Vintercampingtur til fantastiske Trysil

Tæt på grænsen mellem Sverige og Norge ligger Trysil. Et eldorado for alle, der begejstres af sneklædte fjelde, skiløb i alle afskygninger og hyggeligt samvær på campingpladsen

Af: Anne-Vibeke Isaksen

Der er ingen sauna og pejs. Til gengæld har man sin egen hygge med sig, når man pakker vintertøj og ski i campingvognen, og lader den gøre det ud for en fjeldhytte. Udsigten er lige så god, og så kan man stå på ski helt ind i forteltet. Hvad holder dig tilbage? Hvis det er en lang køretur og bjergkørsel, så er det ikke noget, der hører en trysiltur til. Du kan sejle til Oslo fra både København og Frederikshavn, og herefter er der godt 200 km uden bjergkørsel og på større landeveje, der er en del af hovedvejene i Norge, og derfor ryddes ofte for sne. I Trysil venter Norges største skiområde og rigtig vintercamping, hvor udstyret skal være gearet til temperaturer ned til 20 frostgrader.

Image
Eldorado for børnefamilier
Trysil har det hele – en god blanding af herligt skiløb og et eldorado af andre aktiviteter for folk, der ikke står på ski. Stedet er særdeles familieorienteret, så børnefamilier vil føle sig ekstra velkomne. Selv om mange vælger vintercamping i fjeldene nordpå eller Alperne sydpå, fordi de elsker at stå på ski, skal man ikke nødvendigvis være „bidt af en gal skistav” for at være vintercampist i Trysil. Området har noget at byde på for alle i familien, uanset om man står på ski eller ej.

Smotterne og Valle
Trysils maskotter hedder bl.a. Smotterne, og de lærer børn og voksne om livet i fjeldene, og hjælper dem på pisterne. Der er aktiviteter for børnene hver dag, hvor snemanden Valle også hjælper til på pisterne. I Valles hus kan børnene også tegne og hygge på kolde snevejrsdage.

Husk at få et ugeprogram i Informationen. En yderst populær aktivitet er hestekanetur, hvor du sidder indpakket i varme tæpper, og kører gennem de smukke vinterlandskaber. Turene arrangeres af "Trysilstallen", der har Norges største bestand af racen Nordlandshesten. Stedet med dets mange heste er i sig selv et besøg værd.

 

Image
Populær campingplads
Trysilfjell Caravanplass er populær, og stort set optaget hele vinteren. Nordmændene og svenskerne har for længst fået øjnene op for vintercampinglivets glæder. De store og veludstyrede campingvogne anvendes som fjeldhytter, med den store fordel, at de kan flyttes, når et nyt sted skal opleves. Kommer man for en uges vinterferie i campingvogn eller autocamper, er det en god idé at reservere plads – især i højsæsonen, der går fra primo februar til midten af marts. Trysilfjell Caravanplass er den mest centralt placerede af de fire campingpladser, der er i området, hvilket er en enorm fordel, fordi man lige kan smutte hjem i campingvognen og spise, eller tage et velfortjent hvil efter dagens udfordringer på pisterne eller ude i sneen. Og det er uden at skulle tage skiene af. Faciliteterne er særdeles udmærkede. Der er alt, hvad man kan få brug for: køkken, vaskerum, tørrerum, toilet og bad. Det er ikke nyt og moderne, men rent, pænt, og frem for alt opvarmet.

Image

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her