Camping i Danmark

Nyt blad, intet nyt...

Skrevet af Erik Pedersen, 11-06-2017 - 08:19

Så kom det nye blad. Vi ventede at der ville komme en større redegørelse for hele den situation som også DCU er havnet i med CKE-kortet, konkurrencerådet, ballade i Campingrådet og forventning om kommende bøder... Der står intet nyt.

Formandens beretning i bladet er genoptryk af det der tidligere har været her på nettet, men ikke nogen uddybning, ingen detaljer om HVAD der blev talt om, hvordan holdningerne er, hvad mener andre end formanden ?????

Alt det vi i tåmodighed har ventet på at ledelsen selv vil fortælle os medlemmer.... INTET NYT !

I har fået arbejdsro... Hvad får vi... INTET !

Lige pricis dét var desværre også hvad jeg havde forventet, men også det jeg havde håbet på ikke ville ske denne gang.

Trist at medlemmerne ikke betyder mere for JER. Jer, der får jeres løn betalt af os, medlemmerne :(

Hvorfor mener I (ledelsen), at medlemmerne IKKE har krav på at blive informeret om hvad der foregår i FORENINGEN DANSK CAMPING UNION ?

Mvh
Konen til Erik.
Anette Tracz Knudsen

Skrevet af Renate Hovald, 21-06-2017 - 20:28

At CKE-kortet ikke længere er obligatorisk for at komme ind på en dansk campingplads er glædeligt men gør det jo ikke overflødigt som dokumentation for medlemsskabet. Den er jeg helt med på og accepterer fuldt ud. Desuden kan jeg også bruge kortet i udlandet. Og så er den for mig ikke længere - og i hvert fald ikke grund nok til at starte en religionskrig.

Venlig hilsen
Renate

Skrevet af Lars Peter K. Trillingsgaard, 21-06-2017 - 20:27

Ud af flere tusinde medlemmer , bliver en skare på
10-20 personer ved med at kavle om et dcu kort ? I meget
utilfredse hvorfor melder i jer ikke bare ud, der er andet i
forum der er mere vigtig en at læse om en jeres kavl.
forsat god sommer til dem der vil camperer med dcu kort

Skrevet af Knud Aa Hansen , 21-06-2017 - 19:19

Som Preben/Dorthe skriver er det jo ikke relevant i dette forum, så flyt da den diskussion over på andre sider, hvor mange udlændinge tror I der læser med her? Sidst men ikke mindst så er alle DCU´s campingpladser "selvejende" pladser og hvis indehaveren ikke vil lukke nogen ind uden det famøse kort så er det hans beslutning.

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 21-06-2017 - 08:51

Hej Anette.

Jeg syntes det er utroligt. Uanset hvilket svar du får fra redaktionen eller andre, finder du altid på nye spørgsmål!
Hvis vi kigger lidt tilbagr I debatten her på siden samt på andre fora, ser det ikke ud til at denne diskution berører særligt mange og for os medlemmer af DCU, er diskutionen jo heller ikke særligt aktuel efter som vi jo alle har campingpas som en del af vores medlemskab.

mvh
Preben.

Skrevet af Erik Pedersen, 20-06-2017 - 17:16

Enkle og klare regler gør det lettere at forstå. Derfor håber jeg også, at DCU melder klart ud alle steder, at 'campingkort / campingpas' IKKE er nødvendigt.

Redaktionen taler stadig med to tunger i svaret.
1. andre kort kan bruges
2. kort er ikke nødvendigt

plt. 1 er vel ligegyldigt, hvis pkt. 2 er gældende !

Når jeg spørger igen og igen, så skyldes det at Campingrådet allerede i begyndelsen af 2017 har orienteret de danske campingpladser om, at "tidligere skilte, som fortæller at CKE-Campingpasset er obligatorisk, skal fjernes"!
Dette er tilsyneladende endnu IKKE sket på DCU's pladser.

Hvorfor har DCU ikke for længe siden sørget for at oplyse åbent og ærligt om dette, og sørget for at alle DCU's egne pladser har fjernet skiltene FØR sæsonstart 1. april 2017.

Jeg modtog denne besked d. 12.06.2017 fra en campist

Citat >>>
Jeg har været på  DCU's Absalon i Rødovre siden i fredags.
De har stadig på deres opslagstavle udenfor indgangen til receptionen to A3-store laminerede plakater, der fortæller, at "Campingpasset" er obligatorisk.
<<< Citat slut

mvh
Anette

Skrevet af Steen Æbeløe, 19-06-2017 - 17:40

Anette, jeg kan så bevidne at du ikke behøver campingpas.
Vi har reserveret ferien på en af DCu's pladser og lige efter skal mine forældre låne vores vogn.
Jeg spurgte så om de behøvede købe pas, da de jo kun er på camping denne ene uge om året og fik vide det ikke var nødvendigt :-)

Skrevet af Redaktionen ., 19-06-2017 - 10:51

Hej Anette

Andre campingkort kan fx være ACSI-kort.

