Camping i Danmark

Fravær af information til 50.000 DCU medlemmer

Skrevet af Erik Pedersen, 15-03-2017 - 11:12

Betyder medlemmerne ikke noget for DCU's ledelse ?

50.000 betalende medlemmer, som Landsformand for DCU Bjarne Jensen omtaler i sin 'Klumme', bagerst i det seneste Medlemsblad 3/2017.

Vi (flere medlemmer) har gennem længere tid efterlyst svar fra ledelsen, på de mange 'underlige' ting der sker i 'den danske campingverden'. Ting som ties ihjel. Ting som skjules. Ting som åbenbart ikke tåler dagens lys.

Har 50.000 DCU medlemmer ikke krav på at vide noget som helt om, hvad DERES / VORES forening er rodet ind i ?

Mener DCU's ledelse, at foreningens aktiviteter, medlemskab af andre foreninger og det der foregår dér, ikke kommer medlemmerne ved ?

Ja, jeg tænker bl.a. på DCU's medlemskab, deltagelse i campingerhvervenes forening 'Campingrådet' og DCU Formands centrale rolle med indførelsen af CKE-Campingkortet.

Rygterne har svirret længe, hvorfor fortæller DCU's ledelse ikke os medlemmer noget om hvad der egentlig foregår....
- Eller om, AT der i det hele taget foregår noget?
- Noget der måske er problematisk ?
- Noget der måske også kan få en væsentlig indflydelse for DCU ?

I det nyeste Medlemsblad nr. 3/2017 er det endnu engang lykkes at producerer et blad uden vigtig information om væsentlige forhold for DCU.
Formanden skrive endnu en 'Klumme' helt unden at berører de vigtige forhold der meget sandsynligt også har betydninge for FORENINGEN DCU og for DCU's MEDLEMMER.
Glemmer formanden at DCU er OS, medlememrne ?
Vi, de 50.000 uvidende og tavse medlemmer, som blot kan nøjes med at betale kontingent en gang om året og eller holde vores kæft.

Hvornår har DCU's ledelse tænkt sig at informere os 50.0000 medlemmer om, at Campingrådet pt. befinder sig i en sag ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ?
En sag om CKE-campingkortet, om Campingrådet monopolkort, om udelukkelse af andre landes dito kort.

Campingbranchen + DK-Camp + DCU er fødte / faste medlemmer af Campingrådets bestyrelse, de 3 foreningers repræsentanter er aldrig på valg, de udgør den 'hårde kærne' i Campingrådets ledelse.
Det er OS, DCU's 50.000 medlemmer som er repræsenteret vis DCU's Landsformand i den bestyrelse.... Bjarne Jensen sidder dér på vores vegne.
- HVORFOR HAR VI ALLIGEVEL INGEN RET TIL AT VIDE HVAD DER FOREGÅR ?

Dette med håbet om, at DCU's ledelse vil tage foreningens 50.000 medlemmer alvorligt og seriøst lade os blive delagtiggjort i, hvad VORES forening er rodet ind i.

Personligt mener jeg at DCU's deltagelse i Campingrådet har været en fejl fra begyndelsen. Men jeg respekterer også, at andre medlemmer har en anden opfattelse.

Med venlig hilsen
Anette Tracz Knudsen (der har lånt min mands login)

Skrevet af Lise Danelund, 08-04-2017 - 18:22

Citat her i et lidt kortere uddrag:

Det jeg ved er, - at Campingrådet IKKE iht. Konkurrenceloven må have monopol på deres CKE-kort. Alle tilsvarende typer kort KAN accepteres helt på lige fod.

Der er IKKE nogen lov der kræver at danske campister skal eje eller bruge et bestemt 'plastikkort' som adgangstegn til danske campingpladser, men tværtimod.

Der står i Campingreglementet, at der er offentlig adgang til campingpladserne.

En forening ikke kan stille krav om køb af et 'produkt' som de sælger, for at få adgang til at 'købe en overnatning'. - Man betaler for overnatning m.m.

Danske og nordiske statsborgere har ikke PLIGT til at bære legitimation, men de aller fleste campister ahe et Kørekort - det er et offentligt udstedt billedlegitimation - som ingen campingplads kan afvise, som bevis på hvem man er.

