Camping i Danmark

Corona Camping

Skrevet af Karen Rosenberg, 02-03-2023 - 14:41

Jeg forstår ikke DCU holdning i sagen om fastboende campister, aktualiseret af sagen om Corona Camping ved Køge.

Argumentet om at camping er en fritids og ferie aktivitet, er selvfølgelig gældende for sikkert meget mere end 99% af alle overnatninger, og det vil næppe ændre sig. Dog kan man spørge  om fastliggerpladser, sådan som DCU også huser dem, med kæmpe uinregistrerede campingvogne, helårstelt med fast bund - falder helt ind under denne kategori. DCU anfører brandfare når fastboende har alle deres egendele stående. Mange fastliggere har mindst lige så meget stående af møbler, tv, køleskabe etc.(og ikke et  ondt ord om det)

Der vil være en lille gruppe mennesker for hvem en  bopæl, i kortere eller  længere tid, i en campingvogn, er den bedste løsning. En løsning som i Corona's tilfælde, oven i købet giver et socialt fællesskab  og tryghed. Vi kender alle til den sociale tryghed der næsten altid hersker på en campingplads. Mange af disse borgere tilhører  en sårbar gruppe som  ikke er  hjulpet af forsøgsordningen på 5%, og som på vanlig vis er nemme at sparke til. Det fåtal af "campister" og  campingpladser der ønsker det, bør da selv bestemme om de vil have folk boende hele året og ikke lade lokal politikere og bedrevidende embedsmænd bestemme hvad der er bedst for borgerne. Markedet vil nok regulere sig selv.  Antallet vil næppe være nok til at "genere" de mere  almindelige campister. Vi har før accepteret alternative måder at leve på f.eks. Christiania.

Mit opråb er: Lad nu de folk være i  fred, hidtil har de ikke generet nogen, og hidtil har de ikke været i et antal der kan give anledning til nogen bekymring - andre steder end selvfølgeligt på Rådhuset i Køge!

Skrevet af Per Rosenberg

 

Skrevet af Bjarne Nielsen, 02-03-2023 - 22:05

De fleste, der har set udsendelserne om Corona camping, er vel enige i, at det er en dybt ulykkelig situation, de beboere er havnet i. Jeg håber virkelig, at der kan findes en løsning, så de kan blive boende.
Jeg håber til gengæld ikke, at den sag skal danne præcedens for, hvilke regler der skal være for helårscamping på danske campingpladser. 
Jeg synes det er helt fint, at DCU, som Danmarks største campingorganisation, giver deres holdning til kende - og jeg er iøvrigt helt enig i deres argumenter. 
Hilsen Elsebeth

Skrevet af Knud Pedersen, 11-03-2023 - 18:15

Har intet imod helårscamping under forudsætning af at nogle simple regler overholdes

1 der skal til enhver tid være ryddet omkring enheden og fast installerede terasser, flagstænger og antenner accepteres ikke.

2 Enheden skal ikke fyldes gamle vrag af campingvogne, har set på corona at 2-3 meget faldefærdige vogne på samme enhed, samtidig vurderes det at der lå omkring 2-3 containnere fulde af affald på enheden.

3. Helårscampisterne må ikke tage "ejerskab" af fællesfaciliteter og enkeltområder på pladsen ligesom det er lejrchef der bestemmer og ingen andre.

 

 

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her