Volvo V40 T2

Volvo V40 T2

Det er kun marginalerne, der afgør, hvilken bil der bliver nummer tre i konkurrencen ”Årets Campingtrækker 2016.” Den lille Volvo sniger sig lige akkurat forbi Ford Mondeo, og snupper bronzemedaljen for snuden af den store stationcar

TEKST Kim Middelhede FOTO Brian Lindberg Jensen

Sidste år indtog Volvo tredjepladsen ved ”årets Campingtrækker 2015” med deres 190 dieselhestes V40 D4, og sørme om ikke det også er en Volvo V40, der i år indtager tredjepladsen. Denne gang med den lille benziner T2, som har 122 hk i en to-liters motor med masser af slagvolumen-baseret bundtræk. Hvor langt de fleste biler i feltet stiller med dieselmotorer og automatgear, skiller Volvo’en her sig for alvor ud, med en sekstrins manuel gearkasse og altså benzinmotor.

En hæderlig trækker

Og den gør det faktisk overraskende godt som campingtrækker, den lille Volvo V40. På banen mestrer den dobbelt undvigemanøvre på linje med både Mercedes-Benz C220 og Peugeot 308 SW, men den er knap så stabil ved slalomkørsel som de to førnævnte kombattanter. Retningsstabiliteten er ikke helt så god, som vi kunne ønske, og derfor får den altså ikke helt topkarakter her. På landevej og motorvej er den en fornøjelse at have foran en campingvogn, hvor den på trods af benzinmotor klarer kørslen med rolige omdrejninger.

Den er for lille og for dyr

Når den ikke får højere placering end nummer tre, så skyldes det blandt andet, at V40’eren generelt er for lille. Der er ikke ret meget plads på bagsædet, og uden direkte at kræve det, kunne vi godt tænke os lidt mere plads i bagagerummet. Det er ikke så nemt at komme ind og ud af biler, jo ældre man bliver, men i tilfældet her ser vi et jurymedlem i 30’erne, som faktisk har lidt problemer med indog udstigning. Og så er der lige det der med prisen. 558.000 kr. for en lille Volvo er mange penge. Men her skal det så lige nævnes, at bilen er proppet med alt det ekstraudstyr, Volvo har på programmet. Det ér muligt at anskaffe sig en V40 til en billigere penge, og stadig få en ganske sublim campingtrækker.

 

Mærke: Volvo V40 T2
Pris: 558.108 kr.
Hk: 122 v. 2.500 o/m
Nm: 220 v. 1.100-3.000 o/m
Køreklar vægt: 1.431 kg
Totalvægt: 1.965 kg
Maks påhæng: 1.500 kg
Gennemsnitligt forbrug u/påhæng: 22,7 km/l

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her