Alternativt kan man lave sit egent camping ID, hvor man også skriver bil og CV / AC's Reg.nr. på. Det er der mange steder de er glade for, lige som ens adresse og region. (udlandet)

Citat slut!

Skrevet af Lise Danelund, 08-04-2017 - 18:15

Citat her i et kort uddrag:

Så får man jo hele "recepten" Dvs inkl CKE pas mv

Ringer/Skriver man derimod i forvejen og sige:

Jeg kunne godt bruge nogle overnatninger på jeres plads, men i betragtning af verserende sag om lovlighed i opkrævningen af et CKE Pas vil jeg ikke betale for et sådan kort, Idet det jo for dig og mig kan være spild af gode pengel hvad siger du hertil?

Citat slut!

Skrevet af Henning Olesen, 29-03-2017 - 16:56

mon ikke der findes flere ægteskaber i dk.end lige Anettes, hvor parterne har bevaret deres eget efternavn, brok brok, du ved vist godt i forevejen hvordan det hænger sammen, ikke???.
mvh
henning olesen

Skrevet af Lise Danelund, 18-03-2017 - 13:24

Campingrådet har også et Transitpas / Dagspas 35,- kr. (1 døgn). Det kan fornyes yderligere 3 gange á 35 kr. - og vil da gælde resten af året.

Tivoli har et Sølvkort er årskortet for dig, der gerne vil glæde dine venner og familie, lige når du har lyst. Et Sølvkort giver fri entré for dig og én ledsager i alle 3 sæsoner i hele 2017. Kortet er personligt og det er en betingelse, at ledsageren er en forretningsforbindelse, familie, kollega eller ven til kortholder.

Skrevet af Knud Aa Hansen , 18-03-2017 - 11:49

Den sammenligning (tivoli/cr) holder ikke helt, der kræves ikke at du betaler for et HELT år ved besøg i tivoli, hvis du kun vil besøge haven én gang, mig bekendt kan man ikke få et campingpas for x antal dage.

Mvh
Ham selv

Skrevet af Lise Danelund, 18-03-2017 - 07:35

Hej Peer Hansen

Konkurrencestyrelsen har en stor mulighed for at tabe hele sagen mod Campingrådet.

Et krav om køb af adgangskort til campingpladser som er tilsluttet Campingrådet er jo lige som et krav om køb af adgangskort til Tivoli.

Det er på ingen måde ulovligt med et sådan krav.

Mvh.

Skrevet af Lise Danelund, 18-03-2017 - 07:23

Hej Svend Erik Poulsen

For alle udenforstående er det ikke let at se, at Anette Tracz Knudsen har lånt sin mands login.

Anette Tracz Knudsen har jo slet ikke det samme efternavn som Erik Højer Pedersen

Det vil sige helt modsat Lise Danelund som har samme efternavn som sin mand!

Det er da kun derfor at Anette Tracz Knudsen skriver citat:

Med venlig hilsen
Anette Tracz Knudsen (der har lånt min mands login)

Citat slut!

Af praktiske grunde er det ofte sådan, at manden bliver ved vogntoget eller køre vogntoget på plads, mens ægtefælden foretager en indskrivning og så et det nok mest troværdige, at Lise Danelund er identisk med campingpasset.

Er du utilfreds med hvordan der skrives og af hvem, så er det bedst, at du henvender dig til DCU for at få ændret reglerne.

Mvh.

Skrevet af Peer Hansen, 18-03-2017 - 07:12

Hvad har Tivoli med camping at gøre, kan man overnatte på plænen? Tag dog lige og hold dig til emnet hvis du skal ytre dig.

Skrevet af Lise Danelund, 17-03-2017 - 10:18

Til lidt sammenligning mellem Campingrådets CKE pas og et Tivoli kort!

Alle kan jo frit købe adgangskortene!

Borgere kun få adgang til Tivoli ved køb af en adgangsbillet eller et Tivoli årskort

Der har dog aldrig været et lovkrav!

Om regler og betingelser:

Årskortet er strengt personligt på lige fod med Tivolis andre årskorttyper.

Et årskort er for alle, som er fyldt 8 år og ønsker fri entré til Tivoli.

Alle børn under 8 år kommer gratis ind i Tivoli, og behøver derfor ikke et årskort.

