Camping i Danmark

Campingrådet ændrer ulovlig adfærd

Skrevet af Erik Pedersen, 04-04-2017 - 03:45

Konkurrencestyrelsen kræver at Campingrådet ændrer ulovlig adfærd.
Sagen hemmeligholdes !

Konkurrencestyrelsen arbejder på 2. år, med en sag imod Brancheforeningen Campingrådet (CR).

Sagen er bekræftet af: Campingrådet, DK-Camp, DCU og FDM.

Sagen kan ende med en millionbøde.

Læs mere på www.f-camping.dk

Skrevet af Benny Nielsen, 01-06-2017 - 21:06

Endelig skete det.
Campingrådets krav om campingpas er slut, og som tidligere lejerchef, vil jeg håbe at campingrådet lukker og slukker, så campingpladserne selv kan bestemme over deres egen forretning.
Mange pladser har haft den opfattelse, at campingrådet var en myndighed, hvorfor har forsøgt at rette ind efter deres vanvittige krav om bl.a. rumstørrelse osv. osv. når konsulenten kom på årlig besøg. Alle lejerchefer ved udmærket godt hvad der skal til for at tiltrække gæster, det skal en fra campingrådet ikke bestemme.

Konkurrencerådet stopper ulovlige krav om campingpas
Del
31. maj 2017
Campingrådet har i strid med konkurrenceloven vedtaget, at campingpladserne skulle forlange, at deres gæster foreviste eller købte et af Campingrådet udstedt campingpas. Næsten 90 procent af de danske campingpladser har været omfattet af de ulovlige vedtagelser.
Formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, siger:
”Med over 11 millioner årlige overnatninger er camping en af de mest foretrukne ferieformer i Danmark. Campingrådet har med sit krav om campingpas og sit krav om, at passet skal koste en fast pris, begrænset konkurrencen mellem langt de fleste campingpladser i Danmark. I sidste ende er det gået ud over de mange campister.”
”Campingpladserne er individuelle erhvervsdrivende virksomheder, som ikke må samordne priser og andre kommercielle konkurrenceparametre. Det er selv sagt ingen undskyldning, at det sker i regi af den paraplyorganisation, hvor branchens organisationer er medlemmer.”
”Desværre er det ikke den første sag af den karakter, vi ser i Danmark. Som brancheorganisation er der god grund til at være ekstra opmærksom på konkurrencereglerne, fordi organisationerne i sagens natur skaber nogle rum, hvor konkurrenter mødes.”
Campingrådet, hvis medlemmer er 12 foreninger med relation til eller særlig interesse for branchen, har overtrådt konkurrenceloven ved at vedtage at:
Campister, som ønsker at overnatte på en campingplads organiseret under Campingrådet skal kunne forevise eller købe et CKE-campingpas udstedt af campingrådet.
CKE-campingpasset skal koste 110 kroner.
Konkurrencerådet påbyder på den baggrund blandt andet, at Campingrådet straks bringer de to vedtagelser til ophør, og at DK-CAMP straks bringer sin deltagelse i vedtagelserne til ophør. DK-CAMP er en frivillig kæde, hvor over halvdelen af campingpladserne i Danmark deltager.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i sin behandling af sagen vurderet, at vedtagelsen om alene at acceptere CKE-passet har til formål at udelukke udbydere af konkurrerende campingpas. Samtidig har vedtagelsen om at sælge passet til ens priser haft til formål at begrænse priskonkurrencen mellem campingpladserne. Begge dele kan i sidste ende have medført højere priser til skade for forbrugerne.

For yderligere information kontakt kommunikationschef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Arentoft, på telefon 41 71 50 98.
Læs Konkurrencerådets afgørelse her 
Hent foto af Christian Schultz i trykkvalitet 
Sidst opdateret: 31. maj 2017

Skrevet af Erik Pedersen, 06-04-2017 - 18:45

Tak for hjælpen.
mvh Anette

Skrevet af Redaktionen ., 06-04-2017 - 08:49

Hej Anette

Vi har i går fået IT til at ændre på beskæringen af billederne, så nu skulle det være i orden.

Mvh. redaktionen

Skrevet af Erik Pedersen, 05-04-2017 - 12:19

Det er ikke ok, at teknikken afskære så meget af billederne.

Skrevet af Erik Pedersen, 05-04-2017 - 12:16

Et lille udsnit fra 'Klummen' i bladet - april 2017

Skrevet af Erik Pedersen, 05-04-2017 - 12:14

Ikke meget, men meget bedre end ingenting....
I det nye blad - april 2017 - er der hel 2 små kommentar til sagen og fremtiden for campingkortet

Skrevet af Erik Pedersen, 04-04-2017 - 15:17

Kære Bjørn - Som jeg allerede har svaret dig tidligere idag, på Facebook, på præcis den samme kommentar (kopi)
Så får du her også præcis det samme svat.

- du skriver... du er velkommen til at have din egen mening om de ting, men vi er uenige ..... Sætter mine svar ind i din tekst mellem disse tegn #-#

- er ulovligt at kræve campingkort. Der er intet lovkrav om campingkort.

* Min mening til ovenstående: Det er stadig tilladt at kræve køb af campingpas, men selvfølgelig kun hvis campingpladsen kræver det!

# MIT SVAR ER: NEJ ! En campingplads kan ikke KRÆVE NOGET SOM KUN SÆLGES FRA EN FORENING... DERMED HELLER IKKE ÉT BESTEMT KORT....
Der findes ingen lovkrav om at man som campist skal være i besidelse af et stykke plastik, sogt af en forretning eller af en forening.
- Hvis du fastholder dit synspunkt, så vis mig hvor det står, at en campingplads kan KRÆVE at en forbruger skal købe et eller andet kort... for at være på en campingplads !
OBS - Jeg siger ikke at det er ulovligt at købe eller sælge dem, mange forskellige #

- er ulovligt at kræve de 'grønne-plader'.

* Min mening til ovenstående: Det er stadig tilladt at kræve køb af grønne - plader og årskort, men selvfølgelig kun hvis campingpladsen kræver det!

# NEJ, der er ingen der kan stille krav til forbrugerne.... osv. samme svar som om campingkort #

# Resten læser jeg som at du er enig med F-Camping.#

- er fuldt tilstrækkeligt med et 'hjemmelavet papskilt i campingvognen og en A4 side' på pladsens kontor, dette iht. lov /campingreglementet!

*Min mening til ovenstående: Ja et 'hjemmelavet papskilt i campingvognen og en A4 side' på pladsens kontor, iht. lov /campingreglementet er selvfølgelig helt OK og tilstrækkelig ifølge loven.

# Et håndlavet papskilt er accepteret som ok af Erhvervsstyrelsen og tidligere styrelser.#

- er ulovligt at CR kræver faste udsalgspriser iht. Konkurrenceloven!

*Min mening til ovenstående Ja det er ulovligt, at CR kræver, at alle godkendte campingpladser fastholder de samme faste udsalgspriser.

# CR (eller alle andre) må ikke diktere hvad andre skal sælge et produkt til. Du har selv for år tilbage foreslået pladserne at de kunne uddele kortene gratis... Det vil nogen måske gøre nu.... hvor markedet er blevet frit.
Probelemet er, og det er også årsagen til pressemeddelsen... -
- AT campisterne / forbrugerne IKKE bliver informeret om deres rettigheder.
- Ingen har på nuværende tidspunkt fortalt offentligt, at CR har været nødt til at ændrer hele deres praksis.... #

mvh
Anette