Og som vi har oplyst tidligere, så er svaret stadig ja: der stilles ikke krav om campingpas.

Mvh. redaktionen

Skrevet af Erik Pedersen, 16-06-2017 - 10:56

I skriver i svar ovenover følgende:

"DCU's pladser accepterer de andre pas, der findes"

Hvad mener I med "de andre pas der findes" ?

Jeg savner også svar på om campister (inkl. turister) er velkomne helt uden noget campingkort ?
Kan et kørekort / nationalt pas/ ID fra offentlig myndighed accepteres ?

mvh
Anette

Skrevet af Lise Danelund, 15-06-2017 - 16:55

Det er jo langt bedre at gøre noget på et sent tidspunkt, end aldrig at få det gjort.

DCU vil helt sikkert få en endnu større tilslutning og fremgang, hvis DCU fremover kommer med nogle hurtige og klare svar på spørgsmål fra campister som vedrøre deres campingliv.

Lidt om bedre sent end aldrig he. he.:

Enhver mor håber, at hendes datter får en bedre mand, end hun selv har fået, og er overbevist om, at hendes søn aldrig får så god en kone som sin far!

Skrevet af Redaktionen ., 15-06-2017 - 15:33

DCU's pladser accepterer de andre pas, der findes, og med dem kan man tjekke ind og betale normal overnatningspris.

Hvis man så vil benytte sig af DCU's fordele og få 50 % eller 30 % rabat, gratis børn under 12, gratis wi-fi - bare for at nævne nogle stykker - så skal man melde sig ind.

Alle er velkomne på DCU's campingpladser - både medlemmer og ikke-medlemmer.

God sommer.

Mvh. redaktionen

Skrevet af Redaktionen ., 15-06-2017 - 15:28

Hej John

Ja, du kan bruge ACSI-kort, men du får naturligvis kun DCU-rabat, hvis du er medlem af DCU.

Mvh. redaktionen

Skrevet af Lise Danelund, 15-06-2017 - 11:54

Hej

Når campister fra andre lande kommer til DCU campingpladser er det da rimeligt, at disse campister også kan komme ind på DCUs campingpladser ved kun at fremvise deres nuværende campingpas og helt uden at møde et krav om, at fremvisning eller køb af andre campingpas?

CKE passet er ikke ulovligt at anvende, men Konkurrencestyrelsen kræver, at Campingrådet ændrer den ulovlig adfærd og at andre campingpas altid skal accepteres helt på lige fod med CKE passet.

Ingen dansk lov kræver at campister skal indskrives på campingpladser med minder de lejer et logi i form af en hytte, telt, eller en campingvogn.

Her til lidt sammenligning:

Stellpladser er opdelte enhedspladser og ofte er der mulighed for strømtilslutning og mulighed for at benytte toilet m.m.

Stellpladser er for det meste oprettet for kortere ophold.

Det kræves ikke campingpas, lige netop som det jo heller ikke kræves campingpas på de almindelig offentlige og private parkeringspladser.

Ved en lovpligtig indskrivning på danske campingpladser må slet INGEN campingpas anvendes, da alle disse campingpas på ingen måde opfylder kravene om en gyldig legitimation, som bekræfter den rette identitet.

Campingpasset var en slags ”skudsmålpas”

Et skudsmål er det samme som en bedømmelse

Campingpassets oprindelige idegrundlag og anvendelse var alene, at kunne nægte uromagere og dårlige betaler m.m. adgang til campingpladserne hvis et krav om fremvisning af et gyldigt campingpas uden anmærkninger ikke kunne lade sig gøre!

Campingpladserne havde før i tiden retten til at give campister skudsmål = en bedømmelse, men den måde anvendes campingpasset heldigvis heller ikke mere på og derfor er campingpas i denne sammenhæng helt uden nogen nytteværdi og campingpasset er også en helt ugyldig legitimation, men som alene kun giver indtægter til sælgerne.

Et campingpas i dag er kun et slags loyalitetskort og eller et rabatkort

Butikskæderne mange steder har succes med at skabe trofaste kunder.

Flere kunder vil nemlig gerne have såkaldte loyalitetskort.