Man udelukker en anvendelse med andre mulige kort til andre tivoliparker i både ind og udland.

Man udelukker jo hermed konkurrence på et 'produkt' og dermed overtræder Tivoli, div. konkurrencelove og regler.

Der skal nok også være andre anklagepunkter der her kan komme i spil.

Hvilken straf kan Konkurrencestyrelsen give Tivoli?

Alle andre kort er jo ugyldige ligesom på Campingrådets campingpladser.

Disse kort kan slet ikke anvendes.

Det kan jo ikke være lovens intention med et sådan monopol!

Så kravet om køb af en adgangsbillet eller et Tivoli årskort adgang burde selvfølgelig stoppes her og nu.

Tivoli er jo ikke på nuværende tidspunkt under en anklage fra Konkurrencestyrelsen, så er det så derfor, at Campingrådet, i de senere år har kæmpet en stor brav kamp for, at få flere tivolicampingpladser i Danmark?

Adgangskort anvendes også mange steder som:
• medlemskort
• id-kort
• adgangskort
• bonuskort
• loyalitetskort
• studiekort
• medarbejderkort
• vaskekort
• nøglekort

Skrevet af Svend Erik Poulsen, 17-03-2017 - 09:45

Der er en i debatten som skriver, citerer:Man skriver vel EGEN mening på sit EGET medlemsnummer. citat slut. Ja det gør man da, og Anette oplyser, hun er gift med Erik, og dermed også medlem af DCU. Lidt anderledes ser jeg på et par indlæg af Lise Danelund. Dem er jeg nemlig slet ikke i tvivl om, hvem der har forfattet - og så synes jeg vedkommende burde gøre som Anette, og oplyse sit navn under indlægget. Det ville være troværdigt.

Skrevet af Erik Pedersen, 16-03-2017 - 15:42

Hej Redaktør

Svar på dit direkte spørgsmål: "Vi forstår ikke helt formuleringen: "hvad DCU's ledelse ved og har vist længe". Hvad hentyder du her til?"

Jeg går ud fra, at DCU's ledelse som medlem af CR's bestyrelse længe har vidst at der var rejst en sag imod Campingrådet. Når DK-Camp har kendt til sagen, har DCU det vel også. Derfor den formulering.

Jeg afventer jeres svar, og at vi som medlemmer får en grundig og fyldestgørende forklaring på det hele. Håber også at DCU har sine egne meninger om sagen og om fremtiden.

mvh
Anette

Skrevet af Lise Danelund, 16-03-2017 - 12:36

1. Der er jo faktisk slet ikke nogen registreringspligt af campister på campingpladser i Danmark undtaget er dog, hvis der sker et logi udlejning i form af hytter, campingvogne eller telte!

2. Campingrådet har da på mange måder sikret, at campingpladser tilsluttet Campingrådet er meget anvendelige i almindelighed!

3. Forholdene på F-campingpladser at jo ikke særlig ensartede og er jo heller ikke fælles oplyste og det må da være et klart et minus!

4. Campingpladsejer skal da selv betale for deres tjenesteydelser fra Campingrådet, det er bestemt slet ikke campisternes opgave!

5. Et standart regelsæt ønskes beskrevet om ordentligt forhold på de danske campingpladser med rettighed og pligter set fra begge sider Det er et naturligt behov og skal selvfølgelig altid skal udarbejdes med campisternes medvirken!

6. Det er da OK at CKE passet nu bliver til et medlemskort der også giver f.eks. rabatter og bonus.

7. Lovgivningen i Danmark tillader ikke på nogen måde, at campingpladser bliver til helårs beboelse for borgerne. Det er dog noget forvirrende at forstå, for de fleste, at campisters campingudstyr godt må være opstillet alle 12 måneder på den samme campingplads, men campistens ophold må kun være på lidt under 10 måneder. Det vil sige: I 66 dage i vinteråret er det altså forbudt.

Skrevet af Lise Danelund, 16-03-2017 - 11:58

Gode alternativ campingpladser bliver de Frie Campingpladser i Danmark da slet ikke.

Campister kan jo slet ikke klart se fordele ved netop at vælge de Frie Campingpladser.

Der er jo slet ingen fælles udmeldinger.

Er der f. eks for det meste meget mere kaos og rod i forhold til DCUs pladser?

