Udlej din vogn, udlejning af campingvogn, autocamper, teltvogn, fradrag, skattefradrag, Socialdemokratiet

Vil give campister fradrag for at udleje vognen

Det skal ikke kun være ejere af bolig, bil og båd, som scorer et fradrag for at leje ud. Også ejere af campingvogne, autocampere eller teltvogne skal kunne få et fradrag, hvis de udlejer, mener Socialdemokratiet.

Hvis du udlejer din campingvogn, autocamper eller teltvogn, skal du ifølge Socialdemokratiet kunne få et årligt skattefradrag på 5.000 kr. Det skriver dr.dk. 

– Vi synes, flere danskere skal have mulighed for at komme ud og nyde naturen og prøve det dejlige campingliv, og derfor foreslår vi, at ejere af campingvogne kan få 5.000 kr. i bundfradrag, hvis de lejer deres vogn ud til en anden, siger erhvervsordfører for Socialdemokratiet, Morten Bødskov til dr.dk. 

Vognen står stille mange dage
For nylig foreslog regeringen i et politisk udspil om deleøkonomi, at bolig-, bil- og bådejere skal kunne få en skattegevinst, hvis de udlejer gennem deletjenester som f.eks. Airbnb og Gomore, og samtidig indberetter indtægten til Skat. 
Men Socialdemokratiet vil altså udbrede deleøkonomien endnu mere, så også campisterne kan komme med på vognen. 

– Regeringen er kommet med et udspil, der gør det mere attraktivt for private at udleje boliger, biler og både, og vi synes også, at campingvogne, Camp-let og autocampere skal med i forhandlingerne. Mange har en campingvogn, der står stille mange dage om året. Folk, der ikke har råd til en campingvogn, skal nu have  mulighed for at leje, siger Morten Bødskov i forbindelse med forslaget, som Socialdemokratiet nu tager med ind til forhandlingsbordet om deleøkonomi. 

Skal betale skat
Ifølge dr.dk skal modellen betinges af, at man udlejer sin campingvogn igennem en hjemmeside, hvor udlejers skatteoplysninger indberettes til de danske skattemyndigheder.

– Det handler helt grundlæggende om, at vi skal have sikkerhed for, at når vi giver folk mulighed for at udleje eksempelvis en campingvogn, så skal de naturligvis betale skat af den leje, de får ind. Derfor er fradraget betinget af, at man indberetter de oplysninger, forklarer Morten Bødskov. 

Hvis Socialdemokratiets forslag skal blive til virkelighed, kræver det opbakning fra flere partier. Dansk Folkeparti har ifølge dr.dk allerede meldt sig som tilhænger af den socialdemokratiske idé. 

– Jeg synes, det vil være udmærket, hvis vi fik det bredt ud og fik en mere generel håndtering af de her deleøkonomiske tjenester, som, jeg tror, kommer på mange områder i fremtiden. Så er vi på forkant med lovgivningen, siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær.

– Grunden til, at vi laver de her fradrag, er jo, at det skal blive en hvid økonomi, fordi om vi giver de her fradrag eller ej, så vil der komme tjenester, og folk vil begynde at leje deres boliger og campingvogne ud, forudser Dennis Flydtkjær. 

Image
DCU medlemskab collage

Danmarks største camping-fællesskab

Bliv medlem af Dansk Camping Union og få:

  • 30% rabat på DCUs 20 campingpladser
  • 15% rabat hos 90 DCU fordelspladser
  • Rabat på attraktioner i hele Danmark
  • Teknisk rådgivning
  • Rabat på service hos DCU Servicecentre
  • Magasinet Camping-fritid otte gange årligt

Bliv medlem her