Camping i Danmark

Når regler er vigtigere end mennesker.

Skrevet af Karsten Kalør, 05-09-2016 - 15:30

I går havde jeg en oplevelse, som jeg meget gerne havde været foruden.

Vi havde pakket og ordnet vores gamle campingvogn og kørte, som så mange gange før, til DCU-campingpladsen, Absalon Camping i København. Vi har overnattet der på alle årstider, når vi har været turister i København, når vi har besøgt børnene, når vi har hjulpet med flytninger, ombygning og maling af hus og lejlighed, når vi har passet børnebørn osv. Vi begyndte sammen med vores børn i telt for op mod 30 år siden. Det er sådan lidt blevet vores andet hjem.

Vores datter og barnebarn var med. Min datter og jeg gik i regnvejret ind og kiggede lidt på pladsen. Der var selvfølgelig ledige pladser.
Vi gik ind i informationen. Vores datter ville meldes ind i DCU og viste sit sygesikringskort. Hun blev spurgt, hvor længe, hun havde tænkt sig at blive og svarede, at det vidste hun ikke men højst en måned. Hun havde været nødt til at flytte ud af den lejlighed, hvor hun boede og var godt i gang med at søge bolig alle vegne, og hun var nødt til at møde på arbejde næste dag.

Den unge kvinde ved skranken hentede en ældre kvinde fra kontoret bagved. Det kunne ikke lade sig gøre, for der var ikke flere fastliggerpladser. Jeg spurgte så, hvor længe, man kunne blive, hvis det ikke var en fastliggerplads. På en almindelig plads kunne man kun være i 14 dage. Vi sagde, at det var fint, så tog vi 14 dage.

Indtil nu havde det været en helt almindelig samtale, men så tog det godt nok fart:
Det kunne ikke lade sig gøre. Vores datter og barnebarn måtte ikke bo på campingpladsen. Campingpladsen kunne ikke klare Københavns boligproblemer. De kunne ikke have, at alle, der ikke havde en bolig, flyttede ud på campingpladsen. Campingpladsen måtte ikke udvikle sig til en by i byen osv., osv.

(Det er den sædvanlige fuldstændigt håbløse argumentation: ”Det går ikke, hvis alle . . .” Nej, selvfølgelig gør det ikke det, men ALLE flytter jo ikke på campingplads, og desuden havde vi jo lige fået at vide, at det kun var 14 dage. Man skulle tro, at campingpladsen ville være interesseret i kunder.)

Min datter gik grædende ud.

Jeg fik at vide, at en campingplads kun var for turister, så mennesker med folkeregisteradresse i København kunne ikke bo på en campingplads i København, for man er ikke turist i sin egen by. (Her er de nok meget uenige med mange turistforeninger). De vidste jo, at min datter skulle på arbejde næste dag, så hun var i hvert fald ikke turist.
Jeg spurgte om, hvor det stod henne, at en campingplads kun var for turister, for jeg mente, at det skulle stå tydeligt, så man kunne vide det, inden man forsøgte at komme ind på pladsen. Jeg fik at vide, at det ikke stod nogen steder, for det var så selvfølgeligt, at det var noget, som alle vidste.

Jeg spurgte så om, hvordan det hang sammen med alle de håndværkere, som overnatter på Absalon Camping, når de udfører arbejde i København. (Vi har ofte talt med håndværkere på pladsen.)
Jeg fik den forklaring, at det var dem, der optog fastliggerpladserne.
(Ja, jeg undrer mig, forklaringerne hænger ikke sammen i mit hoved.)

Jeg var for længst også begyndt at græde. Jeg vidste ikke hvad vi skulle gøre. Planen havde været at min mand og jeg ville hjælpe med at sætte forteltet op og få alting på plads og blive til næste dag, og så overlade campingvognen til vores datter og barnebarn.

Jeg sagde, at jeg ikke gav mig så let. Jeg blev stående og græd. Jeg sagde, at jeg da havde lov til at blive der til næste dag. Ja, men vores datter og barnebarn måtte ikke blive hos os.

Jeg spurgte igen, hvad de havde tænkt sig, vi skulle gøre. Igen fik jeg at vide, at jeg kunne finde en anden campingplads. Jeg tænkte, at hvis det var så selvfølgeligt, at campingpladser kun er for turister, så ville det ikke hjælpe at finde en anden, og desuden er der ikke ret mange i området. Jeg fik en seddel med navne og telefonnumre på 2 campingpladser, så vidt jeg kan finde ud af eksisterer den ene ikke og den anden havde lige lukket for vinteren.

Hvis vi havde fået lov til at blive til næste dag og falde til ro og lægge nye planer, så var jeg nok ikke taget derfra med helt så negative følelser, men jeg har helt sikkert ikke lyst til nogensinde at opholde mig på den campingplads igen, og det er også slut med medlemskab af DCU.

Skrevet af Gunner Hansen, 14-09-2016 - 12:55

Denne sag er ved at ligne 100-km sagen, med utallige indlæg INDEN der færdselsmæssigt var truffet en afgørelse.
"... og hun sagde også.."
"... og han gjorde... "

Lad dog Kalør vise sin kulør over for DCU og lad så sagen blive behandlet som et internet personproblem.
ALLE taler sandt ? men alligevel kender ingen sandheden, og det er da træls at skulle læse indlæggene som var det en boksekamp..

Hvis man efterlader noget på sit skrivebord ved fyraftenstid, og det er væk næste morgen, så ER det rengøringspersonalet der har stjålet !!
At man dagen efter finder det i anden nederste skuffe, holder man da sin kæft med ?

Skriv nu pænt om hinanden; selv om det er svært at skrive DERES IDIOT ??

Solen skinner foriøvrigt i dag onsdag !