Eller hvordan er det lige?

Og så sker der jo kun en meget forenklet og ensidig markedsføring om, at her der intet krav er om fremvisning af et campingpas er det virkelig det mest væsentlige?

Anette T kommer jo kun med noget varme luft, det er da en meget selvbestaltet indblanding og helt uden nogen god fornuft.

Der svares jo slet ikke på noget om, hvordan f.eks. registrering af campister sker på de Frie Campingpladser og Anette har jo slet ingen status og for øvrigt slet ingen ret til at svare forpligtende på nogle stillet spørgsmål om forhold om de Frie Campingpladser i Danmark.

De Frie Campingpladser i Danmark er jo slet ikke samlet i nogen forening med nogle forpligtende tilbud og regler og er derfor slet ikke et gode alternativ til de andre campingpladser i Danmark.

Det er mest fornuftigt, naturligt og rimeligt at der sker et tæt samarbejde mellem campingpladsejere og campister.

Det giver da langt de bedste resultater set fra begge sider

Skrevet af Gunner Hansen, 16-03-2017 - 10:54

Der er vist noget " Dav mand, økseskaft " i dette.
Lad nu DCU får arbejdsro til at løse opgaverne ( probleerne kommer af sig selv ).
Redaktionen har jo lovet en fyldestgørende orientering.
Det er jo ikke en gylle/galde klumme, men en mulighed for at orientere andre medlemmer.
De der er direkte uenige med ledelsen bør kontakte den, rette henvendelse den vej, og så lade en kopi komme her gennem forum, så vi andre kan følge med.
Man skriver vel EGEN mening på sit EGET medlemsnummer ?

Skrevet af Redaktionen ., 16-03-2017 - 08:33

Hej Anette

DCU fortæller løbende om alt det, DCU laver for medlemmerne lige fra politisk arbejde til medlemsfordele. Vi blander os også i samfundsdebatten, når vi finder det givtigt.

Vedr. forholdene omkring Campingrådet og campingpasset er dette som sagt ikke afklaret endnu. DCUs holdning er klar, når Campingrådet er færdig med deres arbejde.

Vi forstår ikke helt formuleringen: "hvad DCU's ledelse ved og har vist længe". Hvad hentyder du her til?

Det er ikke fordi DCU er i tvivl om dine kritiske holdninger til foreningen, men hvis du ønsker at ændre på forholdene, er der demokratiske veje for dette.

Efter repræsentantskabsmødet i april kommer der som altid en orientering til alle medlemmer.

Mvh. redaktionen

Skrevet af Peer Hansen, 16-03-2017 - 06:33

Hej Anette
Du har her leveret det bedste og mest relevante indlæg i dette forum. Mange tak for det, desværre tror jeg ikke det hjælper noget. Godt nok er DCU en medlemorganisation, men først og fremmest er det en meget topstyret forretning, hvor medlemsskaren blot er en indtægtskilde.

Hilsen
Peer

Skrevet af Erik Pedersen, 15-03-2017 - 20:08

Hold nu helt op !!!

Jeg er GIFT med Erik.

Hvordan får du NABOEN blandet ind i det :D

Skrevet af Erik Krogh Nielsen, 15-03-2017 - 19:48

Vedr. log in
Jeg forstår ikke DCU kommenterer indlæg som kommer fra et ikke medlem, vil det sige man bare kan låne naboens kode og så skrive løs som det passe en ?? man må undres

Skrevet af Erik Pedersen, 15-03-2017 - 13:06

Ta til redaktionen.
Nu handler mit indlæg primært om DCU og om hvad der sker i DCU, OM noget info for til medlemmerne, altsåcinfo vedr. DCU's egne forhold.

DCU kan vel godt fortælle om egne interesser, egne valg, egne overvejelser..... og om hvad DCU's ledelse ved og har vidst længe.

mvh
Anette

Skrevet af Redaktionen ., 15-03-2017 - 12:48

Hej Anette

Mange tak for dit indlæg.

Vi lover, at vi kommer med en status, når vi får en klar tilkendegivelse fra Campingrådet og kender dennes fremtid. Så længe der arbejdes på en løsning, vil vi gerne give alle Campingrådets organisationer arbejdsro.

Mvh. redaktionen