Camping i Danmark

Fastliggere.

Skrevet af Finn Olsen, 29-07-2021 - 16:30

I disse coronatider er der kommet mange flere fastliggere på campingpladser. Jeg mener der var regler i “gamle” dage for, hvor mange der måtte være, men kan kun finde nogen gamle regler. Er der nogen der ved noget om dette. Det er ikke fordi vi har noget mod fastliggere, de er flinke folk, men der skal vel også være plads til os nomadecampister.

Finn

Skrevet af Peter Poulsen, 27-08-2021 - 09:22

Relevant indlæg, Finn. Og jeg er enig i din afsluttende bemærkning: Jeg mener, at camping i sin egenskab af "flytbar ferieform" skal have 1. prioritet. Der er trods alt en grund til at sådan en 'ping- eller teltvogn ... eller en autocamper ... har hjul. Og de seneste par sæsoner har vi nomader været mere klemt end normalt.

Skrevet af Finn Olsen, 27-08-2021 - 12:20

Tak for svar, Peter. Rart med en der er enig.

Mon DCU læser diverse indlæg, for jeg savner svar på mit spørgsmål, de må da´ vide noget om regler omkring fastliggere.

Finn

 

Skrevet af Dagrunn Meling Hansen, 27-08-2021 - 14:35

I Campingregulativet står der:

Kapitel 3

Campingpladsens benyttelse

§ 9. En campingplads må benyttes til campering i perioden 1. marts-31. oktober, medmindre tilladelsen bestemmer andet. I perioden 20. juni-10. august skal mindst 50 pct. af den tilladte kapacitet være til rådighed for campering af højst fire ugers varighed (korttidscampering). Kommunalbestyrelsen kan tillade fravigelse af grænsen i 2. pkt., idet dog mindst 25 pct. af den tilladte kapacitet skal være til rådighed for korttidscampering.

Læs mere her:

https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2019/319

vh. Tommy

Skrevet af Jens Libak Pedersen, 27-08-2021 - 18:25

Som Tommy skriver, så er betingelserne i campingreglementet ret klare. Det ville derfor undre mig, hvis DCU pladser skulle lukke flere fastliggere ind end foreskrevet, for det er mit indtryk at DCU er lidt mere 'dukseagtig' end andre når det gælder overholdelse af regler. Jeg oplevede for 2-3 år siden, at en af DCU pladserne havde voldsomt stramme regler for vintercamping - så meget, at man ikke engang kunne tilbringe en hel jul i sin campingvogn. Vi har dog fået camperet alt for lidt i år, og slet ikke på DCU pladser, så jeg har ikke noget indtryk af 'fastliggerprocenten'  ?

Skrevet af Mona Inger Hansen, 29-08-2021 - 08:39

det er nok rigtigt at der må være 50% fastlæggere men dem der har en forårs plads eller en efterårs plads bliver ikke regnet som fastlæggere så nogen gange kan det godt se ud som om der er mange fastlæggere

 

 

mvh jan hansen

Skrevet af Steen Æbeløe, 16-09-2021 - 14:57

Har du nogen dokumentation for din påstand.
I loven nævnes der korttidscamping på maks 4 uger, så alt derover må da være fastliggere

Skrevet af Mona Inger Hansen, 17-09-2021 - 07:44

det har jeg ikke det var sådan jeg troed det var men hvis det du skriver er rigtigt er der nok nogen der har lidt mange fastlikker.

      mvh jan hansen

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her