Skrevet af Jens Pedersen, 14-09-2016 - 11:36

For Absalons vedkommende, så vil det være at skyde sig selv i foden og samtidig ødelægge den grundlæggende ide om camping, hvis de generelt tager boligsøgende ind. (som f.eks. Odense gør)

*Pladsen er attraktivt beliggende i Kbh. for såvel udenlandske som danske turister,
*Populær til brug ved familiebesøg/teater/museum og div. attraktioner for alle os andre, der bor lidt fra Kbh.,
*Pladsen er ofte helt fyldt op, specielt i weekenden - i hverdagene lidt mindre, men her kommer den efterhånden lille andel af håndværkere til sit rette.(tidligere kan jeg huske, der var andelen væsentlig højere og deres pladser og behandling af f.eks. badefaciliteter ikke som vi andres!!! Det har det nuværende værtspar fået skåret ned til et fornuftigt niveau og med lidt mere justits med oprydning mm.)

Jeg kan godt forstå, at man ikke ønsker at få folk ind, der vil have fast bopæl (også midlertidigt) på pladsen, for hvor skiller man med hensyn til midlertidigheden og antallet? Det er en campingplads og ikke en plads for folk uden bolig, var det sidstnævnte, så flyttede der med det samme mange ind, og hvad så med de regulære campister, så ville de blive afvist og råbe op herinde.....

Men man skal behandle mennesker ordentlig, og i denne situation ved vi reelt ikke, hvad tonen og ordlyden har været, men når følelserne ligger lidt yderligt, så går det nemmere galt. Mon ikke der er blevet talt ned/skældt ud/misfortolket eller hvad der nu er blevet gjort fra begge sider...

Kom over det her, DCU har nok lært lidt, og pladsen det samme - mon ikke der er kommet et "skriv" til pladserne med info, så de kan undgå problemer omkring dette fremover.

Skrevet af Karsten Kalør, 14-09-2016 - 11:13

Jeg glemte at underskrive
Gerda Kalør

Skrevet af Karsten Kalør, 14-09-2016 - 11:12

Det her bliver sandsynligvis det sidste fra mig.
Jeg er glad for, at der bliver set på på regler og love. Jeg håber, der kan laves generelle regler, som er lette at finde og lette at forstå og med regler for dispensationer. Jeg mener det må være af almen interesse.

Jeg får ikke svar på, hvad det er for en anden side af sagen, som jeg beskyldes for ikke at have fortalt. Jeg tror ikke, at det er noget reelt. Det er en måde at mistænkeliggøre mig på i stedet for at indrømme, at der er blevet gjort en fejl over for mig.

Skrevet af Niels Lodberg Pedersen, 13-09-2016 - 14:39

Denne tråd efterhånden har fået alt det, den kan bære. Jeg synes der er ved at gå personlig mudderkastning i den.

Bjarne Toft: Jeg skal ikke bestride, at du har en pointe i noget af det, du skriver, men du har undertiden en lidt ubehagelig og bedrevidende måde at udtrykke dig på - prøv at tænke lidt over, hvordan du virker på andre mennesker, når du læser dine egne indlæg.

Erik Pedersen: Et godt indspark i debatten. Og så forstår man jo slet ikke holdningen fra Absalon - der ligger en potentiel indtægtskilde her - og man har vel lov at sige nej, når der ikke er flere pladser - ligesom man også har muligheden for sanktioner, hvis nogle af disse campister ikke overholder pladsens regler.

Der er stadig noget man ikke helt forstår, men mon vi kommer videre, forståelsesmæssigt, ved at køre på hinanden på den måde, det har udviklet sig på det sidste?

Skrevet af Erik Pedersen, 13-09-2016 - 11:21

Kopi fra pladsens egen facebook siden

DCU-Odense City Camp føler sig i hyggestemning.
29. juli ·

Er du en af de heldige der har fået en studieplads i Odense,
men stadig mangler at finde en bolig, kunne camping måske være sagen.

Har du, familie, venner, bekendte eller andre der kunne tænke sig at låne dig sin campingvogn er du godt på vej til en bolig under dit studieophold i Odense.

Husk, det er IN AT VÆRE UDE.

DCU Odense City Camp tilbyder ophold i egen campingvogn for kun 3000,- pr. måned ekskl.. strøm.

Skal du have adresse på campingpladsen, skal der fremvises studiekort

Send en mail, odense@dcu.dk hvis det kunne have din interesse, så sender vi dig vores betingelser for ophold på pladsen i forbindelse med studiet

Vi har åbent hele året.
Håber at se dig / jer

Må gerne deles

https://www.facebook.com/odensecitycamp/photos/a.1495461284093270.10737…

:-)

Skrevet af Unknown Unknown, 13-09-2016 - 10:35

Jo Bjarne Toft Jeg har taget hensyn til at en sådan samtale kan udvikle sig, og at den i dette tilfælde også har gjort det. Derfor er der jo ikke noget hvidt eller sort heri for os udenforstående, og derfor bør vi have undladet at kommentere før vi kendte sagens kerne

Herudover vil du se, at jeg efterfølgende personligt bakker op om den begrænsning som tilsyneladende er nødvendigt på den pågældende plads.

Spørgsmålet er så om lovmedhold også kan oprettes med de nuværende regler for camping? Dette er så en helt anden sag som måske DCU vil afdække

Skrevet af Karsten Kalør, 12-09-2016 - 17:47

Jeg kan ikke fortælle noget, som jeg vitterligt ikke ved. Jeg har i e-mail spurgt DCU, hvad det er, de mener, jeg ikke har fortalt. Jeg mener ikke de kan blive anklaget for injurier ved at skrive til mig personligt.

