Camping i Danmark

Ladestandere til el-biler

Skrevet af Jan Meyhoff Christensen, 19-03-2021 - 16:44

Jeg vil foreslå DCU at man begynder at tænke på el-biler i forbindelse med camping. Der vil løbende komme flere el- og plugin hybrider, som er velegnede til at trække en campingvogn. Det er dog en forudsætning at det er muligt at oplade bilerne. Derfor bør DCU etablere et samarbejde med en af udbyderne (f.eks. Clever) om etablering af ladestandere i nærheden af alle DCU's campingpladser. I Nærum har Clever 4 ladestandere ved stationen ca. 5 minutters gang fra campingpladsen. Det er en fin løsning, men mange andre steder i landet er der slet ingen ladestandere i nærheden af campingpladserne. Jeg er overbevist om at det bliver en konkurrence parameter om ganske få år. 

Skrevet af Flemming Udbjørg, 09-04-2021 - 21:22

Jeg tror ikke på, at el-selskaberne vil trække kilometer-lanfe baler og sætte ladestandere op "lige uden" for vores campingpladser.

Når mængden af el-biler er kommet gevaldigt i vejret - og der er kommet el-biler nok som kan trække campingvogne, så man kan sige, at pladserne har mange kunder til elstanderne, så er mulighederne måske blevet bedre. Men indtil da, er det vel ikke umuligt at få ladet bilen op i den nærmeste by - på vej "hjem" til pladsen, efter en turisttur? Så står bilen jo startklar på pladsen.