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 15-06-2017 - 06:37

Hej.
Som medlem af DCU, skal vi vel bruge et medlemskort af en eller anden slags for at kunne legimetere os og derigennem opnå DCU rabatter både på DCU's egne pladser men også på samarbejdspladserne?
Så er det jeg tænker, kune dette medlemskort så ikke lige så godt være campingpasset som vi kender det I sin nuvæende form med DCU's logo øverst I venstre hjørne? Det ville jo også have den fordel at vi kan opnå rabatter på udvalgte pladser ude I den store verden!

mvh
Preben.

Skrevet af Lise Danelund, 14-06-2017 - 10:31

Til Redaktionen

Kan campister der kan fremvise et gyldig medlemkort fra
The Caravan Club som nu er ændret til:
"Caravan and Motorhome Club"
indskrives på DCU campingpladser i Danmark uden yderligere krav om fremvisning eller køb af andre campingpas?

Mvh.

Skrevet af Redaktionen ., 14-06-2017 - 09:07

Hej Anette

Preben skriver det meget godt ovenfor - så kort kan det siges. DCU er og har altid været en demokratisk forening, hvor man kan stille op, hvis man ønsker medindflydelse.

Du skriver:
"Egentlig undrer jeg mig meget over at redakionen overhovedet ikke forstår, at medlemerne har interesse for hvad der drøftes og besluttes i foreningen, på medlemmernes vegne."

Selvfølgelig forstår vi, at medlemmerne har interesse i det, der sker. Det er jo netop derfor vi skriver om det. Du får det til at lyde som om DCU holder noget hemmeligt.

Der arbejdes stadig på Campingrådets fremtid og så snart vi kender afgørelsen, så lover vi også, at det viderebringes til medlemmerne.

Du har ret i, at det kan være lidt forvirrende lige nu, fordi campingpladserne ikke er enige. Nogle sælger pas, andre gør ikke. Passet er ikke ulovligt. Vi ved godt, at du i årevis har forsøgt at få det afskaffet. Måske lykkes det en dag, men så er det fordi branchen bliver enige om at gå en anden vej.

Som medlem af DCU er CKE passet i 2017 en del af medlemsskabet, og så har man det, de steder, hvor det skal bruges. Så snart DCU ved, hvad der skal ske i 2018, lover vi også at bringe dette.

Vi går ud fra, at du har været medlem af DCU så mange år, fordi du kan bruges foreningen til noget. Hvis ikke, så er det jo helt frivilligt at være medlem.

God dag.

VH redaktioen

Skrevet af John Jalsbo, 14-06-2017 - 09:01

Jeg vil ikke blande mig i forhistorien; men vil gerne vide, om jeg OGSÅ kan benytte mit ACSI-ID (ACSI's svar på et campingpas) som pas på DCU's pladser. Som pensionist (og indtil videre medlem af DCU) bliver det nok ikke aktuelt; men alligevel. Rent principielt ønsker jeg et svar fra DCU. På forhånd tak!

Skrevet af Dorthe B. Madsbjerg, 14-06-2017 - 07:01

Hej Annette.

Du skriver:
"Hvis redaktionen læser baglæns i de gamle tråde, så finder I vist mange forskellige input med folks ønsker om at få mere at vide..... Mange spørgsmål, ikke KUN fra mig"

Hvis man læser baglæns som du opfordre til, ser man at det en meget begrænset antal medlemmer der deltager I denne debat! Både her og I andre fora, så det er hvist lidt overdrevet.
I den forbindelse kan jeg kan kun opfordre dig og andre der har spørgsmål til at møde op og stille de spørgsmål på dcu kredsenes generalforsamling til februar, hvor alle medlemmer jo har adgang, og på den måde deltage aktivt I medlemsdemokratiet.
Måske er det din kreds der mangler nogle til at stille op til bestyrelsen ? hvis det er tilfældet er muligheden for at blive valgt ind og dermed deltage aktivt I næste representantskabsmøde tilstede.

mvh
Preben.

Skrevet af Erik Pedersen, 13-06-2017 - 22:02

er skrevet af Anette Tracz Knudsen, gift med Erik Højer Pedersen , vi har begge været medlemmer siden 1985

Skrevet af Erik Pedersen, 13-06-2017 - 21:17

Egentlig undrer jeg mig meget over at redakionen overhovedet ikke forstår, at medlemerne har interesse for hvad der drøftes og besluttes i foreningen, på medlemmernes vegne.

Hvis redaktionen læser baglæns i de gamle tråde, så finder I vist mange forskellige input med folks ønsker om at få mere at vide..... Mange spørgsmål, ikke KUN fra mig.

I forbindelse med CKE og Repræsentantskabsmøde så havde jeg forventet at der var kommet noget NYT i bladet, istedet var den en 'genudsendelse'. Jeg mener bestemt at der blev lovet mere information.
Jeg går ud fra, at der er talt og debatteret emner som pt er meget aktuelle, men også emner om DCU's fremtid, linje, mål og holdninger til mangt og meget. Bestyrelsens / formandens beretning er en ganske central tin i enhver forening... Hvad blev der sagt ?