Skrevet af Bjarne Toft, 12-09-2016 - 17:18

Kjeld:
Kæreste Kjeld: du ved udmærket at jeg har stor respekt for din tekniske viden. For flere år tilbage fortalte jeg dig at jeg altid læser dine indlæg om teknik. Det har jeg haft stor glæde af.
Dit sidste indlæg hvor du forsøger med en belæring om principper for indlæg forekommer mig dog noget uigennemtænkt. Du taler om urimeligt uforsonende indlæg. Eks kunne være at jeg bruger udtryk som "grædende og på gulv liggende personer" i indlæg11.9.
Hvis du læser Kalørs indlæg - hende du venskabelig kalder Gerda- vil du se at hun 3 gange bruger udtrykket: "græder" 2 gange om hende selv og 1 gang om datteren - alt i samme indlæg, dateret 5. 9. Hertil den 10.9: "...... det virkede på mig og min datter som at blive sparket , når man allerede ligger ned ....." Kan man så ikke tillade sig at skrive: "Denne grædende og på gulv liggende person"???

Har du slet ingen forståelse for at den såkaldte "ældre" person ved Absalon også har nogle rettigheder - rettigheder som alt for mange har overset. Hun kan ikke tillade sig at komme med sin version af sagen og det kan DCU heller ikke - de risikerer sagsanlæg. Jeg er ikke jurist blot økonom, men mener at huske fra den grundlæggende viden enhver økonom bliver udsat for indenfor jura, at en person som Kalør har ret til at sige mere end end firmaet DCU. Kalør risikerer en injuriesag (ikke aktuelt) men DCU en erstatningssag - også hvis den "ældre" sagsbehandler udtaler sig.
Kæreste Kjeld: du er et ejegodt menneske - men er nødt til at sætte punktum her.

Til Kalør:

Du skrev bla. "hvis du havde læst det, jeg skrev, i stedet for at tro, at du vidste alt ....."
Herefter kommer du med tidligere sludder.
Der er intet nyt.
For en ordens skyld: jeg har læst alt hvad du har skrevet.
Vi mangler stadig en forklaring fra din side om hvad der egentlig skete. DCU har forsøgt at få dig til at fortælle hvad der mere skete den uheldige dag. Du snakker udenom. DCU har givet udtryk for at der er flere sider af denne sag, men du snakker stadig udenom. Særdeles utroværdigt.

Skrevet af Bjarne Toft, 12-09-2016 - 17:18

Kjeld:
Kæreste Kjeld: du ved udmærket at jeg har stor respekt for din tekniske viden. For flere år tilbage fortalte jeg dig at jeg altid læser dine indlæg om teknik. Det har jeg haft stor glæde af.
Dit sidste indlæg hvor du forsøger med en belæring om principper for indlæg forekommer mig dog noget uigennemtænkt. Du taler om urimeligt uforsonende indlæg. Eks kunne være at jeg bruger udtryk som "grædende og på gulv liggende personer" i indlæg11.9.
Hvis du læser Kalørs indlæg - hende du venskabelig kalder Gerda- vil du se at hun 3 gange bruger udtrykket: "græder" 2 gange om hende selv og 1 gang om datteren - alt i samme indlæg, dateret 5. 9. Hertil den 10.9: "...... det virkede på mig og min datter som at blive sparket , når man allerede ligger ned ....." Kan man så ikke tillade sig at skrive: "Denne grædende og på gulv liggende person"???

Har du slet ingen forståelse for at den såkaldte "ældre" person ved Absalon også har nogle rettigheder - rettigheder som alt for mange har overset. Hun kan ikke tillade sig at komme med sin version af sagen og det kan DCU heller ikke - de risikerer sagsanlæg. Jeg er ikke jurist blot økonom, men mener at huske fra den grundlæggende viden enhver økonom bliver udsat for indenfor jura, at en person som Kalør har ret til at sige mere end end firmaet DCU. Kalør risikerer en injuriesag (ikke aktuelt) men DCU en erstatningssag - også hvis den "ældre" sagsbehandler udtaler sig.
Kæreste Kjeld: du er et ejegodt menneske - men er nødt til at sætte punktum her.

Til Kalør:

Du skrev bla. "hvis du havde læst det, jeg skrev, i stedet for at tro, at du vidste alt ....."
Herefter kommer du med tidligere sludder.
Der er intet nyt.
For en ordens skyld: jeg har læst alt hvad du har skrevet.
Vi mangler stadig en forklaring fra din side om hvad der egentlig skete. DCU har forsøgt at få dig til at fortælle hvad der mere skete den uheldige dag. Du snakker udenom. DCU har givet udtryk for at der er flere sider af denne sag, men du snakker stadig udenom. Særdeles utroværdigt.

Skrevet af Karsten Kalør, 12-09-2016 - 15:16

Hvis du havde læst det, jeg skrev, i stedet for at tro, at du vidste alt, selv om du jo ikke var til stede, så ville du også have vidst, at min families og min historie med Absalon Camping går meget længere tilbage. De sidste år har endda opholdt os der adskillige gange. Vi har næsten altid kun mødt venlighed og velvilje og har altid med glæde set frem til at skulle besøge campingpladsen igen.
Derfor slår denne behandling også ekstra hårdt.
Havde det været en eller tilfældig campingplads, som vi ikke havde nogen videre kendskab til, så havde det måske været lidt nemmere at komme over.

Skrevet af Unknown Unknown, 12-09-2016 - 14:04

Bjarne Toft
Jeg synes dine indlæg i denne tråd er meget personlige og urimelig uforsonende i denne sag

For at få sagen belyst ordentlig på baggrund af de mange spørgsmål om hvornår man kan nægtes adgang til en campingplads er DCU derfor bedt om at komme med en redegørelse. Dog var det Gerda selv som offenliggjorde DCU meddelesen.
Af denne udtalelse fremgår jo det fornuftige i begrænsningen af "husvilde" Dette kan og er vel ingen medlemmer uenig i nu hvor man kender en smule til baggrunden for afvisningen.

