Camping i Danmark

Vintercamping på DCU pladser

Skrevet af Jens Libak Pedersen, 04-11-2019 - 11:09

Er der nogen her i Forum'et, der har fast vinterplads på en af DCU's pladser? Og hvordan fungerer det?

Af DCU's nyhedsbrev fra d. 30/10 fremgår, at 9 pladser har vinteråbent. For 8 af de 9 pladser fremgår imidlertid, at "Pladsen må kun benyttes i begrænset omfang". Sidste år forespurgte jeg på en af DCU pladserne om muligheden for en vinterplads, samt hvorledes det med "begrænset omfang" blev fortolket og forvaltet. Her var svaret, at man kunne overnatte én weekend om måneden samt i en sammenhængende periode på én uge én gang i løbet af perioden. Dette skulle være for at forhindre, at nogen tog fast ophold. Jeg forstod ligeledes, at ankomst til pladsen skulle anmeldes på forhånd, ligesom ophold i hvert enkelt tilfælde skulle godkendes af pladsledelsen. Jeg oplyste ved forespørgslen, at vi ventede en samlet benyttelse af vores campingvogn i hele perioden på omkring 15%, men at hovedparten heraf ville komme til at ligge i julemåneden. Det kunne der overhovedet ikke være tale om, var svaret, og det kom som et piskesmæld. Så tanken om en vinterplads her blev hurtigt opgivet.

Vi bor nu på en ikke-DCU plads, som er 'rigtig' vinteråben. Her kan man komme og gå som man vil, uden at skulle anmelde sin ankomst på forhånd, og uden at nogen blander sig i hvor længe man er der. På trods af det er der ingen, som bor fast - det står simpelthen i kontrakten, at det ikke er tilladt. Iøvrigt er det en lille smule billigere end hos DCU. Vi betaler desuden det samme for strøm, som afregnes efter elmåler, og ikke det pjat med 'strømpakker' som hos DCU. Eneste ulempe er, at det geografisk ikke er så optimalt, som den påtænkte DCU plads ville have været.

Er der nogen der ved, hvorfor DCU tilsyneladende er så rigid m.h.t. ophold på en fast plads? Som pensionister sætter vi jo pris på fleksibilitet og muligheden for at kunne disponere frit i kortere eller længere perioder, som det passer os. Så længe man ikke flytter folkeregisteradresse og avis er det vel OK? Eller hur?

Skrevet af Hans J. Christensen, 06-12-2019 - 11:07

Vi ligger på en DCU plads og der kan vi komme og gå som det passer os ellers havde vi ikke været der

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her