Jeg har IKKE fået noget rigtigt referat fra repræsentantskabsmødet, jeg har kun fået en redaktionel omtale af at mødet har fundet sted... og - at det hele kunne blive overstået på 2 timer... i modsætning til at møderne tidligere kunne tage 6 timer. Er det en vigtig information ?

Det korte møde beskrives som et fremskridt, jeg tænker hvorfor gider de repræsentanter som deltager på alle medlemmers vegne slet ikke debattere ? Fik de ikke noget fremlagt, som de skulle behandle ?

Hvis DCU ledelse og DCU's redaktion ikke forstår at mange medlemmer gerne vil vide mere, så har vi da måske et problem i foreningen.

Campingrådet og CKE-kortet er ikke løsrevne fra DCU. DCU er medansvarlig for hvad der sker og besluttes i Campingrådet, så længe DCU er medlem af den forening.
DCU og ikke minds formanden og den tidligere direktør har spillet en vigtig og central rolle, da CKE-kortet blev indført.
Det har været skrevet, rost og uddelt en pris for...

At lade som om at det KUN er 'nogle andre' der er havnet i en sag i konkurrencerådet, er jo rent ansvarsflugt.
DCU ER medansvarlig for alt hvad Campingrådet laver og beslutter, så længe DCU er medlem af CR.

DCU har i årevis påstået: " at brug af 'campingpas' er obligatorisk"... Faktisk er der i sidste weekend registreret skilte, som stadig påstår det samme... Selv her 14 dage EFTER Konkurrencerådets afgørelse.

Jeg har modtaget en mail med følgende tekst:
>>> De har stadig på deres opslagstavle udenfor indgangen til receptionen to A3-store laminerede plakater, der fortæller, at "Campingpasset" er obligatorisk. <<<

Afgørelsen i Konkurrencerådet gælder for alle de campingpladser der er med i Campingrådets campingpasordning og for alle der er medlemmer af foreningen Campingrådet.

Jeg har svært ved at tro på, at Repræsentantskabet IKKE har drøftet sagen, fremtiden.... hvad vil DCU ?

Sorry at det blev lidt langt.

Skrevet af Redaktionen ., 13-06-2017 - 10:33

Hej Svend Erik

Det er helt i orden, at du synes det er et vattet svar, men kan du ikke prøve at forklare, hvilket svar du søger. DCU har fortalt det, som DCU ved på nuværende tidspunkt.

Mvh redaktionen

Skrevet af Svend Erik Poulsen, 12-06-2017 - 16:18

Det svar er som at se en kat gå omkring den varme grød. Der er jo ikke spor oplysning i det svar. Ved DCU - som er med i campingrådet - virkelig ikke mere omkring CKE end der gives udtryk for her. ?? Det er efter min mening et vattet svar at give medlemmerne.

Skrevet af Redaktionen ., 12-06-2017 - 13:15

Hej Anette

Der er desværre endnu ikke arbejdsro, men flere instanser arbejder på en løsning og DCU har viderebragt de informationer, som vi er bekendt med.

Når vi ikke skriver mere om CKE, er det fordi vi ikke ved mere på nuværende tidspunkt. Campingrådet og Dk-Camp er de rette til at svare på uddybende spørgsmål, da det er dem konkurrencestyrelsen kører sag mod.

DCU´s medlemskort fortsætter som altid og i 2017 er CKE en del af medlemskabet, men vi ved endnu ikke, hvordan det ser ud for 2018, da det afhænger af Campingrådets fremtid.

Ift. formandens beretning, så er alle væsentlige punkter givet videre til medlemmerne. Hvis du ønsker dem uddybet, så tag endelig fat i din kredsbestyrelse, som kan svare på helt konkrete spørgsmål ift. det du leder efter. Det er lidt svært at tolke ud af det du skriver her.

Vi er ikke i tvivl om at du er utilfreds, men hvad det er du helt konkret leder efter, kan vi kun gisne om.

Til slut vil vi gerne understrege, at medlemmerne betyder utrolig meget. Intet DCU uden medlemmerne.

Mvh redaktionen

Skrevet af Svend Erik Poulsen, 11-06-2017 - 15:05

Jeg må erkende, at også jeg havde forventet en mere grundig oplysning mht den røre, der har været om de nævnte ting. Vi er ikke blevet en disse klogere på, om vi stadig skal have passet med i vort medlemskab - jeg kan fint nøjes med årsmærket, som vi tidligere har fået sammen med passet. Forventer der hurtigt bliver bliver givet mere info.

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her