Om selve hændelsen på Absalon
Kan de fleste vel også læse at der har været store frustrationer, først den gode ide med at etablere sig på Absalon som jo måtte afvise. hvorefter det ene ord tager det næste osv.
Spørgsmålet er derfor om man bør være så negativ i sine udtalelser om personer

Derfor må vi som udenforstående hvad enten vi i første omgang har taget parti, ikke blande os yderligere, men det bliver da spændende at høre fra DCU om lovhjemmel til at begrænse boligsøgende og hjemløses ret til at opholde sig på en campingplads
og som sagt ingen kan vel være interesseret i at campingpladser udvikler sig til "Husvildeområder"

Skrevet af Bjarne Toft, 11-09-2016 - 21:43

Før denne sag skulle blive lukket, vil jeg tillade mig at henvise til at mindst 1 person ved Absalon er blevet tilsvinet af denne Grædende og På gulv liggende person,som skulle have det så slemt. Kalør er vel nærmest en Engel.
Jeg vil gerne oplyse at jeg og min hustru har været gæster på Absalon gennem ca 3 år med besøg ca. 3 gange 1 uge pr år. Vi har vores søn med familie boende i København. Vi har altid oplevet særdeles god og venlig service. Har aldrig mødt en ubehagelig ældre person.
Tiden burde være inde til at give en undskyldning.
Altså en betydelig undskyldning til den "ældre" dame ved Absalon.'

mvh
Bjarne Toft

måske

(

Skrevet af Steen Æbeløe, 11-09-2016 - 12:58

Kan på en måde godt forstå pladsen, når der ved ankomst meldes ud at datteren er boligsøgende og først siger 1 mdr og senere kan klare sig med 14 dage.

For hvad gør pladsen når de 14 dage og måske senere 1 mdr er gået og vognen står der endnu?

Ved fra flere bekendte der har campingpladser at det ikke er så ligetil at smide en ud, også selvom de ikke har betalt.
Loven beskytter tit de forkerte, og ofte står pladsejer senere med bøvl og omkostning for få ryddet pladsen og fjernet vogne som folk har efterladt.

Ikke at jeg mistænker Kalør for disse intentioner men når man har oplevet sådanne ting tager man sine forholdsregler.

Jeg udlejer heller ikke mine vogne til unge mennesker der skal til festival eller andre arrangementer, selvom hovedparten sikkert ville behandle dem ordentligt. Har bare været ude for nogle oplevelser der gør at vi fravælger den slags kunder og derved rammer nogle der nok ikke skulle sættes i den bås

vh
Steen

Skrevet af Steen Æbeløe, 11-09-2016 - 12:56

Kan på en måde godt forstå pladsen, når der ved ankomst meldes ud at datteren er boligsøgende og først siger 1 mdr og senere kan klare sig med 14 dage.

For hvad gør pladsen når de 14 dage og måske senere 1 mdr er gået og vognen står der endnu?

Ved fra flere bekendte der har campingpladser at det ikke er så ligetil at smide en ud, også selvom de ikke har betalt.
Loven beskytter tot de forkerte, og ofte står pladsejer senere med bøvl om omkostning for få ryddet pladsen og fjernet vogne som folk har efterladt.

Ikke at jeg mistænker Kalør for disse intentioner men når man har oplevet sådanne ting tager man sine forholdsregler.

Jeg udlejer heller ikke mine vogne til unge mennesker der skal til festival eller andre arrangementer, selvom hovedparten sikkert ville behandle dem ordentligt. Har bare været ude for nogle oplevelser der gør at vi fravælger den slags kunder og derved rammer nogle der nok ikke skulle sættes i den bås

vh
Steen

Skrevet af Unknown Unknown, 11-09-2016 - 10:01

Gerda Kalør

Allerførst Tak fordi du offentliggjorde DCU's svar til dig.
Heri var der jo en væsentlig forklaring på afvisningen som mange har efterspurgt. men som DCU ikke har fortalt (endnu)
Citat:
"Vi modtager hver dag mange henvendelser fra akut boligsøgende fra København og omegn, som ønsker at bo på pladsen for en længerevarende periode. Disse henvendelser må vi - i samarbejde med Rødovre Kommune - desværre afvise. "

Boligsituationen i københavnsområdet tilskynder altså til, at nogen vil tage mere eller mindre fast ophold på pladsen hvilket den jo i sagens natur ikke er beregnet til

Jeres personlige oplevelse af situationen har jeg fuld forståelse for, og tror gerne at situationen har været en meget negativ oplevelse

Skrevet af Unknown Unknown, 11-09-2016 - 09:57

Allerførst Tak fordi du offentliggjorde DCU's svar til dig.
Heri var der jo en væsentlig forklaring på afvisningen som mange har efterspurgt. men som DCU ikke har fortalt (endnu)
Citat:
"Vi modtager hver dag mange henvendelser fra akut boligsøgende fra København og omegn, som ønsker at bo på pladsen for en længerevarende periode. Disse henvendelser må vi - i samarbejde med Rødovre Kommune - desværre afvise. "

Boligsituationen i københavnsområdet tilskynder altså til at nogen til at vil tage mere eller mindre fast ophold på pladsen hvilket den jo i sagens natur ikke er beregnet til

Jeres personlige oplevelse af situationen har jeg fuld forståelse for, og tror gerne at situationen har været en meget negativ oplevelse

Skrevet af Bjarne Toft, 10-09-2016 - 20:19

Du ønsker ikke længere besked om mail. Det kan jeg godt forstå. Du skrev bla.: " Vi blev talt ned til, det var særdeles ydmygende, det virkede på mig og min datter som at blive sparket, når man ligger ned."
Forklar dig dog. Det er særdeles pinligt du forsøger at sende den slag meddelelser.

Ak ja, vi har mange gange boet på særdeles udmærkede campingpladser i bl.a Italien.
Har oplevet at mange blev afvist.

