Camping i Danmark

Booking , ja/nej

Skrevet af Per Kjeldsen, 02-08-2020 - 16:08

I de seneste år er vi og bekendte campister , mere og mere ofte , på trods vi ikke bruger booking , blevet spurgt hvor længe vi ønsker at blive . Hvis man så af en eller anden grund tager videre eller hjem før , forsøges man afkrævet betaling til den dato man sagde ved ankomst. Dette på trods af masser af ledige pladser. Jeg syntes at dette er en ødelæggende adfærd overfor os omkring kørende campister . Hvad bliver der af det frie campingliv , hvis denne adfærd griber om sig . Hvad mener andre ?

Skrevet af Walter Schreyer, 04-08-2020 - 10:26

Jeg synes, at det er svært at tage entydig stilling. Jeg vil helst heller ikke booke eller binde mig, men i de senere år er det blevet mere og mere almindelig at bestille favoritpladsen igen til næste ferie, gerne om et år :-). Hvis jeg kender pladsen og ved at den er meget populær og svær at komme ind på så kan jeg godt finde på at booke. Vi har en yndlings plads, Camping Spitzenort i Plön som er meget søgt. Der booker jeg gerne i god tid fordi jeg kender de steder hvor jeg vil stå. Hvis det er ukendt område booker jeg helst ikke. Så ja, jeg booker når jeg vil være sikker på at komme ind og lader være når jeg ikke kender pladsen eller vil lægge mig fast.

vh
Walter

Skrevet af Lars Olesen, 02-08-2020 - 18:07

Vi booker heller aldrig, det er førstehånds indtrykket der afgør hvor lang tid vi bliver på en plads og det er på forhånd aldrig mere end 4 døgn, vi er også vendt om i indkørslen efter et dårligt indtryk.
Kender til et tilfælde hvor min svoger havde betalt for 3 uger da vejret var dårligt tog de hjem før tid men fik ikke penge tilbage retfærdigt tja det er vel et ? Om fra hvis side man ser det. Vi vil ihvertfald ikke betale for noget vi ikke bruger og Vi benytter helst meget små pladser de er ikke Så slemme til at opkræve mere end det man bruger...og det skal bare stoppes fik besøg af en nabo hos dcu kulhuse de ville have penge da hun opsøgte os for at give en besked.... hun havde ikke vores tlf nr og gik ind til check ind for at høre hvor vi lå.... hun skulle så betale som gæst det er sgu langt ude efterhånden....!

God sommer

Hilsen Lars Olesen

Skrevet af Benny Hauge Jakobsen, 02-08-2020 - 16:27

Vi booker aldrig, vi oplyser aldrig hvor længe vi bliver - vi siger gerne - vi bliver nogle dage eller en uges tid, Skulle det ske at camping pladsen vil have forud betaling - - så er vi ikke kommet til det rette sted, men rejser videre.
Vi er frie nomader.
MVH BJ.

Skrevet af Sven Erik Dalgaard, 18-07-2022 - 23:32

Hvad sker der lige. Nu kan/ skal man booking, og betale, inden man kommer til en campingplads. 
Du vil gerne besøge Blommehaven du skal så forud bestille antal dage og betale for disse dage. Du forventer at blive der i 10 dage, det skal du jo ifølge booking, og betaler forud for dette. 
Nu ønsker du at forlade pladsen efter 5 dage, der kan være så meget årsag til dette, skal ikke lige komme ind på grunden til dette, men har betalt for 10 dage.

Det må da så være naturlig af få refusion for de efterfølgende 5 dage???
I mange år- indtil nu- har man altid afregnet når man forlader pladsen.

Før i tiden er man blevet spurgt, hvor længe forventer i at blive her?

Havde man så sagt 10 dage, men forladt pladsen efter 5 dage, betalte man så for 5 dage.

 Hvordan er det så nu? Kan man få refunderet sin betaling hvis man har betalt for10 dage og forlader pladens efter 5 dage? 
Skal ikke komme ind på hvorfor man ønsker at forlade pladen ( kunne

være kemien eller noget helt andet)?

Skrevet af Carsten Poulsen, 16-08-2022 - 12:29

Jeg/ vi har med interesse læst læserbrevet i CampingFritid #7. Vi er bestemt ikke tilhænger af den trend vi efterhånden bliver mere og mere mødt med, at alt skal bookes på forhånd og endda forudbetales, og ved evt. tidligere afrejse ingen refusion! Camping for os = med frihed ! Vi ønsker ikke at booke som var det en hotel eller charterferie, vi vil ikke betal forud ( dog ok med første døgn) Vi ønsker at kunne bevæge os frit ! Finder vi en plads vi syntes om, er vi der til vi føler for at køre derfra og det kan vi ikke på forhånd oplyse. 

Hvis vi fremover møder disse krav når vi kommer til en campingplads bliver det et "nej tak" vi køre videre !! Trist for os der egentlig gerne vil benytte campingpladser, men finder en anden løsning "fricamping".

Måske derfor flere og flere skifter til AutoCamper og derved kan opretholde den frihed de ønsker.  AC'er har mange alternative muligheder end en campingplads, som vi kunne ønske også kunne tilgodese os med campingvogn . 

Vi vil have frihed til at rejse og opleve - her bliver Danmark mere og mere indskrænket !

Fortsat god sommer 

Carsten 

 

Skrevet af Kurt Pehrsson, 22-08-2022 - 11:54

Jeg kan godt forstå at man opkræves for hele det ophold man har booket. Hvis jeg har booket ti døgn på en plads - fordi jeg vil være sikker på at kan komme og være der i ti dage, og jeg så forkorter mit ophold, så har campingpladsen måske sagt nej til flere forespørgsler i perioden, fordi der er optaget. Hvis jeg rejser før tid, og ikke skulle betale for de dage jeg har reserveret, står campingpladsen med en tom plads uden indtægt. Og det skriver jeg, til trods for at jeg selv er en af dem der rejser hjem før tid, hvis vejret er dårligt. Men det må jeg tage med. 

Jeg er vant til at betale mine bookinger på populære pladser længe før jeg kommer, for at være sikker på at kunne få netop den plads "jeg plejer". Og så må jeg æde de spildte penge, hvis jeg fortryder. Hvis der kommer dødsfald eller lignende i vejen, har de fleste nok en afbudsforsikring i deres familieforsikring (ellers er det en mulighed) og man kan få kompensation af den vej, hvis man er oprigtigt forhindret i at være på den planlagte ferie. 

Hilsen Pia P

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her