Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW Allure 2,0 BlueHDi

Det er aldrig så fedt at vinde sølv. Man ærgrer sig over, at der ikke lige var det sidste held eller dygtighed, så guldmedaljen kom i hus, men i dette tilfælde kan Peugeot 308 SW være yderst tilfreds med andenpladsen på listen over Årets Campingtrækker 2016

TEKST Kim Middelhede FOTO Lasse Løndahl Henriksen

Den var på forhånd en af favoritterne til at løbe med titlen Dom at blive Årets Campingtrækker 2016. Vi har for nylig testet den som campingtrækker (Se Camping-fritid 10-12, red.), hvor vi kalder den for et eminent, overraskende trækdyr. Peugeot 308 SW ér nemlig en super god campingtrækker. En velafstemt sekstrins automatgearkasse, en to-liters dieselmotor med 150 hk, og klassens største bagagerum på660 liter er alle parametre, der er med til at bringe Peugeot 308 SW frem til en af topplaceringerne.

Landevejs- og motorvejskørsel helt i top

På både landevej og motorvej er den en sand fornøjelse at have foran en campingvogn. Især i femte gear går den super godt med rolige omdrejninger, og så har juryen bidt mærke i, at den er ret så støjsvag. Peugeot 308 SW har som nævnt en lækker sekstrins automatisk gearkasse, der er som skabt til at køre med campingvogn. EAT hedder gearkassen, og den er faktisk på højde med Volkswagens meget roste DSG-gearkasse, og måske endda også på niveau med den gearkasse, der hedder 7-G Tronic Plus, som sidder i vinderen af Årets Campingtrækker 2016, Mercedes-Benz C220.

Banekørsel til topkarakter

Ogsåpåbanen klarer 308’eren opgaven til meget stor tilfredshed. Ved slalomkørsel mellem keglerne mærker vi alle, at der er helt styr på retningsstabiliteten, og den får også store roser for sine evner, når vi tester den i dobbelt undvigemanøvre med mere end 70 km/t., hvor den faktisk smyger sig hen ad asfalten, som om den aldrig har lavet andet. Det er egentlig kun ved igangsætning, vi mærker, at hjulene spinner lidt mere end godt er. Peugeot 308 SW taber ikke, fordi den er markant dårligere end vinderen. Den taber, fordi Mercedes-Benz C220 lige er den tand bedre i sin helhed. Havde 308 SW haft baghjulstræk, kan det meget vel tænkes, at den smidige løve havde erobret guldmedaljen for næsen af det tyske kram.

 

Mærke: Peugeot 308 SW Allure 2.0 BlueHDi

Pris: 419.970 kr.
Hk: 150 v. 3.750 o/m
Nm: 370 v.1.750-2.500 o/m
Køreklar vægt: 1.580 kg
Totalvægt: 2.000 kg
Maks. påhæng: 1.400 kg
Gennemsnitligt forbrug u/påhæng: 27,8 km/l

 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her