Skrevet af Carl Hansen, 10-09-2016 - 19:51

Ja men så er vi ved kernen af hvad god ledelse er.
HUSK ALTID
At at for at en lederbeslutninger skal være en god beslutning kræves det af dem der bliver berørt af den forstår den,
-og accepterer den.
Hvis ikke det er tilfældet har lederen truffet en dårlig beslutning.

Skrevet af Karsten Kalør, 10-09-2016 - 19:32

Der er selvfølgelig sagt mere, end jeg kan beskrive, hvis jeg skal udtrykke mig forholdsvis kort. Jeg ved imidlertid, at jeg hele vejen igennem vores "samtale" har brugt et ordentligt sprog.

Jeg opfatter det ikke som en formildende omstændighed, at den ældre kvinde forklarede mig, hvad vi boligsøgningsmæssigt burde have gjort, og som var præcis det, som min datter allerede havde gjort og havde planer om at fortsætte med. Vi blev talt ned til, det var nedværdigende og ydmygende, det virkede på mig og min datter som at blive sparket, når man allerede ligger ned. Det er ikke altid kun de ord, der bliver sagt, som har en virkning, det er langt hen ad vejen den måde, de bliver sagt på, og det kan være svært for andre at forstå bagefter.

Der var udover den unge kvinde, vi talte med først, og som opførte sig pænt og høfligt, og den noget ældre kvinde, som hun hentede på kontoret, også en anden kvinde til stede. Denne kvinde prøvede at glatte ud og trøste og give det, som jeg opfattede som velmente gode råd, selv om de ikke kunne bruges lige i situationen. Hendes tilstedeværelse og venlighed glemmer jeg ikke.

Jeg er meget interesseret i at få at vide helt konkret, hvad det er, jeg ikke har fortalt, og hvad det er for en anden side af sagen, som jeg ikke kender noget til.

Gerda Kalør

Skrevet af Redaktionen ., 10-09-2016 - 11:17

@Ole Larsen - vi er i gang med at se på reglerne og bringer det på DCU.dk og/eller i Camping-fritid, hvis vi kan komme frem til noget, der giver mening. Reglerne er meget forskellige og hertil kommer campingpladsernes egne regler, som i visse tilfælde træder ud af kræft i forhold til kommunernes regler. Oven i alt dette kommer campingreglementet. Derfor er det ikke ens på alle campingpladser / i alle kommuner, men sådan er det også på mange andre områder end camping.

@Bjarne Toft - tak for tilliden. Det er lige præcis det vi prøver at gøre og sagen har taget mange drejninger i div. fora. Vi prøver både at løse sagen og beskytte vores gæster, men vi kan ikke forhindre dem i at lægge deres egne versioner ud alle mulige steder på nettet og det er det, der er sket her. Og der kan det godt se ud som om Absalon har været ugæstfri. Men som sagt det er en sag med flere sider.

@Svend Erik Poulsen - der er masser af eksempler på, at man sagtens kan campere i sin egen kommune uden problemer, så kør du bare afsted :-) Problemerne opstår i visse tilfælde, når man vil have bopæl på en campingplads.

@Karsten Kalør - vi ønsker som sagt ikke at håndtere denne sag offentligt og derfor svarer vi jer personligt. Du er i din gode ret til at gengive din version af hændelsen. Det er jo sådan du har oplevet det, men der er som sagt flere sider af sagen og dem synes vi ikke du kommer med. Du har fået utrolig mange til at være på din side og svine DCU til, så du har allerede opnået en hel del. Mange vil huske Absalon for at være campingpladsen, der afviste mor med lille barn. Vi bliver nok ikke enige om forløbet og udfaldet, men Absalon har tilbudt jer at kontakte pladsen for at finde en løsning. Det er helt op til jer at tage imod tilbuddet.

Endnu en gang opfatter vi sagen som afsluttet.

Venlige hilsner redaktionen.

Skrevet af Redaktionen ., 10-09-2016 - 11:14

@Ole Larsen - vi er i gang med at se på reglerne og bringer det på DCU.dk og/eller i Camping-fritid, hvis vi kan komme frem til noget, der giver mening. Reglerne er meget forskellige og hertil kommer campingpladsernes egne regler, som i visse tilfælde træder ud af kræft i forhold til kommunernes regler. Oven i alt dette kommer campingreglementet. Derfor er det ikke ens på alle campingpladser / i alle kommuner, men sådan er det også på mange andre områder end camping.

@Bjarne Toft - tak for tilliden. Det er lige præcis det vi prøver at gøre og sagen har taget mange drejninger i div. fora. Vi prøver både at løse sagen og beskytte vores gæster, men vi kan ikke forhindre dem i at lægge deres egne versioner ud alle mulige steder på nettet og det er det, der er sket her. Og der kan det godt se ud som om Absalon har været ugæstfri. Men som sagt det er en sag med flere sider.

@Karsten Kalør - vi ønsker som sagt ikke at håndtere denne sag offentligt og derfor svarer vi jer personligt. Du er i din gode ret til at gengive din version af hændelsen. Det er jo sådan du har oplevet det, men der er som sagt flere sider af sagen og dem synes vi ikke du kommer med. Du har fået utrolig mange til at være på din side og svine DCU til, så du har allerede opnået en hel del. Mange vil huske Absalon for at være campingpladsen, der afviste mor med lille barn. Vi bliver nok ikke enige om forløbet og udfaldet, men Absalon har tilbudt jer at kontakte pladsen for at finde en løsning. Det er helt op til jer at tage imod tilbuddet.

Endnu en gang opfatter vi sagen som afsluttet.

Venlige hilsner redaktionen.

