gode faciliteter, meget rent, og meget, meget hyggelig. Mht. Gas, bliver vi koblet direkte på, hvilket jo er praktisk. Der forefindes både opvarmet skidepot og tørrerum, så det er heller ikke noget problem. - Men Wolferlgut ligger ikke ved pisten. Faktisk ligger den 5 km fra Zell, så det er enten bilen eller bussen, som holder lige uden for pladsen. Til gengæld kan i leje skidepot i begge områder. På den måde slipper i så for at slæbe..
Vi har ikke prøvet at vintercampere andre steder, så erfaringen er ikke stor. Men mener at have læst, at man Nordpå mange steder bor næsten direkte på pisten, og at det er el man foretrækker, grundet prisen.
Fordelen ved Zell, er at der er gletcher, hvilket giver garanti for sne. Desuden er der fine forhold for såvel begyndere som øvede.
Mvh Pia

Skrevet af John O. Madsen, 29-08-2016 - 23:06

Da vi i sin tid første gang skulle prøve at vintercampere - godt nok i en påskeferie - valgte vi camping Hofer i Zell am Ziller. En væsentlig grund var at man kan køre dertil uden at skulle over nogle pas. En anden væsentlig grund var selvfølgelig de mange muligheder for alpint skiløb hvor liftkortet gælder til alle stederne i dalen. En enkelt gang kørte vi til Alpe d'Huez i Frankrig, det var også godt, men jeg synes det er for lang at køre for en uge.
Jeg har skrevet om det bl.a. disse steder:
http://johnomadsen.blogspot.dk/2013/04/2013-marts-pa-ski-i-strig.html
https://sites.google.com/site/johnomadsen/p%C3%A5skeski
https://sites.google.com/site/johnomadsen/2007%2Cp%C3%A5ske.p%C3%A5skii…

Vejret i marts/april kan selvfølgelig svinge meget, men vi har normalt brugt under 10 kg. gas.
Mvh. John

Skrevet af Niels Bisgaard Rasmussen, 29-08-2016 - 22:05

Canazai. Super område er mega stort, så det kræver nok også at børnene har prøvet at stå på ski før, ellers er der områder tættere på. Ved Zell am See er der også en god plads og området er tætter på DK og meget børne venligt b

Skrevet af Camilla Buron, 29-08-2016 - 21:50

Hej Jesper - vil I syd- elle nord på og hvor gamle og gode skiløbere er Jeres børn?

Skrevet af Jesper Autzen, 29-08-2016 - 21:32

Hej Lotte, Knud og Lars - tak for input.
Lars - har sendt dig en mail.

Nogen derude der vil anbefale vinterpladser og som har været afsted på alpin ski i CV ?

Skrevet af Lars Andersen, 29-08-2016 - 08:00

Hej Jesper
Skriv på quaade@os.dk så skal jeg sende en liste til dig som huske liste som vi selv bruger
Mvh

Skrevet af Knud aa Hansen , 28-08-2016 - 13:03

Husk at få vinterdæk på OGSÅ på cv´en og evt. snekæder til alle hjul!!

Skrevet af Unknown Unknown, 28-08-2016 - 12:58

Gasflaskerne SKAL være påfyldt med PROPAN-GAS (VINTERGAS).

Taler du om gasflasker, der, hver især, kan indeholde 11 kg. flaskegas?

Hvor mange gasflasker har du tænkt dig at tage med?

Hvis du starter turen med 22 kg. flaskegas er jeg næsten sikker på, at der er rigeligt til én uge!

Måske er der mulighed for, at du kan finde et sted på destinationen, hvor du kan få genopfyldt gasflaskerne med DANSKE VENTILER, hvis det mod forventning skulle blive nødvendigt.