Seat Ateca 2,0 TDI diesel

STÆRK MED TRÆK 2017

SEAT Ateca Xcellence 2,0 TDI DSG

Ingen i juryen havde set det komme. Seat Ataca, som deler teknik med VW Tiquan, viste sig som en gedigen campingtrækker.

Seat har gang i fornyelserne for tiden. Én af de første modeller i denne foryngelseskur er Ateca. Den er søster til VW Tiguan, som den deler teknik med. Men den er spansk designet og sammensat og til en lavere pris end sit tyske ophav. Den tilhører de mellemstore SUV'er, der er Europas hurtigst fremstormende biltype. Enkeltstående en fin og velkørende bil, men som biltype har vi tidligere her på Camping Fritid testet SUV’er med svingende succes. Derfor var vi lidt spændt på, hvordan den klarede sig med campingvogn. Det blev en overbevisende præstation, som sikrede den spanske SUV en delt andenplads.

Frede Petersen:

Den ligger klart over gennemsnittet. En fortrinlig trækker med sin stive opbygning. Når de er lidt bløde i undervognen, så sidder man jo der og dingler. Det er der overhovedet intet af i denne her.

Stefan Rosendal:

Seat Ateca repræsenterer sit segment på fornem vis. Den er retningsstabil med et hjul i hvert hjørne. Jeg er slet ikke bekymret for at spænde et par ton efter den. Den har fremragende langturskomfort, lavt støjniveau og en god kørestilling.

Udsalgspris for testbilen inkl. ekstraudstyr: 441.900 kr.

Koblingsvægt: 1.600 kg