Skrevet af Redaktionen ., 10-09-2016 - 11:10

@Ole Larsen - vi er i gang med at se på reglerne og bringer det på DCU.dk og/eller i Camping-fritid, hvis vi kan komme frem til noget, der giver mening. Reglerne er meget forskellige og hertil kommer campingpladsernes egne regler, som i visse tilfælde træder ud af kræft i forhold til kommunernes regler. Oven i alt dette kommer campingreglementet. Derfor er det ikke ens på alle campingpladser / i alle kommuner, men sådan er det også på mange andre områder end camping.

@Bjarne Toft - tak for tilliden. Det er lige præcis det vi prøver at gøre og sagen har taget mange drejninger i div. fora. Vi prøver både at løse sagen og beskytte vores gæster, men vi kan ikke forhindre dem i at lægge deres egne versioner ud alle mulige steder på nettet og det er det, der er sket her. Og der kan det godt se ud som om Absalon har været ugæstfri. Men som sagt det er en sag med flere sider.

@Karsten Kalør - vi ønsker som sagt ikke at håndtere denne sag offentligt og derfor svarer vi jer personligt. Du er i din gode ret til at gengive din version af hændelsen. Det er jo sådan du har oplevet det, men der er som sagt flere sider af sagen og dem synes vi ikke du kommer med. Du har fået utrolig mange til at være på din side og svine DCU til, så du allerede opnået en hel del. Her vil mange huske Absalon for at være pladsen, der afviste mor med lille barn. Vi bliver sikkert heller ikke enige om forløbet og udfaldet, men Absalon har tilbudt jer at kontakte pladsen for at finde en løsning.

Endnu en gang opfatter vi sagen som afsluttet.

Venlige hilsner redaktionen.

Skrevet af Redaktionen ., 10-09-2016 - 11:03

@Ole Larsen - vi er i gang med at se på reglerne og bringer det på DCU.dk og/eller i Camping-fritid, hvis vi kan komme frem til noget, der giver mening. Reglerne er meget forskellige og hertil kommer campingpladsernes egne regler, som i visse tilfælde træder ud af kræft i forhold til kommunernes regler. Oven i alt dette kommer campingreglementet. Derfor er det ikke ens på alle campingpladser / i alle kommuner, men sådan er det på mange andre områder.

@Bjarne Toft - tak for tilliden. Det er lige præcis det vi prøver at gøre og sagen har taget mange drejninger i div. fora. Vi prøver at både at løse sagen og beskytte vores gæster, men vi kan ikke forhindre dem i at lægge deres egne versioner ud og det er det, der er sket her. Og der kan det godt se ud som om Absalon har været ugæstfri. Men som sagt det er en sag med flere sider.

@Karsten Kalør - vi ønsker som sagt ikke at håndtere denne sag offentligt og derfor svarer vi jer personligt. Du er i din gode ret til at gengive din version af hændelsen. Det er jo sådan du har oplevet det, men der er som sagt flere sider af sagen og dem synes vi ikke du kommer med. Det bliver vi sikkert heller ikke enige om og så må den ligge der. Ingen regler er blevet brudt.

Endnu en gang opfatter vi sagen som afsluttet.

Venlige hilsner redaktionen.

Skrevet af Karsten Kalør, 09-09-2016 - 21:58

Citat fra DCU's svar: Sagen har flere sider end hvad der er angivet her i DCU forum og i andre fora, men vi ønsker ikke at hænge nogen ud og derfor svarer vi Gerda Kalør direkte og det gør vi i øvrigt også ved andre henvendelser - både fra medlemmer og ikke-medlemmer..

Dette er da en mistænkeliggørelse af mig. Hvis der skulle være flere sider af sagen, så ville det da så afgjort også være i min interesse at kende dem, men det er ikke blevet skrevet til mig. Jeg har beskrevet, hvad der foregik så grundigt og nøjagtigt som overhovedet muligt, og jeg har ikke lagt fingrene imellem med hensyn til at beskrive, hvor jeg, efter nogles opfattelse, muligvis har dummet mig.

Så vidt jeg kan se, så er vores "forbrydelse", at vi ikke havde ringet inden vi kom. Den tanke var slet ikke opstået i vores hoveder, vel fordi min mand og jeg har været på campingpladsen flere gange i løbet af året, og der har altid været rigtig god plads, selv i juni. Vi var der sidste gang d. 10. - 12. aug. og der manglede bestemt ikke plads.

Det er da fint, at vi bliver tilbudt at kunne ringe til lejrchefen og tale om, om vores datter og barnebarn kan få lov og komme til campingpladsen. Lige nu er hun i kommunalt sprogbrug sofasover, det er meget midlertidigt, men det vil nok være en meget stor overvindelse for hende at skulle opholde sig på campingpladsen efter den behandling, vi fik. Jeg har det selv på samme måde. Desuden har vi spildt omkring 1000kr. på benzin og bro.

Der mangler stadigvæk svar på nogle meget vigtige spørgsmål af almen interesse om hvorvidt campingpladser har ret til at afvise folk og med hvilken begrundelse.

Da det er af hensyn til mig, at svaret ikke er offentlig, så er der vel ingen, der kan have noget imod, at jeg selv deler det.

Kære Gerda Kalør

Tak for din mail vedrørende DCU-Copenhagen Camp "Absalon". Vi beklager det sene svar, men værtsparret har været på ferie. Både vi og vores værtspar beklager også, at I havde så dårlig en oplevelse på vores campingplads.

DCU-Copenhagen Camp har i alt ca. 500 enheder, som primært er beregnet til ferierende gæster. Vi kan ikke tilbyde sæsonpladser/helårspladser på denne campingplads, da den som by-plads henvender sig til danske og udenlandske turister. Vi har dog et begrænset antal pladser til brug for firmaordninger, hvor håndværkere - eksempelvis fra jyske firmaer - kan bo på pladsen fra søndag eftermiddag til fredag formiddag.

