VW ID.5

VW ID.5 mangler konkurrenternes største styrker 

ID.5 er det tredje medlem af den elektriske ID-familie fra Volkswagen og “smartere” version af ID.4, men den er ikke helt så smart som flere af konkurrenterne 

ID.5 er det tredje medlem af den elektriske ID-familie fra Volkswagen. Den mellemstore elbil er en “smartere” version af ID.4, men den er ikke helt så smart som flere af konkurrenterne 

Tekst Morten B. Bek - foto Lasse Henriksen


Tiden er endegyldigt ved at løbe ud for mange bilmodeller. Mange bilmodeller, som i kraft af mange generationer over årene er blevet synonym med bilmærkerne, de kommer fra, findes ikke længere eller lever på lånt tid.

Fords mellemstore Mondeo, konkurrenten Opel Insignia, Renault Laguna. Navne som er på vej i glemslen. Det skyldes ikke kun det faktum, at kunderne nu i stor stil foretrækker deres nye biler som høje biler.

Crossovers og SUV’er. De “gamle” bilmodellers udløbsdato hænger også uløseligt sammen med elektrificeringen af bilerne. De fleste bilmærker vælger en helt ny vej med deres elbiler, og så er der, på kort eller lang sigt, slet ikke plads til de gamle navne og kendte modeller.

Hos Volkswagen går det også den vej. Den klassiske Passat er udgået som sedan, og den kommer aldrig igen. Golf i den nuværende og 8. generation kan meget vel blive den sidste. Farvel efter fem årtier.

Volkswagens fokus er i stedet den elektriske ID-familie, som for få år siden startede med den kompakte ID.3. I 2021 voksede familien med den mellemstore crossover ID.4, og her i 2022 får vi ikke bare en nyfortolkning af Folkevognsrugbrødet, ID Buzz, men også den smarte crossover ID.5.

Det er den nye ID.5 i versionen Pro Performance med 204 hk, vi her tester som campingtrækker.

 

 

Indholdet på denne side er kun for DCU-medlemmer

Du kan se typer af medlemskaber og melde dig ind lige her

Log ind

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her