Vi modtager hver dag mange henvendelser fra akut boligsøgende fra København og omegn, som ønsker at bo på pladsen for en længerevarende periode. Disse henvendelser må vi - i samarbejde med Rødovre Kommune - desværre afvise.

I særlige tilfælde - hvor man kan bevise, at man er aktiv boligsøgende via boligselskaber eller kommune - kan man kontakte lejrchefen på telefon eller mail for at forhøre sig omkring muligheden for et tidsbegrænset ophold.

I er meget velkomne til at kontakte vores lejrchef Jan Malec på telefonnr.: 36 41 06 00, såfremt din datter fortsat er interesseret i at campere på DCU-Copenhagen Camp ”Absalon”.

Vi håber, at der hurtigt vil komme en afklaring på boligsituationen for din datter og barnebarn.

Med venlig hilsen

Medlemsservice

Skrevet af Bjarne Toft, 09-09-2016 - 20:14

Dcu skiver bl.a "Sagen her har flere sider end hvad der er angivet her i DCU forum og i andre fora, men vi ønsker ikke at hænge nogen ud og derfor svarer vi Gerda Kalør ............"

Yes - det burde da være indlysende at forsøge med tankegang om hvad det kunne være. Eller endnu bedre. Overlad sagen til DCU.
Det er træls at læse om alle de ubegavede husmandsbetragtninger i dette forum om denne ubetydelige sag. Mon ikke DCU har format og viden til at håndtere denne sag.
Bjarne Toft

Skrevet af Svend Erik Poulsen, 09-09-2016 - 16:11

Jeg læser til min store forbavselse, at man ikke kan campere på en plads i ens egen kommune!!!!.
Det forstår jeg da ikke en brik af, men det kan selvfølgelig være man fra DCU´s side har "glemt" at informere deres personale på pladserne rundt om i landet. Jeg/vi har da flere gange været på Aalbæk strand Camping - som mig bekendt ligger i Frederikshavn kommune - senest har vi været der fra tirsdag til i dag fredag den 9/9 2016. Og vi var endda så heldige at støde på et par meget behagelige/venlige mennesker fra fyn, og det gjorde da ikke dagene mindre gode. Jeg syned også lige man fra DCU´s side lige skal bekendtgøre retningslinierne for dette, og vi vil da være meget kede af ikke at kunne komme på Aalbæk i fremtiden. Vi bor nemlig også i den kommune.

Skrevet af Ole Larsen, 09-09-2016 - 14:23

Jo DCU, men vi mangler stadig svar på lovligheden af at afvise gæster, p.g.a. de har folkeregisteradresse i samme kommune som pladsen.

Skrevet af Ole Gottliebsen, 09-09-2016 - 14:00

DCU har beklaget hændelsen. Når det er uden yderligere præciseringer, er det at regne som en total overgivelse, og så er sagen vel i orden/slut?

Skrevet af Redaktionen ., 09-09-2016 - 13:59

Hej igen

Som vi skrev i går har vi svaret Gerda Kalør personligt, hvilket vi synes er det mest rigtige at gøre. Sager som disse har det med at vokse sig meget store i diverse fora og belyses langt fra alle sider.

I svaret tilbyder bl.a. vi Gerda Kalør, at hun gerne må kontakte værtsparret for at finde en løsning, hvis de stadig er interesseret i det.

Sagen har flere sider end hvad der er angivet her i DCU forum og i andre fora, men vi ønsker ikke at hænge nogen ud og derfor svarer vi Gerda Kalør direkte og det gør vi i øvrigt også ved andre henvendelser - både fra medlemmer og ikke-medlemmer..

Vi synes også det giver gæsterne en tryghed, at deres ophold ikke deles offentligt. Vi ved godt dette kan tolkes, som om vi ikke svarer, men det er ikke tilfældet. Alle, der henvender sig til DCU, får svar.

Venlige hilsner DCU.

Skrevet af Unknown Unknown, 09-09-2016 - 11:38

Den slags henvendelser til DCU Ender altid med: XXX har nu fået et personligt svar fra DCU .
Og dermed anfører DCU ikke hvad dette svar er. og man har samtidig opfattelsen af at personen som det vedrører har fået mundkurv på.

Denne sag er dog så principiel at DCU bør meddele med hvilke lovlige begrundelser campister i lignende sager kan afvises.og hvilken svar
Kalør har fået. For det kan da ikke kun være den notits Redaktionen har svaret med 8. september 2016 Kl. 15:14.

Skrevet af Ole Larsen, 08-09-2016 - 22:39

Gunnar;hele situationen opstod, da datteren ville melde sig ind i DCU. DCUs medlemskort er samtidig campingpas.

Skrevet af Mary Scherrebeck, 08-09-2016 - 21:44

Ikke for at forsvare DCU el. fam. Kalø

Men iflg. det jeg kan læse er det datteren der vil bo på pladsen, og vedkommende er på det tidspunkt ikke medlem af dcu og har heller ikke campingpas.

Så jeg ved ikke om det er en særlig grund eller

Når vore børn skal bo i vor cv skal de kave tjekket ind med campingpas

Men vi ved jo ikke om det er det der gjorde udslaget
Gunnar

Skrevet af Erik Pedersen, 08-09-2016 - 21:32

Niels Lodberg Pedersen - et godt spørgsmål du her stiller.... Særligt taget i betragtning at Karsten og Gerda Kalør har været medlemmer af DCU i en menneskealder... og vi plejer at betragte pladserne som medlemmernes pladser....

2: Med hvilken lovhjemmel kan en forening nægte sine medlemmer (og andre) adgang til en Campingplads?

Skrevet af Niels Lodberg Pedersen, 08-09-2016 - 17:59

Svar fra DCU
"Hej alle i denne tråd.

Gerda Kalør har nu fået et personligt svar fra DCU / Absalon.

Her beklager vi hendelsen og det sene svar, men vi undersøger altid tingene til bunds og hører alle parter, før vi svarer.
Det synes vi er mest fair - mest af alt fordi en hændelse har flere sider.
Det tager lidt ekstra tid i sær når værtsparret som her er på ferie.

Vi ser hermed sagen som afsluttet."

I medlemmernes optik er sagen afsluttet på dårligst tænkelige måde.

Det kan være meget godt, at DCU har rettet henvendelse til Gerda Kalør, men alle vi andre er stadig et stort spørgsmålstegn.
1: Er det således, at man ikke kan komme ind på en DCU plads i sin egen (stor)kommune
2: Med hvilken lovhjemmel kan en forening nægte sine medlemmer (og andre) adgang til en Campingplads?
3: Er det en regel, som håndhæves på alle DCU pladser, og i bekræftende fald, gælder de også på DCU samarbejdspladser?
4: Eventuel begrundelse for reglen.

Mvh.
Niels L Pedersen
Måske snart Fhv. medlem

Skrevet af Redaktionen ., 08-09-2016 - 15:14

Hej alle i denne tråd.

Gerda Kalør har nu fået et personligt svar fra DCU / Absalon.

Her beklager vi hendelsen og det sene svar, men vi undersøger altid tingene til bunds og hører alle parter, før vi svarer.
Det synes vi er mest fair - mest af alt fordi en hændelse har flere sider.
Det tager lidt ekstra tid i sær når værtsparret som her er på ferie.

Vi ser hermed sagen som afsluttet.

Venlige hilsner DCU.

Skrevet af Redaktionen ., 08-09-2016 - 15:12

Hej alle i denne tråd.

Gerda Kalør har nu fået et personligt svar fra DCU / Absalon.

Her beklager vi hendelsen og det sene svar, men vi undersøger altid tingene til bunds og hører alle parter før vi svarer. Vi synes det er mest fair for alle parter at høre sagen fra alle sider. Det tager lidt ekstra tid i sær når værtsparret er på ferie.

Vi ser hermed sagen som afsluttet.

Venlige hilsner DCU.

Skrevet af Cristina Engwald Jensen, 07-09-2016 - 22:28

Uanset om værtsparret på Absalon har været/er på ferie, så kan DCU vel svare på om det er den generelle politik at forbyde folk at campere på campingpladser i egen kommune ? Hvis ja, er det så DCU's eget skøre påfund, eller er der tale om en generel regel eller lov, og i så fald hvilken ?
Paradoksalt er det da, at høre bl.a. DCU's formand klynke over at havne stjæler autocampister fra campingpladserne, samtidig med at man siger nej til kunder begrundet i deres bopælskommune.

Skrevet af Erik Pedersen, 07-09-2016 - 21:06

Jeg er ganske vist ikke helt sikker på kommunegrænserne i hovedstadsområdet, men når DCU på egen side skriver >>> DCU-Copenhagen Camp er beliggende i udkanten af Rødovre kommune og med kun 15 minutters kørsel til København. <<< Så går jeg ud fra at det er korrekt....
Så uanset evt. skrub skøre interne DCU-regler om ikke at være turist i egen kommune, så burde lejrchefen vide at pladsen ligger i Rødover kommune og ikke i Københavns kommune.

Skrevet af Arne Mohr, 07-09-2016 - 19:02

Det er dog den ringeste undskyldning jeg har hørt fra DCU' s side.
Hvis lejrchefparret skal holde ferie i højsæsonen har de valgt det forkerte job.

M.v.h.
Arne Mohr

Skrevet af Winnie Sepstrup, 07-09-2016 - 16:44

Vi oplevede det samme på Odense Camping for nogle år siden. Jeg og vores to piger ville tage en enkelt overnatning, da storebror skulle holde fest. Men campingpladsen var lukket land for folk med adresse i Odense.... Så jeg tror ikke på, at dette er en "tilfældig" fejl....

Skrevet af Redaktionen ., 07-09-2016 - 13:02

Til alle i tråden kan vi oplyse, at vi er i fuld gang med at undersøge, hvad der er sket, men da lejrchefparret har været på ferie, skal vi lige have lidt tid til at tale med alle parter.

Med venlig hilsen DCU-redaktionen

Skrevet af Tonni Pedersen, 07-09-2016 - 07:52

Jeg har aldrig hørt noget lignende!!!

Skrevet af Peter Jentoft Ebdrup, 06-09-2016 - 21:27

Mon ikke DCU kommer med et svar.
Indlægget er jo delt i flere grupper på Facebook, men det er ikke nemt at danne sig en mening, før end modparten har givet sin version.

Er der sket en fejl, så må DCU jo se at få rettet den.

Skrevet af Ole Larsen, 06-09-2016 - 16:47

Det er bemærkelsesværdigt, så stille der er omkring dette emne.
Det kunne være interessant, at høre DCUs mening om en klar ulovlighed begået på en af foreningens pladser

Skrevet af Erik Pedersen, 05-09-2016 - 19:21

Det er ikke lovligt at afvise en gæst på en campingplads, hvis der er ledige pladser og gæsten vil og kan betale.
Siden år 2000 har der været offentligadgang til de danske campingpladser.

Man skal have sin folkeregister adresse der hvor man opholder sig mest tid, på et år. Derfor kan kommunerne ikke nægte at registrer folk der opholder sig på en campingplads, i kommunens folkeregister.

Forklaringen fra personalet på Absalon, sådan som det her er beskrevet, er langt, langt uden for al sund fornuft.

Selvfølgelig kan folk være på camping i egen kommune, har aldrig hørt noget så idiotisk. Det er der rigtig mange der er...

Skrevet af Karsten Kalør, 05-09-2016 - 15:32

Det er mig, der har skrevet det. Gerda Kalør

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her